Czyżby nawiązaniem do Łowcy Androidów i pokazanie kto stworzył Inżynierów?A może pojawienie się Obcego rozwalającego wszystko wokół,albo nawiązaniem do Aliena i pokazanie statku Nostromo?Ciekawe co będzie.Chciałbym,aby był ktoś znany z dobrym dorobkiem w dziedzinie fantastyki i łączącego style starego science z nowymi efektami jak Duncan Jones(kto nie zna jego strata).
Ja bym nie chciała widzieć tam żadnych alienów, tylko planetę Inżynierów i ich (naszego) Boga. Także jakieś dobre akcje na tej planecie z udziałem Davida i Shaw.
A ja właśnie na Obcego no i watek Inżynierów jest dobry,a także chętnie zobaczę dalsze losy Shaw i Dawida.Liczę też na nawiązania do Łowcy Androidów.Boga może nie być,a Inżynierowie mogli powstać wskutek ewolucji,a potem sami stworzyli przez przypadek ludzi jak było pokazane na początku Prometeusza.
Nie liczyłbym na pokazanie obcego. Kiedyś czytałem, że jeśli Scott zdecyduje się na drugą część to zerwie z tematyką, która w oczywisty sposób była by powiązana z Alienem i będzie kontynuował to co zaczął częściowo w "Prometeuszu" - motyw inżynierów, ich boga, ewolucja itp itd
Trochę szkoda.Ciekawe czy Ridley będzie reżyserował drugą część czy czeka nas powtórka z rozrywki i w każdej kolejnej części nowy reżyser.Ja jednak mam nadzieje,że potworek się pokaże.
Cameron (Alien 2), Fincher (Alien 3), Jeunet (Alien Ressurection), Paul W.S. Anderson (Alien vs Predator 2004) uwaga - produkcja filmu Czechy, Kanada, Niemcy, USA, Wielka Brytania ;)) to są filmy, które wnoszą nową jakość, nie okaleczając jednocześnie - klimatu, gry aktorskiej, sensu, i ominęli idiotyczne efekty specjalne dzisiejszych czasów ;)) Scott przez 30 lat był biernym obserwatorem cyklu Obcy, być może nie przypuszczał, że przyjdzie mu kiedyś stawić czoła w/w reżyserom ;)) Ku swojemu nieszczęściu dożył tego dnia, i cóż zaprezentował ? Parodię, mix z różnych części, a dlaczego ? Wychodzi na to, że on tylko kręcił, a Jon Spaihts, Damon Lindelof i pomysłodawca Daniken najzwyczajniej w świecie zerżnęli pomysły i scenki z kwadrologii Obcych, to wszystko już było, zostały wklejone stare epizody, w pozornie nowy film ;)) Wszyscy oni musieli być w stanie pomroczności jasnej ;))
Alien 2 to głównie efekty komputerowe.Alien 4 najsłapszy scenariusz.Alien 3 chyba najlepsza po 1 część.Alien vs Predator fajny klimatyczny film przygodowy science fiction,Prometeusz bardzo dobra kontynuacja po latach.Prometeusz ma w sobie klimat,dobre efekty,zdjęcia i ciekawy scenariusz,który na pewno nie pisali ludzie w stanie pomroczności jasnej.
Zdrowy jesteś ? Efekty komputerowe w 1986 roku ? Nie tylko nie zgadzam się z twoim zdaniem, ale nawet nie biorę pod uwagę tego co napisałeś, to są same kłamstwa ;)) Przyznam szczerze daleko mi do takiego poziomu rozumowania ;))
Jeśli nie bierzesz tego pod uwagę to po co piszesz?Tak w Alien 2 postawiono głównie na efekty specjalne i przepych.Widać,ze miało być dużo więcej krwi,polowań,walki z Obcym i rozbudowano świat Aliena w sposób współczesnych filmów science fiction jak Prometeusz.Dwójka jest słabsza od 1 i 3 oraz Alien vs Predator za to lepsza od 4 i Prometeusza gdzie też postawiono na efekty,ale za to ma lepszy klimat
Prometheus rozbudowany ? Widać masz dobry humor i skory do dowcipu ;)) Dla mnie gatunek horror i cykl Obcego jest kluczowy, dlatego części od 1 do 4 plus Alien vs Predator 2004 rozwalają Prometheusa na atomy, i nie podlega to dyskusji ;))
Nie zgodzę się z tobą.Ogólnie podobały mi się wszystkie części obcego jednak 2 i 4 są najsłabsze.1 i 3 powalają swoim klimatem,ale niestety Alien vs Predator przegrywa fabularnie z Prometeuszem jednak połączenie Obcego i Predatora było dość ciekawe jednak Alien vs Predator 2 to już bardzo słaba i marna kontynuacja.Nie moja opinia różni się od twojej i to nie podlega dyskusji gdyż nie muszę się z tobą zgadzać.Tak Prometeusz jest rozbudowany,ma fajne lokacje i świat Inżynierów jest dość ciekawie rozbudowany.