PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=523230}

Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 189735
5,7 74 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Prometeusz Tak

ocenił(a) film na 1

Tytuł Prometeusz może być i jest dobry ale dlaczego akcja filmu rozgrywa się w roku 2??? a nie 35 tyś. lat przed naszą erą. Po co było włączać do tego na siłę ludzi? Skoro to miał byś prequel do Obcego to to byłaby godna data. W końcu Space Jockey w Nostromo był skamieniały. No i akcja filmu rozgrywałaby się pomiędzy Space Jockeyami i Alienami tak jak Space Jockey versus Alien.

użytkownik usunięty
TrzyCycki

Logiczne, i tak pewnie miało być, ale w takim scenariuszu, zamiast celebrytów, zarobiliby tylko informatycy, spece od efektów, tudzież ludzie poprzebierani za potwory ;)) Osobiście liczyłem na "bestiarium", w którym ludzie nie mieliby by racji bytu/przetrwania, ale i tak Prometheus wraca do punktu wyjścia, bo nikt nie przeżył, jedynie niejaka Shaw uchodzi z życiem, uważam, że jest to tylko ukłon w stronę "niezniszczalnej Ripley" ;)) Dla mnie ten film symbolizuje węża, który sam siebie pożera ;))

TrzyCycki

http://img.photobucket.com/albums/v625/mrhipp/BIGTHINGS.png

ocenił(a) film na 7
TrzyCycki

No ale z tego co wiem to ten film nie miał być brany jako prequel Obcego. Był tylko jeden wątek z tym a mianowicie skąd pochodzi. Dla mnie to zupełnie inna historia i z takim nastawieniem to oglądałam

ocenił(a) film na 1
vitaniti

Patrząc jaki Hoolywood jest "wypalony" remejki itd. to jeszcze nieraz zobaczymy Space Jockeyów z Alienami i Predatorami.