Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 190174
5,9 56 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Powiem tyle - ''Prometeusz'', to fantastyczny film! Nie rozumiem jak można być zawiedzionym
. Osobiście jestem mega fanem Obcego i ten film na pewno stanie na półce obok
wszystkich części.

Nawiązanie do pierwszej części, którą stworzył właśnie Ridley jest ogromne. Zakończenie
pokazuje skąd znany wszystkim Obcy się wziął, skąd ma swoją moc itp.

Polecam - 8/10!

pzdr
marcin

ocenił(a) film na 10
stawnymarcin

Popieram co napisałeś na temat Prometeusza. Konstruktywne i sensownie bez jadu i złośliwości.

Azawakh

Dzięki.

ocenił(a) film na 10
stawnymarcin

Pamiętaj,że Alien Deacon może być jakimś krewnym Xenomorpha w linii bocznej choćby że względu na odległość dzielącą obie planety LV233 i LV426. Tym samym zwierzęta obu gatunków są podobne ale zarazem bardzo różne. Scott nam tylko zasygnalizował jak teoretycznie mogło dojść do powstania paskud znanych z serii o Obcych.

Azawakh

hehehe. Dokładnie :).

Azawakh

Jestem tego samego zdania. mam nadzieje że jeżeli powstanie Prometeusz 2 to też coś powstanie xenopodobnego

Azawakh

Słyszałeś "niby mowę" Jockey'a? Bo jest świeży news

ocenił(a) film na 10
Mazurian

Nie a gdzie można jej posłuchać?

Azawakh

http://www.prometheusnews.net/movie/weyland-phone-number/

ocenił(a) film na 10
Mazurian

Dzięki. Ciekawie to brzmi;-)

ocenił(a) film na 9
stawnymarcin

normalni nie wiedzą tak samo jak Ty a ci co wiedzą to z normalnością odstają :D

ocenił(a) film na 3
stawnymarcin

Skąd ma swoją moc?
Nie, stary. Pokręciłeś serie. Obcy to wredny potwór z kosmosu, a film o gościach naparzających się jarzeniówkami nazywa się "Gwiezdne Wojny". "Prometeusz" nawiązywać miał do potwora.

ocenił(a) film na 10
Piramidoglowy

Myślę, że za wcześnie na takie porównania ponieważ Prometeusz jeszcze nie wszedł do polskich kin a spora część społeczeństwa ocenia go na podstawie tego co powiedział jakiś Troll...

ocenił(a) film na 5
stawnymarcin

Bo większość oczekiwała skaczących obcych po ekranie..