Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 190174
5,9 56 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Prometeusz w 3D?

ocenił(a) film na 7

W sobotę 12.05 byłem w kinie na The Avengers 3D i był pokazany zwiastun do Prometeusza
także w 3D czyżby film Ridleya Scotta także był w 3D?

kenai

Który to już taki wątek w ostatnich dniach... http://lmgtfy.com/?q=prometheus+3d Tak, Prometeusz jest w całości kręcony kamerami 3D.

Warbeast

Ok ale mam nadzieje że będzie można prometeusza zobaczyć w 2d w cinema city w zielonej gorze?
Ja nie moge ogladać 3d - niewdze na lewe oko i dlaczego w kinach mam cierpieć? to nie fair

ocenił(a) film na 9
ali84

Możesz się zdziwić, bo to w końcu nie będzie "Epoka lodowcowa" czy "Spider-Man" i na niego tłumy ludzi raczej się nie zlecą. Ale oglądanie filmu 3D z jednym sprawnym okiem nie powinno stanowić dla Ciebie problemu. W okularach obraz będziesz widział tak samo, jak w filmie 2D, tyle, że trochę ciemniejszy i za bilet trochę więcej zapłacisz.

Zloty_Deszcz

mam nadzieje że nie wyjdę z migreną :)) bardzo sie napaliłam na prometeusza i naprawde nie chce sciagać gdzieś z torentów i oglądać w chcie ale na dużym ekranie z przyjaciółmi:)
na innych 3d oglądanych w okularach wnerwiały mnie paski na obrazie i ból głowy po 20 minutach....
mam nadzieje ze teraz będzie lepiej.
może ktoś już miał doświadczenia z 3d cyfrowym i niewidzącym okiem i może mnie pocieszyć ?:)

ocenił(a) film na 9
ali84

No i dobrze zrobisz nie ściągając go z internetu, choć jeżeli oglądanie filmu w okularach ma być przyczyną bólu głowy, a nigdzie w pobliżu nie będzie grany w 2D, to nie wiem, jakie może być inne rozwiązanie. Ja czekania kolejnych kilku miesięcy, aż wyjdzie na DVD chyba bym nie wytrzymał.
Nie wiem, o jakich paskach piszesz. Ja, gdy w czasie oglądania przymykałem jedno oko, nie widziałem, żeby z obrazem działy się jakieś dziwne rzeczy. Czy na lewe oko zupełnie nic nie widzisz?

Zloty_Deszcz

własnie problem w tym że mam bardzo ograniczone pole widzenia ale oko rejestruje swiatło i ruch tyle że z ostroscią sobie nie radzi :( gdyby mozna było całkiem je wyłaczyc to co innego... hmm moze je sobie zakleje :)

ali84

a te paski to tak jakby kontur - takie tęczowe rozmycia na krawędziach - strasznie wnerwia:/

kenai

Oczywiście że jest i na szczęście nie to co Batman który nie jest w 3D ale i tak nie interesuje mnie film mroczny rycerz powstaje.
Nie mogę sie doczekać seansu w kinie a potem seansu w mojej mini salce kinowej w grudniu na Blu-ray na projektorze JVC 3D.