http://www.prometheusnews.net/movie/advance-screening-spoilers/
Raczej poczytać o nich, zaloguj się na forum to zobaczysz konwersacje z twittera na temat (prawdopodobnie)screen-testów Prometeusza.
Tak tak przepraszam właśnie się zoriętowałem że chodzi o rozmowe no po tym co wyczytałem HICIOR :D
Ja na razie biorę to na tak 50/50. Dziewczyna z twittera raczej nie jest w 100% wiarygodna. ... Noo ale jeżeli to jednak prawda, to będzie soczyście :)
Przejrzałem godzinkę temu i prawdę mówiąc mam mieszane uczucie. Większość tego wydedukowała społeczność tamtego forum z miesiąc temu. Niektórzy użytkownicy piszą już, że to spisek Foxa i podrzucono im kogoś z błędnymi informacjami. :P Tjaa. Choć z drugiej strony, podrzucono już im kiedyś fałszywkę scenariusza. No nic, przekonamy się niedługo, czy te przecieki to prawda. Jedna rzecz, która mnie zdziwiła to informacja, jakoby ta dziewczyna wzięła udział w pokazie testowym. Pokazy testowe robi się dużo wcześniej, głównie po to, by zrobić ewentualne dokrętki itd. Ale teraz, 3 tyg przed premierą? Dziwna praktyka.
o kuzwa nie wiem czy to sciema ale pisze ze jednak weyland bedzie w filmie i zalozy skafander SJ jezeli dobrze zrozumialem
Zapewne dlatego SJ, na którym "zamyka się" kombinezon wydawał się mały. O ile to prawda.
Ciekawe, gdzie w tym wszystkim jest prawdziwy Engineer.
To tak, żeby wypunktować to co tam jest napisane:
SPOJLERY!!!
Serio, MEGA SPOJLERY!!!
-zobaczymy scenę przybycia SJ na Ziemię,
-jest jeden żywy SJ, reszta to hologramy z przeszłości,
-SJ nie jest zły, ale zostaje zarażony i zapładnia Shaw,
-Vickers jest córką Weylanda i robi wszystko aby misja się nie powiodła, żeby przejąć kontrolę (prawdopodobnie nad korporacją)
-Weyland finansuje wyprawę, bo dąży do nieśmiertelności, to on założy kombinezon SJ,
-Weyland niszczy (lub uszkadza) Davida, gdy ten próbuje go powstrzymać
-SJ świetnie dogaduje się z Davidem ale nie może go kontrolować tak jak ludzi - uzyskuje od niego infromację o Ziemi
-SJ próbowali zreplikować istotę która czcili, jednak coś poszło nie tak
-gdy "kalmar" (to co wyciągają z Shaw) podrasta jest duży, ma dwie ręce i dwie nogi oraz macki do zarażania/zapładniania innych
KONIEC SPOJLERÓW
Ogólnie film od dziewczyny dostał 4/5. Było by 5, ale jak dla niej sceny były zbyt drastyczne i odrażające.
Ogólnie wszystko może wydawać się sensowne, jednak podpunkt trzeci wydaje mi się mało prawdopodobny.
wlasnie nie chce mi sie wierzyc ze to prawda ze ona widziala film np scena z tym niby fletem na ktorym gra david aby uruchomic panel kontolny na statku sj widac na zdjeciach ta scene ona powiedziala ze nic tam takiego niebylo Warbeast mozesz powiedziec co mowila o scenie nad wodospadem tam gdzie widac SJ
Nic szczególnego, Viscal pytał ją o pelerynę SJ-a w scenie z wodospadem, a ona zapytała, czy chodzi mu o SJ, który przybył na Ziemię, czy tego pozostałego na planecie i odpisała, że jeden (chodziło jej chyba o tego pierwszego) nosił.
O pelerynę. W Extended Featurette, gdy mówi Noomi w tle widać sekwencję z wodospadem i przechadzającą się po okolicy postać w pelerynie. Viscal użył tego motywu jako wykrywacza, czy kobieta kłamie czy też faktycznie widziała film.
tylko kim jest ten zainfekowany ziomek ktorego wprowadzaja na poklad widac w zwiastunie to nie jest napewno milburn ani fifield on ma okulary i chyba zostanie zabity w kopule przez tego niby weza
Ten, którego wyprowadzają z windy - prawdopodobnie Weyland, bo widoczna jest między innymi proteza.
Ten, którego prowadzą na statek Shaw i Ford, na pewno Holloway.
raczej watpie aby holloway byl tym panem ktorego wprowadzaja na statek
http://www.prometheusforum.net/uploads/FileUpload/54/0583e590390654b0faa03cb8128 712.jpg
napis na glowie malo widoczny wydawaloby sie ze to holloway ale....
http://www.prometheusforum.net/uploads/FileUpload/06/b0ecea17a16ed06afa4eeebcaee 36e.jpg
tu widac wchodzi sam
http://www.prometheusforum.net/uploads/FileUpload/80/0c1a23c801b3ea76014eae59591 731.jpg wiec kim jest do holery ten gosc
cos mi tu nie gra ten zwiastun jest tak zmontowany ze za cholere nic nie wiadomo
Sztuczka Ridley'a:) Uwielbiam go za to:) Widać że na ostatnim zdjęciu że Facet ma twarz zniekształconą mocno. Kto to jest?
Wiem to wszystko od rana. :) Pokręciłeś trzeci punkt, to zainfekowany Holloway ją zapładnia. Reszta się zgadza. Dzięki za wysiłek.
Ogólnie mały letdown, bo większość fabuły była rozpracowana przez fanowskie fora miesiąc temu.
Swoją drogą, kto w takim razie jest innym androidem na pokładzie? Drugi David? Bo w to, że królowa mrozu jest nie wierzyłem w sumie nigdy.
Faktycznie, z tym zapłodnieniem przekręciłem, bo nie otwierałem linku pod tekstem i myślałem ze to też odwołuje się do SJ. Dzięki za sprostowanie.
W wywiadze Ridley powiedział ze Peter W bedzie w filmie tylko 4 min więc traktujmy to wszystko z dystansem.
no nie wiem moze mowic prawde ona nie jest zadna mega fanka filmow sf wiec ma inne podejscie do tego filmu moze rzeczywiscie widziala film
Prędzej mi się nochal z klatą zrośnie, niż ona cały film oglądała! :-p To są pozlepiane przypuszczenia, które już na forach od jakiegoś czasu się przewalają. Powybierała, posklejała, może dorzuciła jakąś swoją fantazję, ściemniara jedna :-p
http://www.zakazanaplaneta.pl/news.php?readmore=6169 fajne arty pana kozanowa ktory pracowal przy tworzeniu prometeusza
Hmmm... widac, że "uczeń" jest ŁAGODNIEJSZY i nie aż tak obłąkany jak jego mistrz. Lajtowa wersja Gigera :]
no nie wiem wyglada wlasnie zbyt gigerowo, z reszta obraz z wagina wyglada identycznie do tego gigerowskiego
Natknąłem się jeszcze na teorię dot. tej głowy SJ, którą przynoszą na statek. Jeśli ktoś dokładnie przeglądał stronę weylandindustries.com pewnie zauważył w dziale timeline lub w tym o rozwoju medycyny wzmiankę o urządzeniu do pobudzania impulsami elektrycznymi neuronów w mózgu celem chwilowego "wskrzeszenia" zmarłych jednostek. Jako praktycznie wszystkie przedstawione tam urządzenia w jakimś stopniu pojawią się w filmie, to prawdopodobnie to zobaczymy właśnie w scenie z głową. Załoga zdejmie/rozkroi hełm i widząc humanoidalną głowę spróbuje ją przywrócić na chwilę do życia. W jakim stopniu się to uda nie wiadomo, ale ostateczny efekt jest znany z trailerów - eksplozja.