Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 190174
5,9 56 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Ridley Scott schrzanił to, czego raczej nie dało się schrzanić. Albo jeszcze inaczej - jak tak można spieprzyć temat. ,,Prometeusz" ciągnie się jak flaki z olejem, praktycznie zerowe nawiązania do ,,Obcego" , a najgorsze były te przeskoki między scenami. Film sprawia wrażenie jakby był w pierwszej fazie montażu, w pewnym momencie się po prostu zgubiłem.....ahhhhhhhhhhhh a tak czekałem na ten film.

ocenił(a) film na 9
Forever_Alone

Jeszcze go nie widziałem ale delikatnie myśląc czuje że pierd.....

Forever_Alone

Niestety prawda... cudne pomysły, wspaniałe idee... wszystko legło przez połatany z kawałków, pełen dziur scenariusz, pomysł pierwotnie przewidziany na dwa filmy i na siłę okrojony. ech...

Gdyby nie internet, frustracja widzów sięgnęłaby zenitu.... dzięki internetowi możemy dyskutować i wymieniać się domysłami w temacie: "O cóż to Scott'owi tak naprawdę chodziło??" (kwestia ta nie dotyczy oczywiście psychofanów i hejterów, osób z ustaloną z góry, zgoła 'niedyskutolwalną ' wizją tego filmu i jego znaczeń). W 1979 r jednak, spowodowana w/w niedoskonałościami irytacja widza równałaby się medialnej śmierci tego filmu jak i jego sequeli.

Forever_Alone

szkoda, że Filmweb nie dał znaczka jakości, byłby komplet