Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 190172
5,9 56 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Pytanie

ocenił(a) film na 10

Jak się kończy film?

ocenił(a) film na 9
bane4

Napisem The End

ocenił(a) film na 5
bane4

A po napisie The End SJ wypowiada historyczne zdanie: " I'll be back".

ocenił(a) film na 8
_MG_

A potem wraca i mówi pier0dle nie jadę.

albusleo

Nie, mówi "pie#dolę nie rodzę".

ocenił(a) film na 10
reixen

:)

ocenił(a) film na 3
bane4

Wszyscy giną, poza robotem Davidem, który w kawałkach wraz z doktor Shaw odlatują statkiem obcych w kierunku ich rodzimej planety aby dowiedzieć się dlaczego najpierw nas stworzyli a następnie postanowili zgładzić.

ocenił(a) film na 10
tomtro74

Ciekawe kto sterował tym rogalem? Przecież to zupełnie inna technologia, inne właściwości lotne. Tak bez przeszkolenia Show wsiadła i odleciała? A może był tam jakiś SJ a Shaw leciała gdzieś ukryta w jakimś zakamarku?

ocenił(a) film na 3
Azawakh

Sterował Dawid, w czasie lotu badawczego przez dwa lata uczył się starożytnych ziemskich języków, których to ziemianie nauczyli się od SJ.

ocenił(a) film na 10
tomtro74

Ok tylko, że z tego co wyczytałem David podróżujący z dr Shaw był a postaci samej głowy... Reszta ciała pozostała na LV233. Czy w związku z tym David został podłączony jakoś albo mówił Shaw co ma robić?

ocenił(a) film na 8
Azawakh

Mówił. Jego głowa zachowała zdolność komunikowania się z otoczeniem.

ocenił(a) film na 8
albusleo

on jej powiedział że musi po niego wrócić bo sama nie da rady sterować statkiem,więc ellie miała świadomość że tylko z davidem może uciec z tej planety.zabrała też przecież resztę "ciała" davida wiec może później jakoś podłaczyli ją do głowy

ocenił(a) film na 8
kati_jh

A mnie się wydawało, że spakowała do torby tylko jego głowę.

Azawakh

Zdziwiło mnie trochę że po rozbiciu "rogala" głowa nadal leżała w tym samym miejscu. A trzeba przyznać ze zrobił niezłego fikołka...

ocenił(a) film na 7
tomtro74

jak sterować statkiem dowiedział się z hologramu w głównym pomieszczeniu statku, gdzie SJ pokazuje sekwencje odpalenia nawigacji za pomocą fleta;)

ocenił(a) film na 8
peja2000

No właśnie, ten moment, w którym SJ gra na fujarce by odpalić nawigację jest dobry :-)

ocenił(a) film na 10
albusleo

Muszę to koniecznie zobaczyć ;) Będę miał ubaw:D

peja2000

z tym fletem mogli sobie darować, z resztą ludzie też nie lepsi skoro lecąc w kosmos zabrali ze sobą siekierę:)

ocenił(a) film na 10
Turkisz80

Siekiera a właściwie toporek myślę, że na takim statku jak Prometeusz ma większe uzasadnienie niż flet będący instrumentem muzycznym. Taki toporek może przydać się na statku kosmicznym np do utorowania sobie drogi w sytuacji zagrożenia życia.

Azawakh

lol:) skoro postawili na tradycję, mogli zabrać Shotguna jak Hicks w Aliens. Toruje drogę nie mniej skutecznie:)

ocenił(a) film na 8
Azawakh

To wcale nie głupie z tym fletem było. Ciekawe, sterowanie urządzeniami za pomocą dźwięków.

ocenił(a) film na 4
albusleo

Faktycznie ten flet to był raczej śmieszny, ale kim jestem by oceniać obcych :P Co do siekiery to też pojawiła się w najbardziej odpowiednim momencie, ale jak to mówią dobra siekiera to podstawa więc jak najbardziej miała prawo tam być.

ocenił(a) film na 8
FMB

Mimo, że wywołał uśmiech na mej twarzy to jednak ...był on jakiś taki...mistyczny,no nie wiem hehehe

FMB

Nie wiem dlaczego ale jak mówicie mi o tym flecie to mi się kojarzy jedna rzecz ;)
http://www.youtube.com/watch?v=BN6h0LXF2Ec&feature=fvwrel

Huxley

to wszystko wyjaśnia:)

bane4

ktoś gdzieś podał tutaj na forum link do końcówki filmu (zabijam trolla)