Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 190185
5,9 56 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Rozczarowanie

ocenił(a) film na 5

Pierwsza godzina filmu szczerze mi sie podobała , miała klimat jakiego dawno nie widziałem w filmach , az się chciało wiedzieć jaka jest "prawda" o nas . Aż nagle scenariusz przerodził się w "american shita" , krew, flaki , niedorzeczności , nieudolna próbba "wytworzenia" strachu . Szkoda , że tworcy nei starali prowadzić dalej tak fabuły jak na początku (notabene cały klimat przypominał mi trochę Mass Effect) . Z początkowego 8/10 ocena spada tylko do 5 :)

ocenił(a) film na 5
kakulukia

Byłem wczoraj w kinie i właśnie się zalogowałem, żeby napisać swoją opinię ale już nie muszę, bo mam słowo w słowo identycznie :D Pierwsza godzina świetna, cytaty żywcem z 2001, intrygujący wątek Davida, majestat kosmosu i tego księżyca a potem to już biegają strzelają, wybuchają i krew się leje a cały klimat gdzieś xenomorphowi w tyłek. Wizualnie film świetny ale klimat w połowie całkowicie umiera. Przez pierwsze minuty filmu myślałem już optymistycznie o 9tce, potem utwierdzałem się w ósemce aby w połowie zarządzić o 6tce a po końcówce o 5tce :P

kakulukia

Mi też się kojarzyło z Mass Effect, jeden z bohaterów zresztą jest podobny do Sheparda ;)

ocenił(a) film na 9
kakulukia

skoro tak bardzo ci sie niepodobało czy odwarzysz sie dopisać swoją wizje kolejne godziny filmu?,krytykować latwo ale czy potrafisz być kreatywny

ocenił(a) film na 1
wildecard

Bo ci co krytykują to na łatwiznę idą...proste nie)))))))))))))))))Odwaga...odważny...odważysz się być kreatywny.Bo tutaj nie ocenia się filmu tylko pisze scenariusze)))))))))))

ocenił(a) film na 9
Marekgdapl

tu sie troluje i zyskuje w tym kolejne lvle to jak dobre MMO)))))))))))

kakulukia

Dla mnie dużym i głównym błędem jest logika załogi Prometeusza.

ocenił(a) film na 9
hr_dooku

jak to nie rozumiem zbiorowa czy indywidualna?

ocenił(a) film na 1
wildecard

Zbiorowa i indywidualna....popłakałem się

ocenił(a) film na 9
Marekgdapl

miał kto przytulić czy nie?

ocenił(a) film na 1
wildecard

Ale zbiorowo czy indywidualnie?))))))))))))))))))))))))

ocenił(a) film na 9
Marekgdapl

a jak wolisz?

ocenił(a) film na 1
hr_dooku

To najbardziej widoczna i podlegająca weryfikacji związanej z naszą wiedzą niedorzeczność tego filmu .Wyprawa wszech czasów i dobrana do nich menażeria niczym w filmie"Głupki z kosmosu")))))))))))