Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 190185
5,9 56 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Właśnie wróciłem z kina, wahałem się czy iść widząc tak niską ocenę, na przekór poszedłem i wyszedłem z kina zadowolony tym co zobaczyłem.
Może na kolana nie powalił jak kiedyś Obcy 2 ( piąta klasa podstawówki, a odtwarzacze video posiadali nieliczni ), lecz był bardzo ciekawy.
Czytając wypisywane wady fabuły, sugeruję tymże osobą szukać najpierw wytłumaczenia, a potem wypisywania ich. Z drugiej strony, nie rozumiesz, pytaj ;).
Film oczywiście ideałem nie jest, najbardziej dziwi mnie fakt że ludzie poznają cel misji oraz inne osoby dopiero na miejscu ( tam i z powrotem chyba z 5 lat ). Na pewno misja była organizowana na szybko bo staruszek by nie dożył jej końca, ale nie bardzo rozumiem niewiedzę ludzi którzy się na to porwali.
Co do wielu "błędów", odpowiem w kwestii komory medycznej typu męskiej:
Wersja pierwsza: Bo nie znajdowała się tam z myślą o pani Vickers tylko jej ojca.
Wersja druga: Na początku filmu pani profesor była w szoku ją widząc, twierdząc że takich jest ponoć tylko 12! W związku z tym pewnie była droższa niż cały statek, ponadto wersja damska w całym tym pośpiechu była nie do zorganizowania. Zresztą wersja męska nie oznaczała że nie potrafi się zająć kobietami tylko zabiegami typowo kobiecymi.

Pewnie znajdą się także inne możliwości, mnie starczają te dwie.

Pozdrawiam wszystkim, osobiście dałem 9 bo bardzo lubię gatunek S-F, a rzadko można coś fajnego zobaczyć :)

ocenił(a) film na 9
bloody7

Ja też dałem 9, jednak ze wstydem przyznaje że widziałem tylko 8 pasażera Nostromo. Z kina wyszedłem napełniony dawkami emocji co mi się rzadko zdarza.