Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 190185
5,9 56 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Mimo kilku, momentami sporych, kretynizmów oraz braku gęstszego klimatu film mi się całkiem podobał. Ale jednej rzeczy nie mogę wybaczyć twórcom, to co zrobili ze Space Jockeyami... sorry ale są pewne świętości których tykać nie można. To tak jakby postanowiono nakręcić prequel "Szczęk" i ktoś by sobie wymyślił że Rekin który w pierwszej części terroryzował Long Island to naprawdę krokodyl w przebraniu...

Grievous

A niby jak miał wyglądać? Że niby kościsty koleś z trąbą miałby stworzyć ludzi?

0wner2

Yyy... a czemu nie?

Wybacz, ale trzymetrowy Vin Diesel-albinos mi nie pasuje.

Grievous

Wybacz, ale stworzenie ludzi na ziemi przez 3-metrowy trąbalski szkielet pasuje tak samo jak stworzenie życia przez Aliena.

0wner2

Ale jak się już tworzy prequel (i nie wmawiajcie mi ze ten film prequelem nie jest.... bo jest) to się jednak powinno dostosować do tego co już zostało ustalone. A tutaj zostało to brutalnie i chamsko zmienione.

Grievous

Ustalone to może zostało w umysłach fanów, którzy zakodowali sobie w głowach coś co nigdy nie zostało potwierdzone w żadnym filmie, a kanon to tylko filmy.

Grievous

Cicho cicho teraz to inżynierowie von Däniken i Tsoukalos tak powiedzieli.

ocenił(a) film na 7
0wner2

z trąbą, czy bez - jabłek bym u niego nie kupił;)

ocenił(a) film na 5
ocenił(a) film na 3
Grievous

Forfiter, co?
Nie. Space Jockey (nie czytać Pejs Dżokej) wygląda prawidłowo, czyli jak typowy przedstawiciel rasy wyższej - "Übermensch". Wysoki, napakowany, ma białą skórę i jest łysy. W mordę daje przy pierwszym spotkaniu.

ocenił(a) film na 5
Piramidoglowy

Dobre, bardzo dobre. Dawno się tak nie ubawiłem.

Piramidoglowy

Jak spojrzeć na to w taki sposób to może ma to i sens ;)

ocenił(a) film na 10
Piramidoglowy

hehe i pewnie śpi owinięty faszystowską flagą