Nie dosyć, że zrobił film prawie identyczny jak 8 pasażer Nostromo (który był rewelacyjny) to jeszcze zrąbał go na maxa
Identyczny pod wzgledem pomysłu - ale wykonanie, dialogi, spójność itd. - beznadziejna. Film miał wiele wątków które były bez sensu, cała ta ekspedycja zachowywała się jak banda klaunów nie za bardzo wiedzących co ma robić , przez co cąłość była po prostu nudna
hahah ten film wogole nie ejst podobny do jedynki Obcego, Obcy 8 pasazer Nostromo to arcydszielo gatunku, tutaj wyszla jakas pierdólka.
Jeszcze raz zapytam.Obejrzałeś?
Był tu podobny przypadek jak twój.Szeregowiec włączył sie do dyskusji przed i to ostro broniąc filmu.Sprawdź ile dał i zapytaj o opinię.
Ja się wcale ostro nie włączam do dyskusji tylko od czasu do czasu skrobnę coś własnego i tyle. Zupełnie na luzie :)
Film obejrzałem ale na razie wstrzymam się z oceną.
"...Nie ma takiej opcji, żeby Prometeusz był "strasznym gównem"..."
To chyba jakaś forma oceny.Czy sie mylę?
Pozwolę sobie nie zgodzić się z Tobą. Według mojej opinii film jest bardzo dobry. Ale to tylko moje zdanie :)
Jak wyjdzie DC to wtedy będzie można pogadać o pełnym filmie. Ja się wypowiadam na temat tego tzw "gówna"
No i muzyka też nie była jakoś za fajna. Zamiast mrocznej dali jakąś, a potem nic nowego tylko mieszanie utworów. Była też mało oryginalna.
Jaką ty możesz mieć opinię o filmie przed obejrzeniem???????????
Leczysz się?Nie?Zacznij!
O co Ci chodzi człowieku? Przecież napisałem, że film obejrzałem ! Nie musisz być niemiły i od razu sugerować mi jakieś leczenie, ogarnij się !
A to przepraszam...wczoraj jeszcze prowadziłeś dyskusję przed obejrzeniem.
Zdanie o braku opcji sugerowało że jeszcze jesteś przed.
Może być, jeśli już to strasznie ładnym gównem. Film leży jedynie w warstwie scenariuszowej, cała reszta jest zagrana perfekt.
http://fc01.deviantart.net/fs70/i/2012/176/c/e/more_prometheus_stuff_by_prisonsu it_rabbitman-d54u0m4.jpg
Ten film nie zasługuje na mniej niż 7, a na AVP Galaxy siedzą same gimbusy i dzieci neo, bo nikt normalny nie ma czasu na wymyślanie debilnych memów.
No, w ch*j śmieszne. Humor dla prymitywów, dzieci neo, gimbusów i fanów Biebera i innej tego typu tandety.
Nie zauważyłeś że oni mają ostatnio jakąś modę na stare filmy. Znaczy stare w ich mniemaniu czyli lata 70 i 80. Dlatego takim kultem darzą pierwszego "Obcego". Jednocześnie panuje moda na krytykanctwo wszystkiego co nowe. Jak każda moda i ta wreszcie przeminie. Nie podoba im się "Prometeusz" - ich strata. Niech oglądają "klasyki" a my idziemy do przodu.
Dokładnie. Dla mnie to jest śmieszne, ale czego można można się spodziewać po ludziach którzy już przed premierą zakładali "Prometeusz na 100% będzie gównem, nie ma to jak klasyka".
Jeśli obejrzałeś ten film to obejrzyj Misja na Marsa i porównaj jakie sceny ściągnęli z tego filmu jak również z Obcego 3 i kilku innych. To jest jeden wielki plagiat ten film .
Oryginalny pomysł give me break.
Nie było ani jednej sceny ściągniętej z Aliena 3, oglądałem ten film przed i po premierze Prometeusza, więc mi tu nie wciskaj takich bzdur.
Skoro film nie ma nic wspólnego z Alienem to jest jego plagiatem. Space Jockey z Aliena i siedzący przy "sterach" Inżynier z Prometeusza wyglądają identycznie.
Lu_0 - Space Jockey z filmu Alien został wykreowany przez H.R Gigera. Zaprojektował także Aliena oraz scenografie. Prawa do sagi ma 20th century fox. Giger oczywiście jest autorem dzieł, ale prawa ma wytwórnia. Prometeusz pochodzi także spod znaku 20th century fox i luźno nawiązuje do filmu Alien ale jest bardzo powiązany z całym universum korporacji Weyland Yutani i obcego.
Narodziny deacon'a niemal że identyczna scena jest w Alien 3 Special Edition jak to obcy wychodzi z woła porównaj sobie znawco tematu.
Gówno prawda, to po prostu zwykłą scena wychodzenia obcego z ciała, ostatnio widziałem Aliena 3 SE i nawet mi się na myśl to nie nasunęło, że te sceny są podobne.
Nie zgadzam się :) Ale szczerze muszę przyznać, że mankamentem dość sporym jest scenariusz- 6/10 strasznie raziło to, że Shaw po takiej operacji i zasklepieniu dziury "zszywaczem" biegała i skakała jak zdrowy człowiek ... zwłaszcza po skoku nad przepaścią gdzie się złapała tej skały, wtedy powinny jej bebechy spłynąć do rozpadliny nie ma bata, żeby się to nie rozerwało przy takim szarpnięciu mięśni brzucha! Kolejna sprawa to samobójstwo pilotów, Shaw troszkę postraszyła tamci niewiele myśląc przyj..... w wehikuł inżyniera :) mam żal głównie do tego, że nie było dramaturgii, trochę beznamiętnie to wyszło :/ no i ten ożywiony łeb... 2 tys. lat o ile dobrze pamiętam ten łeb ma, skoro mają takie samo DNA to powinien chyba zamienić się w kamień,a tu troszkę prądu i nawet powiekami zaczął ruszać :))) Może się czepiam, ale to naprawdę razi :/ reszta tajemnic dobrze, że nie została wyjaśniona-mam nadzieję, że w 2 części powiedzą więcej. Za zdjęcia Wolskiego 10/10 , początek miażdży zwłaszcza z przewodnim motywem muzycznym też nawet fajnie wyszło,więc 8/10 za nutę. Efekty 10/10. Aktorstwo 8/10, tylko David wzbudza sympatię, no i Janek trochę, reszta się nie liczy. Tak więc myślę, że Prometeusz mimo że kuleje fabularnie to dużo nadrabia innymi aspektami. Klimat momentami był jak za dawnych lat. Prometeusz na pewno gniotem nie jest, tak naprawdę niewiele mu zabrakło do oceny 10/10. Liczę, że 2 część powstanie bo brakuje ostatnimi czasy dobrego Sci-Fi.
Ciekawe jak nie ma być podobny, skoro to są wydarzenia sprzed lądowania Nostromo...