naprawdę dobry,tylko zakończenie kiepskie.Wkurzający był ten fałszywy blondas ,ale i tak dostał za swoje!
z tego z wyczytałem będą następne części.... więc temat się rozwinie... http://thenexusnews.com/prometheus-2-in-development/852676/
A ta cała Meredith Vickers była naprawdę córką tego starucha czy tylko tak powiedziała do niego ojcze??
Była najprawdopodobniej androidem tak jak David, ale jest to zaszyfrowane w filmie ... trzeba dokladnie ogladac film
też tak pomyślałam że stwórco ale jest jeden szczegół jeszcze nie wiadomo czy była androidem,była humorzasta a David za bardzo opanowany i przesłodzony .
Jesli bedzie kontunuacja to ona na pewno bedzie . mysle ze statek jej nie przygniotl jednak nie widac tego scena jak ja przygniata wyglada tak samo jak scena ktora przygniata druga . tamta potem sie budzi nagle bo dostaje sygnal ze ma za malo tlenu ... duzo faktow wskazuje ze Meretith byla androidem chociazby to ze maszyna do operacji byla tylko dla mezczyzn :] ( co jest nielogiczne skoro zarzadzla statkiem kobieta )
chyba tak zreszta nie przypadkowo zazugerowal ze moze byc androidem co ja sprowokowalo ... ( za duzo wskazowek wokol M jest ) mogla byc jakims wysokiej klasy modelem . byc moze skladala sie praktycznie calkiem z ludzkich tkanek . ciezko to stwierdzic skoro nie bylo sceny Janka z Meredith :)
aha i jeszcze jedno Scott zapytany na jakiejs konferencji ile bylo androidow na pokladzie Promoteusza odpowiedzial ze conajmniej dwa :]
Tylko jak była androidem to czemu snila i czemu David ogladal jej sny ? moze ja programowal w ten sposob, moze nie wiedziala ze jest androidem ... jednak za duzo zgadek :)
chyba ze to kogos innego byly sny na poczatku . bo nie dokladnie ogladalem . skupie sie na 2 raz
Ridley w wywiadzie napomsknął że David nie był wcale podobny do androidów z serii "Alien" tylko do tych w "Blade Runnerze". Więc Vickers - android brzmi sensownie.
Tak to były sny Eli ... mnie by to bardzo pasowało jakby ona była bardziej zaawansowanym androidem od Davida ale jednak David był ukochanym dzieckiem . tu rodził sie konflikt ... troche mało temu poswiecili
Blondas koniec koncow przeszedl na dobra strone . chyba ze dalej bedzie toczyl podwojna gre :)
no blondas niby przeszedł na dobrą stronę ale po jego oderwanej główce coś mi się wydaje kotłowały się niecne plany.Aż mu się oczy zaświeciły jak Elizabeth Shaw chowając jego głowę do torby powiedziała że nie lecą na ziemię tylko do tytanów !A sny podglądał nie Meredith Vickers tylko Elizabeth Shaw ,bo we śnie jak ojciec mówił że mamusia jest w niebie to powiedział do tej dziewczynki ELLIE....
Ale inkubator do operacji był mocny wcisnęła tylko ..typ kontuzji ,cięcie, wyjęcie kalmarka,no i zszycie błyskawiczne klamrami...Jak by taki sprzęt był w szpitalach to szok................