A ten Alien na samym końcu rozwalił mnie doszczętnie ;) Wyglądał jak jakieś upośledzone
piskle pterodaktyla ;]
mam zdanie takie jakie mam,po co to komentujesz w taki prostacki sposób,nieuku? Film mi się nie podobał i tyle skomentowałem go w taki sposób jaki mi się podoba,a twoje komentarze prostaczku puszczam koło h..
Skomentowałem film,a skoro jakiś baran kwestionuje moje zdanie na ten temat to mu odpowiadam
Kwestionują, bo nie rozwinąłeś wypowiedzi, dlaczego film Ci się nie podobał. Gdybyś napisał kilka zdań wyjaśnień w sposób beznamiętny, nikt by się nie przyczepił.
Film jest po prostu nudny,spodziewałem się napięcia klimatu rodem z "Obcego" zamiast tego dostałem kilka fajnych efektów specjalnych jednego żyjącego "Pilota" lub jak kto woli jednego z Inżynierów który się obudził zabił parę osób odpalił przeogromny statek i wyrusza samotnie zgładzić Ziemię ;) a na końcu zamiast Obcego pokazali pisklaka;) .Film ten został wyprodukowany dla ludzi którzy zwabieni powiązaniem z "Obcym" jak osły polecieli do kina Takie jest moje zdanie na ten temat.Dziękuje i Pozdrawiam
Mówisz tak, jakbyś oczekiwał kolejnego Obcego (nie części 5. ale remake'a jedynki). Nie lepiej odpalić w odtwarzaczu właściwy film sprzed paru dekad? Ja cenię innowację i myślę, że Prometeusz z mniejszym lub większym sukcesem daje radę. Próbę odtworzenia klimatu z jedynki uważam za pójście na łatwiznę i niezgodne z duchem serii - każda część obcego to film innego gatunku (może z wyjątkiem AvP ale te są raczej obok głównego nurtu).
Widziałeś film podobny do Prometeusza? Nie chodzi mi o elementy, które zaczerpnął z innych dzieł, bo jasne jest, że "z pustego się nie naleje".
bo to był proto-alien tępolu więc wyglądał inaczej no ale tobie się to oczywiście nie podoba, pewnie lepiej byś wymyślił jego wygląd.
Dla twojej wiadomości ćwierć-inteligencie. Obcego stworzył Hans Rudolf Giger i takiego jakiego go stworzył powinni ukazywać reżyserowie w swoich filmach anie tworzyć jakiś mieszańców lub prototypy
G. prawda. Jeśli wymaga tego logika to trzeba ukazać obcego zmienionego. Tak było z alienem czworonożnym który "wykluł" się z psa w OBCYM 3 , Giger go nie stworzył. Królowa obcych to też nie jego dzieło więc jak widzisz nie masz racji.