Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 190174
5,9 56 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

A ten Alien na samym końcu rozwalił mnie doszczętnie ;) Wyglądał jak jakieś upośledzone
piskle pterodaktyla ;]

ocenił(a) film na 8
Transporter90

a hu* nas obchodzi twoje nędzne zdanie

ocenił(a) film na 4
Rockman92

I poco się udzielasz tępaku ?

ocenił(a) film na 4
Transporter90

mam zdanie takie jakie mam,po co to komentujesz w taki prostacki sposób,nieuku? Film mi się nie podobał i tyle skomentowałem go w taki sposób jaki mi się podoba,a twoje komentarze prostaczku puszczam koło h..

ocenił(a) film na 5
Transporter90

Skoro ci sie nie podobał to co jeszcze robisz na jego forum ? Trollujesz ?

ocenił(a) film na 4
Shambler

Skomentowałem film,a skoro jakiś baran kwestionuje moje zdanie na ten temat to mu odpowiadam

Transporter90

Nie przejmuj się stary dla nich to "dzieło" jest jak bóg :D

ocenił(a) film na 4
noheaven

Trafne spostrzeżenie ;]

Transporter90

Kwestionują, bo nie rozwinąłeś wypowiedzi, dlaczego film Ci się nie podobał. Gdybyś napisał kilka zdań wyjaśnień w sposób beznamiętny, nikt by się nie przyczepił.

ocenił(a) film na 4
Anna_Sandstorm

Film jest po prostu nudny,spodziewałem się napięcia klimatu rodem z "Obcego" zamiast tego dostałem kilka fajnych efektów specjalnych jednego żyjącego "Pilota" lub jak kto woli jednego z Inżynierów który się obudził zabił parę osób odpalił przeogromny statek i wyrusza samotnie zgładzić Ziemię ;) a na końcu zamiast Obcego pokazali pisklaka;) .Film ten został wyprodukowany dla ludzi którzy zwabieni powiązaniem z "Obcym" jak osły polecieli do kina Takie jest moje zdanie na ten temat.Dziękuje i Pozdrawiam

Transporter90

Mówisz tak, jakbyś oczekiwał kolejnego Obcego (nie części 5. ale remake'a jedynki). Nie lepiej odpalić w odtwarzaczu właściwy film sprzed paru dekad? Ja cenię innowację i myślę, że Prometeusz z mniejszym lub większym sukcesem daje radę. Próbę odtworzenia klimatu z jedynki uważam za pójście na łatwiznę i niezgodne z duchem serii - każda część obcego to film innego gatunku (może z wyjątkiem AvP ale te są raczej obok głównego nurtu).
Widziałeś film podobny do Prometeusza? Nie chodzi mi o elementy, które zaczerpnął z innych dzieł, bo jasne jest, że "z pustego się nie naleje".

ocenił(a) film na 8
Transporter90

bo to był proto-alien tępolu więc wyglądał inaczej no ale tobie się to oczywiście nie podoba, pewnie lepiej byś wymyślił jego wygląd.

ocenił(a) film na 4
Rockman92

Dla twojej wiadomości ćwierć-inteligencie. Obcego stworzył Hans Rudolf Giger i takiego jakiego go stworzył powinni ukazywać reżyserowie w swoich filmach anie tworzyć jakiś mieszańców lub prototypy

ocenił(a) film na 8
Transporter90

G. prawda. Jeśli wymaga tego logika to trzeba ukazać obcego zmienionego. Tak było z alienem czworonożnym który "wykluł" się z psa w OBCYM 3 , Giger go nie stworzył. Królowa obcych to też nie jego dzieło więc jak widzisz nie masz racji.

ocenił(a) film na 3
Rockman92

Co z tego? Czworonożny i królowa jeszcze jakoś wyglądały. To co wylazło z łysego faktycznie przypominało upośledzonego pterodaktyla. Można było potworka lepiej zaprojektować.