Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 190174
5,9 56 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Przez fakt iż reżyseruje go Scott, film nie mógł uniknąć porównań do "Aliena". Fabularnie leży na całej linii. Poziom debilizmu jaki momentami serwuje, świadczy o totalnej ignorancji i braku jakiegokolwiek pomysłu scenarzystów na ten obraz. Przykładem niech będzie scena końcowa. Każdy gimnazjalista wie iż z biegiem ewolucji ogon u istot powinien znikać, a Pre-Alien rodzi się bez niego. Napięcie zerowe, reżyserka co najwyżej poprawna. Montaż to koszmar, czasem ma się wrażenie iż zgubiliśmy jakiś wątek. Aktorstwo głównego bohatera nieco ratuje sytuację, Michael Fassbender jest świetny, reszta poprawna, choć myślę że obyłoby się bez 3\4 obsady gdyż wszystko kręci się wokół kilku postaci. Ogólnie najsłabszy film Scotta niestety i zaraz po czwartej odsłonie 'Aliena" najgorszy film serii.

ocenił(a) film na 9
maurycy_86

Już jeden temat, założyłeś, swoje żale możesz dopisać tam, a nie nowy temat zakładasz.

maurycy_86

Bzdura, to najlepszy film Scotta i najlepszy film serii.

0wner2

Ten nadal wbija kolejne poziomy internetowego oszołoma :D Jak tam, zastąpiłeś już ołtarzyk kranków ołtarzykiem promka? W tatuażach na czole też zastąpiłeś słowo gej-mer słowem promiteusch w zdaniu "... jest idealnym filmem pod każdym względem bo pod każdym względem jest idealny"?

StreetSamurai

Jeśli według niego jest najlepszy to co Ci do tego?

tokyo 666

Najwyraźniej nie czytałeś innych postów tego indywiduum na forum fw. Nawet ci tego zazdroszczę :D

StreetSamurai

No chyba, że tak;]

ocenił(a) film na 8
maurycy_86

Chce miec popularny temat ale troche kiepsko mu idzie hahahaha

maurycy_86

Pre-Alien? Przecież to nie był pierwszy alien, rasa jako taka istniała na pewno już dużo wcześniej, a to że ten wyglądał jak wyglądał to albo dlatego, że rozwinął się w ciele SJ, albo dlatego, że został jakoś genetycznie zmieniony przez SJ. W sumie to ciężko się połapać co i jak bo W TYM FILMIE NIC NIE JEST WYJAŚNIONE........... masakra.

tokyo 666

Po prostu myślałem że jak go jeszcze parę razy obejrzę to mi się rozjaśni ale raczej było odwrotnie. W sumie to mogłem sobie darować albo dopisać do tamtego ale co to za różnica. I tak zniknie, a czytać nie musicie ani pisać. Z resztą to tylko pierdoły jak wszystko co jest pisane na forach. Tego jest taki sens. żebym mógł powiedzieć co o tym myslę. Ale przynajmniej zgadzacie się w większości z tym o co mi chodziło. Ta dwójka to ma być czy nie ?