PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=523230}

Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 189 tys. ocen
6,3 10 1 189292
5,7 72 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Wycięte sceny 

ocenił(a) film na 9

W internecie znaleźć już można 2/3 wyciętych scen z filmu. Kolejny film Ridleya który cierpi
na złe pocięcie :/

http://www.dailymotion.com/video/xtp2a7_prometheusforum-net-prometheus-deleted-
scenes-from-itunes-release_shortfilms#from=embed

To zaledwie 1/3

ocenił(a) film na 9
barin10

Nie interesuje mnie to. Czekam na produkt końcowy.

ocenił(a) film na 10
barin10

Dzięki. Ciekawe sceny. Inżynier gadający albo wrzeszczący. Może zobaczymy wreszcie sceny wycięte z początku filmu gdzie jest więcej Inżynierów.

Azawakh

Zapewne. W powyższym linku mamy zlepek 4 scen , brakuje przede wszystkim przybycia Inżynierów i rozszerzonej końcówki zatytułowanej "Paradise". Rzecz jasna najbardziej ciekawią mnie właśnie finałowe minuty.

To zostało nieodkryte:

* ARRIVAL OF THE ENGINEERS [2:31]
* T’IS THE SEASON [0:58]
* OUR FIRST ALIEN [0:42]
* WE’RE NOT ALONE ANYMORE [1:22]
* STRANGE BEDFELLOWS [2:57]
* HOLLOWAY HUNGOVER [1:25]
* DAVID’S OBJECTIVE [0:23]
* A KING HAS HIS REIGN [3:40]
* FIFIELD ATTACKS [2:01]
* PARADISE [5:05]

Galadh

Paradise. Na początku czy na końcu ta scena - ciekawe...

Mazurian

Na końcu, na końcu, są uszeregowane chronologicznie. Swoją drogą, podobno po bezkresnych połaciach internetu hula już wersja filmu z częścią innych wyciętych scen, w tym rozszerzonym wycinkiem przy choince czy rozmową Shaw i Holloway'a.

Galadh

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=HK684Ti1KyI
Enginers speak

Galadh

Morał z tego że Na BR jest wesja extended lub Director cut:)

Mazurian

Musze zobaczyc "ARRIVAL OF THE ENGINEERS ":)

Galadh

Jak to znalazłeś??? Ja widzę tylko wstawki 1h58min, 2h4min.

barin10

Walka z Inżynierem mnie rozwaliła. Kiedy on popatrzył na Shaw kucającą za tą ladą, myślałam, że padnę ;p Chyba dobrze, że wycięto tę scenę. Gość obrywa siekierą i tylko raz powiedział cichutkie "ałłłł".

Anna_Sandstorm

"Kiedy on popatrzył na Shaw kucającą za tą ladą, myślałam, że padnę ;p"

A co w tym jest śmiesznego? Bo nie oglądałem tej sceny, ale widziałem z niej zdjęcia i zapowiada się genialnie.

0wner2

Chodzi mi o spojrzenie Inżyniera. Jest zabójcze :> Mieszanina zdziwienia, litości, wesołości i pobłażliwości.

Anna_Sandstorm

A można tę scenę jeszcze gdzieś zobaczyć, bo ten link już nie działa.

0wner2

http : //www . dailymotion . com/video/xtpqic_prometheus-deleted-scenes_shortfilms?search_algo=2

0wner2

Najlepsze było jak pociągnęła z gwinta - nawiązanie do naszych rodzimych ziomków?:)

Mazurian

Bo co niektórzy łykają prosto z.....
http://www.kiepy.pl/img/45753
:D:D

ocenił(a) film na 7
Mazurian

Jeżeli zatrzymasz film w momencie dokładnie, w którym Shaw chwyta butelkę - to zobaczysz na niej "przepiękny polski akcent" ->"WYBOROWA" Właściwie to widać tylko za przeproszeniem "końcówkę", ale nie może być mowy o pomyłce :D Dobrze wiedzieć, że w przyszłości polska tradycja dotarła w najdalsze zakątki wszechświata ;)

użytkownik usunięty
mike2k2

Co jak co, ale wódka zawsze będzie ta sama :D

Aby tylko "czeskiej" nie piła....

użytkownik usunięty
Mazurian

Hahaha. To żeś mnie poskładał na łopatki :D

ocenił(a) film na 9
Anna_Sandstorm

Tą scenę trochę inaczej pociąć, dodać muzykę i była by świetna. Na filmie trwa 20 sekund :/

barin10

Wywaliłabym z niej picie alkoholu przy stole, czy czym był ten płyn. Albo bym to bardzo skróciła.

barin10

Może ktoś przetłumaczyć na polski co mówi stary Weyland do SJ i co odpowiada SJ? ogólnie cały dialog

rav128

Ja po mojemu: David powiedział do Waylanda żę Inżynier się pyta po co oni przybyli.

Mazurian

Wayland coś bredzi że chciałby nieśmiertelnośc i stać się bogie itp.

rav128

Peter mówi, że obaj (on i Inżynier) mogą być jak bogowie, mogą być nieśmiertelni i wszystkimi rządzić. Inżyniera pewnie wkurzyła ta perspektywa, zwłaszcza że wcześniej Peter odwalił fajne przedstawienie, uciszając Shaw. Ktoś taki na boga się nie nadaje ;)

/BTW. Film z linka już usunięty :>

ocenił(a) film na 6
Anna_Sandstorm

nowy link

http://www.dailymotion.com/video/xtpqic_prometheus-deleted-scenes_shortfilms?sea rch_algo=2

ocenił(a) film na 10
ciosina

inżynier wymiata

ocenił(a) film na 6
tracilords

to prawda, jest w nim jakaś majestatyczność

barin10

CAŁY ten film powinien być WYCIĘTY! :-p Porażka roku!

ocenił(a) film na 9
pumpalik

Od AVP 2 wszystko jest lepsze, więc nie można marudzić.

użytkownik usunięty
barin10

I nie można też tak oceniać.

ocenił(a) film na 9

Też fakt, choć trzeba przyznać że jest poprawa ;)

użytkownik usunięty
barin10

Tu się akurat zgodzę bo AvP 2... No niejeden film gore wymięka z tego co pamiętam :)

ocenił(a) film na 6

W AVP2 extra było ukazanie cywilizacji predatorów, to , że mają w kosmosie boje komunikacyjne dzięki ,którym moga widzieć konkretne obszary. To było super ale potem już tragedia.

barin10

W sumie coraz to mniej istotne, Scott chyba już się wypalił: kręci coraz gorsze sztampowe knoty. Ot rutyna, opanowane rzemiosło, duży budżet i leci seryjna produkcja filmowych fastfoodów.

ocenił(a) film na 6
soplic68

Sam się wypaliłeś. Zarówno jego życie jak i twórczość właśnie dzięki Prometeuszowi łączy się w całość. Do tego to wszystko zmierzało i taki był tego cel odgórnie nadany. Czekam na drugą część niecierpliwie.

użytkownik usunięty
ciosina

Gdzie można obejrzeć usunięte sceny?
Linki które są w tym temacie, już nie działają tzn filmy zostały usunięte :/

ocenił(a) film na 6

właśnie sprawdziłem i ten drugi też usunęli, chwilowo już nigdzie nie ma , bo usunęli ze wszystkich serwisów