W internecie znaleźć już można 2/3 wyciętych scen z filmu. Kolejny film Ridleya który cierpi
na złe pocięcie :/
http://www.dailymotion.com/video/xtp2a7_prometheusforum-net-prometheus-deleted-
scenes-from-itunes-release_shortfilms#from=embed
To zaledwie 1/3
Dzięki. Ciekawe sceny. Inżynier gadający albo wrzeszczący. Może zobaczymy wreszcie sceny wycięte z początku filmu gdzie jest więcej Inżynierów.
Zapewne. W powyższym linku mamy zlepek 4 scen , brakuje przede wszystkim przybycia Inżynierów i rozszerzonej końcówki zatytułowanej "Paradise". Rzecz jasna najbardziej ciekawią mnie właśnie finałowe minuty.
To zostało nieodkryte:
* ARRIVAL OF THE ENGINEERS [2:31]
* T’IS THE SEASON [0:58]
* OUR FIRST ALIEN [0:42]
* WE’RE NOT ALONE ANYMORE [1:22]
* STRANGE BEDFELLOWS [2:57]
* HOLLOWAY HUNGOVER [1:25]
* DAVID’S OBJECTIVE [0:23]
* A KING HAS HIS REIGN [3:40]
* FIFIELD ATTACKS [2:01]
* PARADISE [5:05]
Na końcu, na końcu, są uszeregowane chronologicznie. Swoją drogą, podobno po bezkresnych połaciach internetu hula już wersja filmu z częścią innych wyciętych scen, w tym rozszerzonym wycinkiem przy choince czy rozmową Shaw i Holloway'a.
Walka z Inżynierem mnie rozwaliła. Kiedy on popatrzył na Shaw kucającą za tą ladą, myślałam, że padnę ;p Chyba dobrze, że wycięto tę scenę. Gość obrywa siekierą i tylko raz powiedział cichutkie "ałłłł".
"Kiedy on popatrzył na Shaw kucającą za tą ladą, myślałam, że padnę ;p"
A co w tym jest śmiesznego? Bo nie oglądałem tej sceny, ale widziałem z niej zdjęcia i zapowiada się genialnie.
Chodzi mi o spojrzenie Inżyniera. Jest zabójcze :> Mieszanina zdziwienia, litości, wesołości i pobłażliwości.
Jeżeli zatrzymasz film w momencie dokładnie, w którym Shaw chwyta butelkę - to zobaczysz na niej "przepiękny polski akcent" ->"WYBOROWA" Właściwie to widać tylko za przeproszeniem "końcówkę", ale nie może być mowy o pomyłce :D Dobrze wiedzieć, że w przyszłości polska tradycja dotarła w najdalsze zakątki wszechświata ;)
Tą scenę trochę inaczej pociąć, dodać muzykę i była by świetna. Na filmie trwa 20 sekund :/
Może ktoś przetłumaczyć na polski co mówi stary Weyland do SJ i co odpowiada SJ? ogólnie cały dialog
Peter mówi, że obaj (on i Inżynier) mogą być jak bogowie, mogą być nieśmiertelni i wszystkimi rządzić. Inżyniera pewnie wkurzyła ta perspektywa, zwłaszcza że wcześniej Peter odwalił fajne przedstawienie, uciszając Shaw. Ktoś taki na boga się nie nadaje ;)
/BTW. Film z linka już usunięty :>
nowy link
http://www.dailymotion.com/video/xtpqic_prometheus-deleted-scenes_shortfilms?sea rch_algo=2
Tu się akurat zgodzę bo AvP 2... No niejeden film gore wymięka z tego co pamiętam :)
W AVP2 extra było ukazanie cywilizacji predatorów, to , że mają w kosmosie boje komunikacyjne dzięki ,którym moga widzieć konkretne obszary. To było super ale potem już tragedia.
W sumie coraz to mniej istotne, Scott chyba już się wypalił: kręci coraz gorsze sztampowe knoty. Ot rutyna, opanowane rzemiosło, duży budżet i leci seryjna produkcja filmowych fastfoodów.
Sam się wypaliłeś. Zarówno jego życie jak i twórczość właśnie dzięki Prometeuszowi łączy się w całość. Do tego to wszystko zmierzało i taki był tego cel odgórnie nadany. Czekam na drugą część niecierpliwie.
Gdzie można obejrzeć usunięte sceny?
Linki które są w tym temacie, już nie działają tzn filmy zostały usunięte :/