Wprawdzie nie związane z filmem ale....Jakie są Wasze teorie na temat ksenologi? N. cos więcej o obcym. Tylko proszę konkretne wypowiedzi. Po prostu zachęcam do ciekawej dyskusji a nie tera obrzuczacie się gównem . To forum idzie na dno a scott na pewno by tego nie chciał. Przy okazji zapraszam na blog
A tak wogóle.. Nie było jeszcze tematu nt. fabuły nad dwójeczką ;) Furtki pozostały otwarte, jest parę opcji - Shaw u nich - dokładna kontynuacja jedynki / SJ jako rasa - więcej Sj ,bo bez kitu mało ich było - w komiksach się pojawiają , ale nie każdy przecież czytał / nowy SJ-xeno - ewolucja bestiariusza , skąd DOKŁADNIE wzięły się Xeno? / inne ;D . Scott dał sobie trochę czasu na przygotowanie dwójki, niedopowiedzając pewnych rzeczy w 1. , i dlatego zwróci większą uwage na głos tłumu i ew. kierunek w którym by to się miało potoczyć w kolejnej części. Dlatego sami stwórzmy 2 część :D(mówię cały świat) ,a on to weżmie pod uwagę :D
:D Jam nie godzien tego zaszczytu, ba, nawet jeszcze nie widziałem wer. ang. ... Ale zapisz to tam gdzieś ;)
Jest już coś takiego jak xenopedia ale zawsze można coś nowego zrobić ale pod warunkiem, że nie będzie si to pokrywać ze sobą a uzupełniać tworząc spójną jedną całość.
Wiedza czerpana z komiksów i gier komputerowych a nie filmów Skotta. Trzeba by było stworzyć taki bestiariusz oparty właśnie o wiedzę z filmów mistrza Scotta i jego universum, które nie obejmuje niczego poza filmami.
Taka nowa encyklopedia alienowo-prometeuszowa mogłaby usystymatyzować informacje na temat universum tych filmów. To kto się podejmie prowadzenia prac nad tym projektem?
Zgadza się ale też musisz pamiętać, że uniwersum Alien i Prometeusza jest o wiele skromniejsze od uniwersum Gwiezdnych Wojen gdzie dochodzą jeszcze gry, komiksy i książki. Myślę że wartałoby zaangażować się i wprowadzić słowo w czyn.
Ja może się podejmę, no ale będa mi potrzebni ludzie którzy bedą pisać (tekściarze), no i sporo materiałów. W wolnei chwili pobawię się grafiką, tworzeniem strony itp. Narazie tworzę własny biznes więc nie wiem czy w tym tygodniu będe maiał trochę czasu na tą stronkę. Chętnych zapraszam do współpracy.
Jest sporo tematów, które powinno się poruszyć w tego typu projekcie. Warto tą wiedzę usystemtyzować i cieszy mnie, że mógłbyś podjąć się takiego zadania.
Już ryszyłem z tym projektem i potrzebuje info z "pewnych" źródeł a nie fan made'y. Tyle że dobrze angielskiego nie znam.
ja w wakacje się za projekt biorę. żeby tam było wszytko o gatunku i forum i news i gry komiksy książki filmy i generaklnie wszystko związane z obcym. Będzie nosiła nazwę The Aliens Nest. Będzie tam trochę linków. Chciałbm żeby posty były takie obklejone tą żywicą tym śluzem Obcego. Ja bym z Tobą Mazurian i z wwl1 i sandy97 i jeszcze innymi fanami zostali Administratorami. Zeby było więcej swobody niż np. na Forum fanów aliens. Generalnie jakieś opowieści kawały .
i obrazki figurki wszytko
:D Na wakacjach będziemy w kontakcie poprzez Filmweb OK. Biebawem przesle wam komputerową mapę strony.
ja się przyłącze do roboty. Taka steona bez tych wszytkich bzdur om AVP że będziemy tam jechali po AVP i AVP2 a wychwalali od A do A4. Rodzaje obcych. To znaczy np zauważyliście że w AVP albo Aressurection jest inny bardziej zwierzęcy Xenomorph? I runner i wszystko. Ja sie poważnie biorę za projekt na wakacjach. Tak samo jak za kostium.To będzie pracowity rok. I chciałbym żeby logo to była rólowa w gnieżdzie tak na intro strrony.
Cezarywi ty już troche w temacie siedzisz: To wreszcie można xenomorphy podzielić na wojowników i robotnice czy to jakaś bujada a'la xenopedia?
ale mi nie chodzi o różnice między filmem camerona a scotta. Obcy z Camerona to były po prostu inną wizją. Ja wolę ten scotta. A robotnicwe w Aliens były w gnieździe kiedy ripley chciała zbniszczyć jaja.
A no wojowników się dzielą i na robotnice. Wojownicy siedzą przy wejściu do gniazda i pilnują. A robotnice służą królowej . Trochę jak u mrówek nie? Wojownicy są po prostu lepsi w walce i troszeczkę więksi od robotnic.