Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 190174
5,9 56 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Wprawdzie nie związane z filmem ale....Jakie są Wasze teorie na temat ksenologi? N. cos więcej o obcym. Tylko proszę konkretne wypowiedzi. Po prostu zachęcam do ciekawej dyskusji a nie tera obrzuczacie się gównem . To forum idzie na dno a scott na pewno by tego nie chciał. Przy okazji zapraszam na blog

cezarywi

Masz racje - za dużo tu chamstwa .

ocenił(a) film na 9
Mazurian

A tak wogóle.. Nie było jeszcze tematu nt. fabuły nad dwójeczką ;) Furtki pozostały otwarte, jest parę opcji - Shaw u nich - dokładna kontynuacja jedynki / SJ jako rasa - więcej Sj ,bo bez kitu mało ich było - w komiksach się pojawiają , ale nie każdy przecież czytał / nowy SJ-xeno - ewolucja bestiariusza , skąd DOKŁADNIE wzięły się Xeno? / inne ;D . Scott dał sobie trochę czasu na przygotowanie dwójki, niedopowiedzając pewnych rzeczy w 1. , i dlatego zwróci większą uwage na głos tłumu i ew. kierunek w którym by to się miało potoczyć w kolejnej części. Dlatego sami stwórzmy 2 część :D(mówię cały świat) ,a on to weżmie pod uwagę :D

tramp85

Zakładaj temat bo mam pomysł na fabułe:)

ocenił(a) film na 9
Mazurian

:D Jam nie godzien tego zaszczytu, ba, nawet jeszcze nie widziałem wer. ang. ... Ale zapisz to tam gdzieś ;)

tramp85

To poczekam jak obejrzysz. Twój pomysł - Twój temat:)

ocenił(a) film na 9
Mazurian

:D:D

ocenił(a) film na 10
cezarywi

Jest już coś takiego jak xenopedia ale zawsze można coś nowego zrobić ale pod warunkiem, że nie będzie si to pokrywać ze sobą a uzupełniać tworząc spójną jedną całość.

Azawakh

w xenopedi wiedza naciągana.Np. że wojownicy mają żebrowane głowy Bzdury!

ocenił(a) film na 10
cezarywi

Wiedza czerpana z komiksów i gier komputerowych a nie filmów Skotta. Trzeba by było stworzyć taki bestiariusz oparty właśnie o wiedzę z filmów mistrza Scotta i jego universum, które nie obejmuje niczego poza filmami.

Azawakh

wole Alien hive

Azawakh

Xenopedia to bzdury do kwadratu. Nawet nie kumaty może tam pisać kompletne głupoty.

ocenił(a) film na 10
Mazurian

Taka nowa encyklopedia alienowo-prometeuszowa mogłaby usystymatyzować informacje na temat universum tych filmów. To kto się podejmie prowadzenia prac nad tym projektem?

Azawakh

To sporo roboty. Kilka osób jest potrzebnych do tego. Trzeba teź podać żródla zewnętrzne itp.

ocenił(a) film na 10
Mazurian

Zgadza się ale też musisz pamiętać, że uniwersum Alien i Prometeusza jest o wiele skromniejsze od uniwersum Gwiezdnych Wojen gdzie dochodzą jeszcze gry, komiksy i książki. Myślę że wartałoby zaangażować się i wprowadzić słowo w czyn.

Azawakh

To znaczy zoorganizować xenopedie czy założyć nową stronkę zrobić konkurencję dla Xenopedii?

ocenił(a) film na 10
Mazurian

Raczej coś nowego co by uzupełniało się z istniejącą już Xenopedią.

Azawakh

Ja może się podejmę, no ale będa mi potrzebni ludzie którzy bedą pisać (tekściarze), no i sporo materiałów. W wolnei chwili pobawię się grafiką, tworzeniem strony itp. Narazie tworzę własny biznes więc nie wiem czy w tym tygodniu będe maiał trochę czasu na tą stronkę. Chętnych zapraszam do współpracy.

ocenił(a) film na 10
Mazurian

Jest sporo tematów, które powinno się poruszyć w tego typu projekcie. Warto tą wiedzę usystemtyzować i cieszy mnie, że mógłbyś podjąć się takiego zadania.

Azawakh

Już ryszyłem z tym projektem i potrzebuje info z "pewnych" źródeł a nie fan made'y. Tyle że dobrze angielskiego nie znam.

Mazurian

ja znam doskonale.

Mazurian

ja w wakacje się za projekt biorę. żeby tam było wszytko o gatunku i forum i news i gry komiksy książki filmy i generaklnie wszystko związane z obcym. Będzie nosiła nazwę The Aliens Nest. Będzie tam trochę linków. Chciałbm żeby posty były takie obklejone tą żywicą tym śluzem Obcego. Ja bym z Tobą Mazurian i z wwl1 i sandy97 i jeszcze innymi fanami zostali Administratorami. Zeby było więcej swobody niż np. na Forum fanów aliens. Generalnie jakieś opowieści kawały .
i obrazki figurki wszytko

cezarywi

No to ja się przyłącze. Porozdzielaj "działki" no i w pole:)

Mazurian

:D Na wakacjach będziemy w kontakcie poprzez Filmweb OK. Biebawem przesle wam komputerową mapę strony.

Mazurian

ja się przyłącze do roboty. Taka steona bez tych wszytkich bzdur om AVP że będziemy tam jechali po AVP i AVP2 a wychwalali od A do A4. Rodzaje obcych. To znaczy np zauważyliście że w AVP albo Aressurection jest inny bardziej zwierzęcy Xenomorph? I runner i wszystko. Ja sie poważnie biorę za projekt na wakacjach. Tak samo jak za kostium.To będzie pracowity rok. I chciałbym żeby logo to była rólowa w gnieżdzie tak na intro strrony.

Mazurian

zgadzam się

cezarywi

Cezarywi ty już troche w temacie siedzisz: To wreszcie można xenomorphy podzielić na wojowników i robotnice czy to jakaś bujada a'la xenopedia?

Mazurian

ale mi nie chodzi o różnice między filmem camerona a scotta. Obcy z Camerona to były po prostu inną wizją. Ja wolę ten scotta. A robotnicwe w Aliens były w gnieździe kiedy ripley chciała zbniszczyć jaja.
A no wojowników się dzielą i na robotnice. Wojownicy siedzą przy wejściu do gniazda i pilnują. A robotnice służą królowej . Trochę jak u mrówek nie? Wojownicy są po prostu lepsi w walce i troszeczkę więksi od robotnic.