Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 190174
5,9 56 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

nie zaspokoił moich oczekiwań, to czy nie warto sobie zrekompensować tego czytając książki Alien, bom nie czytał. Książka Fostera, Nostromo wydana została w tym samym roku co film, więc musi nawiązywać do filmu. Ciekaw jestem, co też tam napisano, w tym np. o obecnie bardzo kontrowersyjnym Space Jockeyu. Książka ma podobno więcej przesłanek i głębi, kusi by pogrążyć się w otchłani koszmaru ;-)

ocenił(a) film na 5

Warto też sobie zrekompensować flaszką wyborowej, tak samo jak Dr Shaw.
http://s9.postimage.org/woa32eman/publichd_EXTRAS.jpg

Shambler

No niestety, ale na DVD nie ma tej sceny. Czyżby zakaz reklamy gorzałki w naszym kraju?

użytkownik usunięty
Shambler

Dziwne, o ile prawdziwe, że z wodą ognistą polecieli w kosmos, bo wszyscy powinni chrapać w rynsztoku, a tylko mocniejsi głową, spoglądaliby w gwiazdy ;P

ocenił(a) film na 5

A jednak, dodać trzeba że trunek z naklejką UK stał w szalupie ratunkowej, tak że prawdopodobnie trzymany na ostateczność.

ocenił(a) film na 3

"Książka Fostera, Nostromo wydana została w tym samym roku co film, więc musi nawiązywać do filmu." - czytałem strasznie dawno temu (mam wszystkie cztery części - "Alien.Resurrection napisał A.C.Crispin). Z tego co pamiętam, to raczej sfabularyzowane scenariusze. Myślę, że pozycja głównie dla fanów :-)
Aż wziąłem z półki i przejrzałem :-) "Alien" został wydany w 1979r., polska edycja w 1992r. Niestety, wątek skamieniałego SJ został zupełnie pominięty. Są za to inne smaczki :-) Jeśli zaspojlerowałem to sorki, nic więcej (na razie) nie napiszę na ten temat, aby nie psuć ewentualnej radości z czytania :-)
BTW: te książki są w ogóle gdzieś do dostania dzisiaj? Przeleciałem chwilę Google i wychodzi, że nie. Może trzeba dokładniej poszukać?

użytkownik usunięty
mojomr_

Jest wsio na "szczurku" (cenzura filmweb), by pobrać małe pliczki nie trzeba się rejestrować/logować, a papieru nie zamierzam kupować, ewent. z biblioteki za free ; P Można se wydrukować lub czytać na kompie ewent. lektora dać