nie mogę się doczekać drugiej części, jak dla mnie obcy byli za krótko pokazywani w filmie, w drugiej części nie byłoby problemu (: Elizabeth chce dostać się na planetę tych obcych, może być ciekawie ale jak ruszy sama z głową Davida to aż strach
Pewnie odnajdzie resztę statków Inżynierów. Być może będzie odpowiedzialny za powstanie jaj znanych z pierwszego filmu?
Trudno powiedzieć jaka to odległość ale może być to całkiem blisko choć drugiej strony czy Deakon może być na tyle inteligentny i świadomy, żeby szukać tych statków celem zainfekowania któregoś z nich jajami? Podejrzewam, że na którymś ze statków są jeszcze jacyś inżynierowie i być może to, któryś z nich jest widoczny w pierwszych scenach Aliena z 1979 roku. Być może to on miał właśnie do czynienia z Deaconem...
Przecież zostali jeszcze ciała ochroniaży, Ford, Waylanda i być może Vickers:) Więc trochę jedzenia będzie miał:)
Ciała pozostały owszem ale czy Deacon żywi się mięsem? Tego nie wiemy i raczej się nie dowiemy no chyba, że Prometeusz2 poruszy tą kwestię w co raczej wątpię.
e tam kosmici są ciekawsi (: ciekawe co ona konkretnie chciałaby zrobić, cześć jestem z tej kosmicznej ekspedycji, a czemu nie lubicie ludzi chociaż ich stworzyliście? hihi będzie ciekawie bo nie wyobrażam sobie jak zareagują na nią kosmici
ta wielka ośmiornica to było jej dziecko? a chciało mamusię zjeść,niegrzeczna dzidzia :D