Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 190174
5,9 56 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

data premiery

ocenił(a) film na 8

Jestem zbulwersowany dlaczego POLSKA premiera filmu odbywa się na kilka miesięcy po światowej premierze.... Kto ustala takie rzeczy?!

ramzes0sw

dsytrybutor już nie żyje. Fani go dowali

ocenił(a) film na 2
ramzes0sw

Po prostu Polska odkłada na później to co najgorsze ;)

park3r

nic sie nie nauczyli z mrocznego widma ktore do nas trafilo takze ze sporym opoznieniem...
dla tych co nie kumaja zaraz po premierze w USA krazyla po polsce wersja kinowa krecona z kaptura ktory zaslanial 40% obrazu ale i tak ogladalo sie z wypiekami na twarzy (w usa fim wyszedl przed a u nas po wakacjach 99 roku)
zdaje sie ze na roznych serwisach takze mozna sciagnac juz "kapturowego" prometeusza a do tego przez ta dekade rozwinal sie bardzo internet i teraz byle smarkacz z dostepem do neta zapusci sobie najnowsze dzielo R.S w domu i bedzie mial wy...bane na wizyte w cinema city czy heliosie...

użytkownik usunięty
Pawel_k

nic sie nie nauczyli i nie naucza . dystrybutorzy polscy . Harrego Pottera by puscili w tym samym czasie ale okazuje sie ze Prometeusz to kino niszowe ... ja osobiscie jestem z tego faktu zadowolony . tylko niech sie nie dziwia ze fani obejrza film zanim trafi do kin ... ale powiedzmy sobie szczerze na polakach wytwórnia i tak nie zarobi . polacy tłumnie na takie kino nie pojda ... juz slyszalem podstawowy argument na NIE . malo efektow :) . nie ma sensu wydawac kasy na kino :)))))))))))

użytkownik usunięty
park3r

Ty ogladasz sex w wielkim miescie? :] ... pozdrawiam

ocenił(a) film na 2

Tak, a to źle? :)

park3r

To oznacza, że jesteś bezguściem.

park3r

Jak można oglądać takie gówno, Jezu...

ocenił(a) film na 2
0wner2

Z Tobą nie wdaję się w dyskusję więc z góry daruj sobie wszelkie odpowiadanie mi, by ze mną rozmawiać trzeba mieć mózg, może kiedyś dorwiesz jakiś na allegro, tymczasem buzi w pustą główkę :*

użytkownik usunięty
park3r

To znaczy ze nie bedziesz w stanie zrozumiec trudniejszego filmu, trudne tematy moga Ci sprawiac problem ... bez urazy ale Sex w Wielkim Miescie ? ... to tak jakbys czytał Halequiny i nagle wziął do reki Lema ... to sie nawzajem wyklucza ... co ty tu wogole robisz na tym forum w takim razie? Nie ta półka

ocenił(a) film na 2

Stary czy Ty jesteś takim bucem, że w życiu obcujesz tylko z poważnymi dziedzinami (do ktorych Prometek nie należy)? Bo ja tam potrzebuję i rozrywki i sztuki i sięgam po filmy ze wszystkich półek, mówienie, że ktoś nie może się wypowiadać na temat jednego filmu bo lubi inny jest ŻAŁOSNE i tak niemerytoryczne, że wyklucza Cie z jakiejkolwiek dyskusji, dorośnij dziecko i zacznij rozróżniać rozrywkę od sztuki (prometek niestety nie łapię się ani na jedno ani na trugie). Rozumiem, że Ty czytasz tylko literaturę poważną, słuchasz tylko opery, chadzasz głównie do teatru na trudne sztuki, oraz nie wychodzisz na piwo do knajpki na małe koncerty tylko czyścisz okularki przed dziełami typu CZARNY KWADRAT NA BIAŁYM TLE w galerii? Żal.. jak dorośniesz, zrozumiesz, że w życiu dla higieny psychicznej rozrywka jest równie ważna SWWM, to serial typowo rozrywkowy, zahacza o mase prawdziwych życiowych tematów ubierając je w kapitalne dialogi i historie, nie jest sztuką i wcale nie sili się na to by nią być. Prometeusz się silił i poległ.. ech.. dzieciaki, kiedy wreszcie przestaniecie się posługiwać przedszkolnym: "jesteś gupi bo podobało Ci się to czy tamto" ? :D Oj ty osesku :*:* Nioh nioh! ;D

użytkownik usunięty
park3r

Sex w Wielkim Miescie to nie rozrywka . to film dla sfrustrowanych kobiet po 30 ktorym w zyciu nie wyszlo .. podkreślam DLA KOBIET

użytkownik usunięty

i przepraszam ze naskoczylem na Twoj ulubiony film ... ogladam mnóstwo rozrywki i czesto sie smieje :)

użytkownik usunięty

i nie powiedzialem ze jestes GLUPI ... poprostu trudno mi zrozumiec ze komuś moze podobac sie SEX W WIELKIM MIESCIE, ale wszystko jeszcze przedemna :P i byc moze nie bawisz sie na P dlatego ze nie bawia cie takie rzeczy a bawia cie filmy dla kobiet po 30 ... i ja to rozumiemm dlatego mowie . nie ta polka poco wogole zabierac sie za Prometeusza?

ocenił(a) film na 2

Naprawde jesteś tak ograniczony czy udajesz? :)

użytkownik usunięty
park3r

nie udaje :) . ludziom inteligentnym to nie wypada poprostu :)

ocenił(a) film na 2

Nie udajesz, tj jesteś? Tak myślałem w sumie ;)

użytkownik usunięty
park3r

Tak ograniczam sie tylko do kina na poziomie :]

ocenił(a) film na 2

Zrobiłem coś czego nigdy nie robie, wszedłem na Twój profil by zobaczyć co nazywasz tym kinem na poziomie, oceniając 3 planete od słońca (też bardzo lubie) na 10 śmiesz mi wypominać że na tyle oceniłem SWWM? Spalony stary, na całej lini jesteś ;)

użytkownik usunięty
ramzes0sw

Aż jestem zdziwiony że ma aż taką niską ocene . Myślałem żę nota bd śwetna jak i zarobki .

ocenił(a) film na 2

Ja się dziwie, że ma tak wysoką, ale to wszystko przez podbijaczy, którzy otwarcie porzyznają się, że filmu jeszcze nie widzieli ;D

użytkownik usunięty
park3r

Kino Akcji , SCI-FI RULEZ !!!!!!

nie pisz że nie widziałeś TERMINATORA ............... I jaki jest twój ulubiony aktor ? Każdy jakiegoś ma .

ocenił(a) film na 2

O co Ci chodzi z Terminatorem? Widziałem jak najbardziej, bardzo lubie te serie swoją drogą :)

użytkownik usunięty
park3r

spytałem się bo pisałeś ze zbytnio nie lubisz filmów ze znanymi aktorami heheh

ocenił(a) film na 2

Niczego takiego nie napisałem, napisałem że "wielcy aktorzy" to dla mnie nie De Niro (etc etc) to ogromna różnica :D Cięzko najlepszego znaleźć, Ty takiego masz? Bezwzglednie ulubionego?

użytkownik usunięty
park3r

Moim ulubionym aktorem jest arnold schwarzenegger .

@Tjahzi malo efektow to nawet plus prometeusza prawdziwym minusem jest nijakosc fabularna, niby prequel obcego a film idzie bardziej w strone przegadanego alien vs predator, po filmie spodziewalem sie jakis wskazowek, szukania drugiego dna, wysilku intelektualnego a otrzymalem dziadka co chce spotkac boga i bogobojna pania biolog ktora musi wyciac z siebie antychrysta, do tego mikser kuchenny probujacy zrozumiec ludzkosc i jakis bogow co to tworza pierw cywilizacje a potem na zadupiu kosmosu szykuja impreze powitalna z czarna mazia w roli glownej.....

użytkownik usunięty
Pawel_k

To nie jest prequel obcego, to inna historia ktora luźno nawiazuje do wydarzen z Obcego 1 . ale nie jest to historia o Obcym ... sa wskazowki i jest ich pelno . trzba tylko pomysleć ... wlasnie "czarna maz" jest wskazowka do wszystkiego, nie wysililes sie intelektualnie albo Ci sie nie chcialo ... bardzo dużo jest w tym filmie psychologi, rozwazan na temat zycia i smierci, ma temat natury stworzenia i eksterminacji, na temat pomyłek i błędow ... pojawia sie wiele nowych pytań ... to kino skłania do refleksji ... Alien vs Predator jest hybrydą ktora nigdy nie powinna byla powstac

użytkownik usunięty
Pawel_k

Piękne :) Ale ja nie szukałem drugiego dna w filmie o Obcych (czy to Xeno, czy SJ), a jest trochę "filozofowania".

użytkownik usunięty

no jest bo to Scott a nie Cameron ... to co zrobiono z obcym nie bylo absolutnie zalozeniem jego tworcow ... zalozeniem bylo filozofowanie

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ramzes0sw

Coś ty się z choinki urwał popatrz sobie na inne filmy przykłady się mnożą same.

ocenił(a) film na 8
ramzes0sw

Bo polski dystrybutor ma odbiorców głęboko w dupie a wpuszcza do kin film po dluższym czasie bo wychodzi mu to taniej. A Polaczek i tak pojdzie na seans i tak, bo wyboru w zasadzie nie ma...

ocenił(a) film na 8
ramzes0sw

To dlatego że Polska jest zacofana w rozwoju :)

użytkownik usunięty
Lukotoni

Polak pojdzie na seans bo bedzie napisane ze to film tworcy obcego i blade runnera ... widzailem juz reklamy w tv . ludzie pojda na film o obcym zajadając popkorn i mocno sie rozczarują :)

ocenił(a) film na 8

Dokładnie tak samo jak ja na początku szczerze mówiąc film nie źle mnie wkur.... ponieważ co innego było reklamowane a co innego pokazane. Niby prequel Aliena ale nie Aliena tylko w świecie Aliena,a z Alienem ten film nic nie ma wspólnego bo to całkiem inna seriia ale odnosząca się do Aliena! No i jak rozumieć ten film :)
Zapomniałem o Alien i obejrzałem ten film jeszcze raz z innej perspektywy jako nowy S-F bez Aliena i się okazał bardzo dobry.
Tylko po co wokół tego filmu zrobiono tyle niepotrzebnego szumu że to kolejna częśc Aliena, jak film jest dobry to i bez tego się obejrzy w kinie...

użytkownik usunięty
Lukotoni

z Alienem ma bardzo duzo wspolnego :)

użytkownik usunięty

Bo trzeba jakos zareklamowac film ludkom ktorzy najpierw kupia popkorn i dopiero potem beda sie zastanawiac na co isc

użytkownik usunięty

To tak jakbys mial zachecic ludzi do pojscia na film ktory sie dzieje w swiecie Gwiezdnych Wojen ale nie ma w nim Vadera

ocenił(a) film na 8

Osobiście mam bardzo duże oczekiwania wobec filmu. Sama świadomość, że to prequel Obcego nie pozwala mi obejrzeć filmu na skróty. Za każdym razem gdy widzę zwiastun w kinie mam ciary na cały ciele. Dlaczego? mroczny klimat oraz genialne dobrana ścieżka dźwiękowa tworzą idealną całość. Wiele osób wypowiada się, że ten film jest taki czy owaki.... Polecam najpierw obejrzeć całą serie a następnie wybrać się do kina... Obejrzenie takiego filmu w durnowatej jakości graniczy z filmowym analfabetyzmem....

użytkownik usunięty
ramzes0sw

Ja bym proponowal obejrzec tylko 1 czesc obcego i wybrac sie do kina bo analogii jest bardzo duzo ... dalsza seria obcego jest delikatnym wypaczeniem idei jaka stworzyli Scott i Giger ( mimo ze bardzo lubie 3 pierwsze czesci , 4 wolalbym zeby nigdy nie powstała ), nie mowiec juz o AvP

użytkownik usunięty

nie wiem czy graniczy z analfabetyzmem ... po prostu film jest zrobiony bardzo dobrze technicznie sa piekne zdjecia, krajobrazy, swietnie pokazana technologia, niesamowity i mroczny design obcych oraz wnetrza , swietna muzyka ... ten film bedzie krokiem milowym jesli chodzi o fantastyke to co zobaczymy na ekranie bedzie czesto przewijac sie w kolejnych produkcjach jestem tego pewnien ... komnata z olbrzymia posagiem glowy budzi niesamowite wrazenia . pobudza wyobraznie, tak jak caly statek obcych, ktory wreszcie mozemy zobaczyc w akcji . nie to co w obcym 1 mielismy tylko wrak w krajobrazie i pelno przypuszczeń kto to byl i co obcy tam robili . wspaniala robota designerow z czego wiem ze sam Giger nadzorowal projekty a to mowi samo za siebie, warto to zobaczyc w kinie i bez glupich okularow 3D bo nie w tym rzecz ... poznajmy mroczny ciemny swiat Dark SF a nie jakiegoś kolorowego Avatara

ocenił(a) film na 2
ramzes0sw

Tym sromotniej się rozczarujesz.. klimatu ten film ma zero mimo że ma wszystko czym mógłby go wytworzyć i to wszystko zostało zmarnowane. Ten film gwałci wręcz inteligencje widza..

użytkownik usunięty
park3r

wrecz przeciwnie ... gwałci widza bez inteligencji . i to bardzo brutalnie :)

ocenił(a) film na 2

Ale ten nieinteligetny tego nawet nie zauważy i film mu się spodoba, jak tobie ;)

użytkownik usunięty
park3r

niespodoba chyba :P

użytkownik usunięty

Ja nie rozumiem poco siedzie tu i pisac ze sie nie podoba . Transformersow juz nie bedzie i żal ściska? :) . beda inne filmy z super efektami napewno :) ... pomyslalem ze mogli by zrobić Sex w Galaktyce . to by bylo coś :}

ocenił(a) film na 2

Słabo oceniam transformersy, dziecko, z czym do ludzi? ;D Dorośnij osesku :)

użytkownik usunięty
park3r

Przynajmniej to mnie cieszy :) . osesek daje plusa