Czy odpowiada wam obsada Prometeusza? Czy możemy liczyć na dobrą grę aktorską? Czy może będą to nowi lalusie biegający przed kamerami? Alien to film ,w którym każdy bohater stworzył swój jedyny,niepowtarzalny wizerunek i charakter oraz świetną grę aktorską każdego z nich i klimat. Uważam, że Noomi Rapace może być nową Ripley- nie jest typową dziewczyną z dużym biustem i wyglądem jak barbie, powalającą wrogów i problemy wdziękiem i tym, że pokręci tyłkiem przed kamerą udając wielką bohaterkę, Fassbender też niczego sobie- świetna gra aktorska i wczucie w role patrząc po trailerach. Do Charlize Theron nie jestem przekonany, a reszta? Mam nadzieję ,że się nie zawiedziemy i ,że nie będzie to kolejny nowy film akcji gdzie się postrzelają, pozabijają itd. i ,który po jakimś czasie odejdzie w zapomnienie. Życzę mu aby zapisał się jako nowy klasyk gatunku tych lat po każdym względem klimatu, gry aktorskiej itd. pokroju Aliena i Blade Runnera. Jak wy sądzicie? Ja z każdą nową wiadomością na temat filmu się gotuję:). Nie pamiętam żebym kiedyś czekał na film z taką niecierpliwością i ciekawością. Coś w tym jest:)
Jest Theron i to mi wystarczy :). Nie dość, że piękna (dla mnie tylko Alba jest ładniejsza) to bardzo utalentowana.
Janek <Spoiler> jak na kamikaze </spoiler> jest ok;) Żartuję. Ma dobry głos, nie wiem jak z grą aktorską.
Nie martwił bym się o obsadę w większości to bardzo dobrzy aktorzy ...Charlize Theron klasa sama w sobie piękna mądra i utalentowana udźwignie moim skromnym zdaniem każdą powierzoną jej rolę :] ,Michael Fassbander wschodząc gwiazda Hollywood teasery z Davidem chyba uwierzytelniają go dostatecznie mocno w roli Androida;) Guy Pearcy jako Weyland ... :] bez zastrzeżeń a nawet chyba lepiej niż sam Lance Henriksen a jeśli nie lepiej to co najmniej porównywalnie dobrze. Reszta to zapychacze które mają zginąć ... po za Naomi Repac której osobiście nie lubię i wątpię by dało się z niej uczynić bohaterkę pokroju Elen Ripley ona jako jedyna może istotnie wpłynąć na jakość filmu w końcu odgrywa główną rolę jak dla mnie oczekiwania wobec niej mogą ją przerosnąć tym bardziej że aktorką jest raczej ...przeciętną co tu dużo mówić..no i niezmiernie ciekawi mnie Idris Elba w roli ..kapitana Janka ;) Czy oni zamierzają mu dopisać Polski rodowód ? Jeśli tak to będę miał popę na maxa i jednocześnie strzelą nam tym samym mega policzka ..(Przypomnijmy że były już produkcje Sf w których drugoplanowe i nawet całkiem ważne rolę odgrywali Polacy jak np Kowalski w Star Gate, czy w Aliensach Wierzbowski ;) ).
Ja powiem tak - Naomi Repace jako następczyni Ripley, to było moje marzenie, jeszcze zanim została wybrana do tej roli :)
Na zdjęciach i zwiastunach cała reszta obsady również sprawia bardzo dobre wrażenie.
Oj tam oj tam Noomi Sroomi ;) ... Prometeusz Kur..wa ;) a tak poważniej Rapace ma króciutki staż gry akt.w porównaniu do Theron obiektywnie stwierdzając i już nawet powołując się na to można wysnuć podobne wnioski ; więc sory - naturalnie masz prawo do swojego zdania :]
zgadza się Rapace ma krótszy staż niż Theron ale co z tego skoro kreacje Noomi są po prostu lepsze :) Jakość, a nie ilość ma znaczenie.W ogóle to co mi tam i tak wszystko rozpier.... Space Jockey :) Zdroweczko
Nie znasz sie, myslisz jak typische gimbus. Charlizee to luksusowa fajna dupa i do tego niegłupia a Noomi to takie rapace :)