Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 190174
5,9 56 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Film trwał 2 godz a miałem wrazenie ze 30 min :/ wiele scen które ni jak nie zainteresują.
Film ten mozna uznac za intro do Prometeusza 2, a tak na marginesie to stworki pożal sie
boże :/ lepsze ja "tworze" długopisem na lekcjach jak mi sie nudzi:( zawiodłem sie, niedosyt
na max!

ocenił(a) film na 10
sethneil

Eeee tam stworki są fajne, sympatyczniejsze niż w klasycznym Alienie.

ocenił(a) film na 5
Azawakh

ośmiornice!? i róże z zębami!? no kaman!

ocenił(a) film na 5
sethneil

zresztą ten film miał tyle wspólnego z Alienem co kurczak z orłem

ocenił(a) film na 10
sethneil

Coś innego niż dotychczasowo pokazywane Xenomorphy i jego formy rozwojowe.

ocenił(a) film na 5
Azawakh

ja bym sie nie obraził jak by sie tam pojawiły klasyczne Xenomorphy, własciwie to na nie czekałem zagryzając palce..a ośmiornice juz widziałem w wielu horrorach klasy B wiec mnie nie zaskoczyły, tyle jest dobrych artystów aby stworzyc cos nowego i orginalnego to postawili na sea foods :/

ocenił(a) film na 10
sethneil

A mnie klasyczne Xeno zwyczajnie znudziły i czekałem na coś innego, świeżego o doczekałem się w postaci kalmara, robaka-węża i oczywiście inżyniera. Jestem zadowolony z całości nawet jeśli posiada jakieś niedoróbki.

ocenił(a) film na 5
Azawakh

co do inzyniera przyznam racje, dobrze zrobiona postac...jak moga sie komus znudzic Xeny!!?

ocenił(a) film na 10
sethneil

No normalnie mogą. Ileż można oglądać w kółko jedno i to samo?

ocenił(a) film na 5
Azawakh

dość subiektywne podejscie, wiec komus moze sie znudzic a komus nie;) ja naleze do tych drugich. Ja np chciałbym sie dowiedziec jaki był cel tworzenia xenów przez inzynierów, czy była to bron biologiczna czy po prostu xeny były jakimis tam zwierzątkami domowymi jak u nas psiaki, a moze tez wrogami inzynierów itd. Mało o nich wiemy! i to mnie intryguje, nie obchodza mnie osmiornice bo to nowy temat :/ dawac mi tu Scotta!! ja mu cos wytłumacze hehehe

ocenił(a) film na 10
sethneil

Raczej broń biologiczna choć jej powstanie mogło być jak sugeruje Prometeusz zupełnie przypadkowe. Xeno to straszliwy drapieżnik więc wykluczyłbym motyw tworzenia ich jako zwierząt domowych.

ocenił(a) film na 7
sethneil

a widziałeś scenę po napisach, z "nowym" xenem? gdyby to była scena w środku filmu, może bardziej by było pod twój gust;)

Azawakh

a kto mówił ze to ma byc wprost zwiazane z Alieniem. jest zwiazek, wyjasniona geneza i przedstawiona "podstawa"