PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=523230}

Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 189756
5,7 74 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Po pierwsze film trzeba traktowac jako osobny gatunek nawiazujacy do serii alien niz pelnoprawny prequel. Film daje do myslenia i pozostawia pole do popisu w kwestii interpretacji wydarzen.Sam zostalem pozostawiony z mnostwem pytan bez odpowiedzi wiec jutro wybiore sie do kina ponownie w celu rozwiania czesci watpliwosci. Na swiezo po seansie moja teoria wyglada tak: space jockeye tworza gatunek ludzki (pierwsza scena z wodospadem)po uplywie milionow lat poziom ewolucji czlowieka stal sie realnym zagrozeniem dla tworcow wiec postanowili nas zgladzic tworzac bron biologiczna,ktora wydostaje sie spod kontroli i zabija space jockeyow.Teoria numer 2 space jockeyom udaje sie odtworzyc dna organizmu,ktory czcza (pomnik w swiatyni),tworza rase ludzka w celu uzycia ich jako nosicieli dla j xenomorphow,eksperyment wydostaje sie spod kontroli i space jockeye gina.Jestem ciekaw waszych teorii drodzy forumowicze gdyz od czasow pierwszego matrixa zaden film nie zrobil mi takiego spustoszenia pod kopula:)pozdro

ocenił(a) film na 5
bartondir

Może byś tak ostrzgł że masz zamiar SPOILEROWAĆ.

ocenił(a) film na 9
bartondir

Nie, nie, nie. Kosmol z pierwszej sceny miał inne DNA, które się rozpadło i zamieniło w DNA ludzke. Jego zaś kumpel, któremu ucięło głowę drzwiami miał DNA takie samo jak ludzie. A był przecież Inżynierem, takim samym jak ten pierwszy. Jak był taki sam,to dlaczego miał inne DNA? No to jak to?

ocenił(a) film na 9
greysnake

A, no i kogoprzedstawia ten wielki łeb??? Bo Inżynierowie, choć też łysi, to jednak mają inne twarze,w ogóle niepodobne to tej posągowej.

ocenił(a) film na 6
greysnake

Tego nie wie sam Ridley Scott :) a Ty chcesz, żeby ktoś tutaj wiedział? W ogóle "Prometeusz" to czeski film...