Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 190185
5,9 56 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Nie wiem czemu nikt nie zauważył (w sumie nic trudnego przy takiej ilości dziur), takiego potężnego bubla ale z checią wysłucham wytłumaczenia. Otóż gdy grupka naszych głupkowatych "naukowców" wlazła do pomieszczenia z wielkim łbem i czarniną na posadzce, po jakimś czasie Czarli wchodzi kawałek dalej (za łeb) i ukazuje mu się płaskorzeźba z naszym ukochanym alienem. Nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie to że według filmu, xenomorph narodził się na samym końcu (z procesu: zainfekowany czarly-> ciężarna->ośmiorniczka->SJ->alienek. Nie wiem, może coś przeoczyłem, ale tylko i wyłacznie dlatego że im dalej w seans tym bardziej byłem wkurzony debilizmem tegoż "dzieła".

dnbmajk

No, cóż, nie przedstawił nam się na końcu jako "pierwszy alien", wcześniej była płaskorzeźba. O czym to świadczy? Że musiały być już hodowane wcześniej! No, ale nie dziwie się, że z wysiłku szukania dziur w fabule, niektórzy przestają...dedukować ;). Jeszcze trochę i będą wytykane luki w stylu - nie załatwiali się w czasie filmu więc to mega luka fabularna....