Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 190174
5,9 56 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

nastawiłem sie bardzo negatywnie przez opinie ludzi na forum a tu niespodzianka ...
dokładnie tego sie spodziewałem po filmie, całkowicie odrębna historia luźno nawiazujaca
do pierwszego filmu o obcym i pozostawiajaca temat z tyłu . oby nakręcili nastepna częśc bo
takich filmow jest bardzo bardzo mało, do tego świetne zdjęcia atmosfera i design ( wnetrza
i statki robia niesamowite wrażenie ) oraz nowe formy życia :) ... wątek obcego zignorowany
praktycznie całkowicie do ostatniej sceny :] ... odpowiedzi na pytania i nowe pytania . tak
trzymac ... róbcie kolejna część :) ... byle szybko

Być może będzie premera 2014-2017

użytkownik usunięty
Mazurian

Pewnie zalezy od tego ile film zarobi jak dzieciaki nie zczaja filmu bo jest malo akcji i atrakcji to moze byc kiepsko :|

Film się już zwrócił więc czekajmy na pierwszy "klaps":)

użytkownik usunięty
Mazurian

Huraaaaaaa :]

No ale jeszcze przed nami Blade Runner 2, jakiś film (nie pamietam tytułu) i dopiero Prometeusz

ocenił(a) film na 10
Mazurian

użytkownik usunięty
Brutal

Avatara chyba Scott nie nakreci . chociaż moze o czym niewiem :P

ocenił(a) film na 10

Aha, chodziło tylko o Ridleya, sorry :)

ocenił(a) film na 4

Kolejny....napisz mi czlowieku co trzeba skumac zeby "zajarzyć" ten film...ten wasz bełkot staje sie wrecz wasza religią. Czy nie mozecie sobie wbic do tych waszych tepych mózgownic ze film niekoniecznie mogł przypaść do gustu wszytskim? Ale nie...lepiej walic tekstami: "film mogł sie niepodobac tylko tym ktorzy go nie zrozumieli...", kółeczko sie zamyka i sie pytam co do cholery trzeba zrozumiec zeby wystawiac temu filmowi 8,9,10? Bez kitu Scott zaprezentowal na duzym ekranie pseudo intelektualny bełkot zaczerpniety z ksiazek władowal go do filmu tak ażeby potem przez nastepne lata zbijać kase poprzez wypuszczanie kolejnych czesci, a teraz wszyscy ktorym ten film sie spodobal wychwalaja go ponad niebiosa jaki ten film byl mądry chcac samych siebie i innych uswiadczyc w tej demagogii...kurde no rece opadają. Zreszta mozna sie bylo tego spodziewac ze wytworzy sie kółeczko wzajemniej adoracji i tak jedni beda poganiac drugich i lizac sie po tyleczkach wypowiadajac slowa: "Ojejku jaki ten Prometeusz byl inteligenty i fajniutki..."

użytkownik usunięty
arielos

Tak jak wszystkie filmy kultowe . ktore zostaja w pamieci na dlugo ... tak to swego rodzaju religia

użytkownik usunięty

i tak jasne bo nam zalezy zeby powstaly kolejne czesci i wytworzył sie nowy wrzechswiat w ktorym bedzie mozna tworzyc historie . jesli zarabiaja kase na SW to jest wporzadku . i nikogo nie drazni fakt ze powstaja nowe gry i ksiazki ze powstanie serial . bo wszyscy znaja ten swiat i go kochaja a ci ktorzy nie kochaja jest im to obojetne i nie ogladaja filmow spod znaku SW . tak samo bedzie s Promkiem wiec . prosba jak sie komus nie podoba to nie ogladac bo to strata czasu . macie swoje Transformers

ocenił(a) film na 4

Dobra czlowieku twoja wypowiedz ewidentnie swiadczy ze ty juz przed obejrzeniem tego filmu wiedziales ze on Ci sie spodoba. Jednym slowem żenada. Tylko nie moge zczaic jednego. Tym ktorym Prometeusz sie nie podobal sa fanami Transformersow? Przeprowadziles badania na ten temat? Moze sie pochwalisz chetnie je przejrze pod kątem merytorycznym. A tak w ogole to przestan pie przyc bo nie da sie tego czytac.

użytkownik usunięty
arielos

Taak bo znam sie na filmach :P

użytkownik usunięty

A na powaznie to wiedzialem czego moge sie spodziewac po obejrzeniu treilera i w zasadzie tak wyszlo ... nic mnie nie zaskoczylo

użytkownik usunięty

Jesli chcesz polemizowac na temat filmu powiedz co konkretnie Ci nie lezy a postaramy sie podjac dialog i dyskusje na ten temat . bardzo chetnie wytlumacze Ci niescislosci i to jak odbieram film i chetnie wyslucham jak to ty odbierasz, bez dziecinnej polemikin na zasadzie "moje jest super a twoje be" . nie przyjmuje argumentow typu "belkot", "idioci", "tępi", "fanatycy", "religia", "głupi" ... bo to swiadczy o braku inteligencji a z osobami ponizej przecietnej nie ma sensu dyskutowac ... prosze o argumety i wtedy chetnie podyskuuje na temat co ja uwazam za genialne co za slabsze i dlaczego film oceniam wysoko w swojej klasie i jakie inne filmy w tym gatunku sa godne uwagi lepsze lub gorsze

arielos

"pseudo intelektualny bełkot zaczerpniety z ksiazek"

Właśnie dlatego tępaku nie zrozumiałeś filmu, ani książek, bo to nie jest żaden pseudo intelektualny bełkot tylko jedna z najsensowniejszych teorii jakie powstały w ogóle.

ocenił(a) film na 4
0wner2

Przestan pierd**** jak potluczony...Jestes uposledzony czy jak? Bedzie mi tu piep**** po raz enty ze filmu nie zrozumialem. Mysle ze film zrozumialem o wiele bardziej niz ty. "jedna z najsensowniejszych teorii jakie powstały w ogóle"--> skad kukielko czerpiesz takie informacje? Czyzby od samych kosmitow czy moze samodzielnie badania przeprowadziles na ten temat. Najsensowniejsza teoria o powstaniu zycia na Ziemi? Moze byc w ogole cos takiego? Ja myslem ze jak narazie najsensowniesze dla przewazajacej liczby ludnosci na swiecie jest to iz Bóg (w różnych postaciach) stworzył życie na Ziemi...a inne zrodla sa tylko probami powtarzam probami zmienienia tego pogladu.
Cytuje za wikipedia ktora podpiera sie zrodelem: "Stosunek nauki do tez Dänikena jest jednak zdecydowanie krytyczny. Jego poglądy są zbliżone do poglądów Zecharii Sitchina i również uznawane za pseudonaukowe[1]." Powtarzam przestan pierd**** bo ci to nie wychodzi. Jedyne sensowne niedowano odkrycie to bozon charakteryzujacy sie wlasciwosciami podobnymi do Bozonu Higgsa podparty naukowymi badaniami (wiesz co to takiego? naukowe badania?)
Tjahzi--> czlowieku ale co ty chcesz mi wyjasniac? To jest wlasnie problem ludzi ktorzy uwazaja ze ten film nie moze sie nie podobac. Nie obchodzi mnie dlaczego ci sie film podoblal...Mi film nie przypadl do gustu, nie mial dla mnie klimatu, nie stwarzal napiecia dzieki ktoremu niemoglby oderwac od niego oczu, gra aktorska praktycznie w tym filmie nie istniala no i scenariusz filmu oklepany i do tego dodany ten belkot na ktory co niektorzy sie nabrali. Ocena 4/10 o czym tu wiecej pisac...

ocenił(a) film na 4
arielos

Przez oklepany scenariusz mam tu na mysli scenariusz wrecz dla dzieci. Grupka ludzi wyrusza w podroz kosmiczna tam napotykaja obca forme zycia walcza z nia (pif paf), zwyciezaja i odlatuja:D No kurde przeciez to jest ponizej jakiegokolwiek poziomu przyzwoitosci. Czy wy tego nie widzicie? Jeszcze jakby to bylo podane w takiej formie jak "obcy" - czyli na powaznie, profesjonalnie, z nastarjajaca muzyka i przede wszystkim z charyzmatycznymi bohaterami i przekonywujaca historia to bym to kupil. W tym przypadku ten film jedynie ujdzie inaczej rzecz biorac nic specjalnego. Do obejrzenia i zapomnienia

ocenił(a) film na 4
arielos

Jeszcze taka mala uwaga. Jakie ty niescislosci chcesz mi tlumaczyc? Ja film zrozumialem zreszta co tu bylo trudnego do zrozumienia? Powtarzam po raz enty przestancie ten film wynosci na piedestaly mega inteligentnego filmu bo on taki nie byl. Powiem wiecej to prosta historia sci -fic nie wymagajaca myslenia o ludziach ktorzy sie wybrali w podroz kosmiczna...

ocenił(a) film na 5
Mazurian

Skąd takie informacje, podaj jakieś wiarygodne źródło?

Rotmistrz_1819

Zapytaj wujka Google

Mazurian

http://boxofficemojo.com/movies/?page=main&id=prometheus.htm

Mazurian

Budżet - 130mln$
Zarobił do tej pory - 295,094,783$

Mazurian

Ładnie zarobił, będzie sequel.

0wner2

Tak konkretnie to Ridley od samego początku chciał stworzyć nową "encyklopedię" w świecie Obcego i dlatego Sequele są nieuniknione:)

ocenił(a) film na 5
Mazurian

Sam kiedyś napisałeś, w temacie "promka", "o ludziach w podeszłym wieku", sam jestem już wujkiem, więc "o co chodzi i o chodzi", czyżby to jednak jakaś ściema (każdego teraz można wysłać nie tylko w Google, ale nawet na LV 426)?

Rotmistrz_1819

Według mnie nie ściema. Widziałem inną stronkę podającą ten sam wynik. A co do wujka. Też jestem wujkiem i mam chrześniaka:)

ocenił(a) film na 5
Mazurian

Fajnie, roztropnie, jednak odpowiedzi na temat nie ma...

Rotmistrz_1819

Co do wójka google to chodziło mi o to że samemu można informacji poszukać:)

ocenił(a) film na 1

Film obejrzany zapomniany, ogólnie kicz jakich ostatnio wiele

użytkownik usunięty
Tajemniczy_fw

Tjaaaaa . szkoda ze transformers sie juz skonczyl same kicze zostaly