PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=523230}

Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 189746
5,7 74 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Scenariusz przecietny, dialogi czasami zenujace. Troszke trzyma w napieciu. Strona
wizualna: ciekawy ale to juz bylo. Efekt 3D.. chyba jest ale slaby. Coz, warto bylo wydac 12€?
Nie i jeszcze raz NIE!

ocenił(a) film na 9
mirek_33

ja wydałem 11,5 i mam takie mieszane wrażenia, skoro kosmita tak się spieszył znaleźć winnego pokrzyżowania mu planów lotu, to jak w tym wszystkim złożył skafander do kupy i po co, bo w Obcym widać ze jest poskładany... Haby ze to inny statek i ten film nie ma nic wspólnego z seria Obcy... A 3D mogli sobie całkowicie podarować

roslin_ja

To inny statek. A z serią obcy jest powiązany tylko firmą Weyland i SJ.

hr_dooku

Oglądałeś? I jakie wrażenia (Proszę bez opisywania fabuły:)

ocenił(a) film na 10
Mazurian

Te recenzje są zajebiście trollerskie xD

barry8500

Spoko. Jak coś swoich znajomych w filmwebie zapytam:)

barry8500

Mam dobrą wiadomość Igloo666 z napisy 24 będzie nam tłumaczył Promka:)

Mazurian

I poda do jakich wstawek bedzie tłumaczył:)

ocenił(a) film na 7
Mazurian

Na razie nie ma chyba co tłumaczyć, bo jakichkolwiek wstawek brak :P

JaszczurXP

Właśnie widzę ale trzymam rękę na pulsie. Jak coś to napiszę PW. Ok?

ocenił(a) film na 7
Mazurian

Ja również jestem w pogotowiu, jak tylko coś się pojawi to również cię powiadomię ;) Jak na razie to niczym grzyby po deszczu pojawiają się na torrentach oszukańcze wersje, ale udostępnienie prawdziwej wstawki to tylko kwestia godzin.

JaszczurXP

Według mnie coś ruszy jutro lub w weekend:)

ocenił(a) film na 5
roslin_ja

O tak gratuluje od pierwszych info było to wiadome że to nie prequel ale taki ignorant jak ty nie potrafi troszkę poczytać o filmie

ocenił(a) film na 7
mirek_33

Cos u Was drogo. Ja zapłaciłem 6.5E + 1E okulary :P Fabuła ok, ale moim zdaniem za duzo watkow chcielu upchac. Pomysł ciekawy, ale gdzieś coś podobnego widziałem. Efekty faje i co najważniejsze nie są przesadzone. Jak dal mnie dla kilku scen warto obejrzeć ten film w 3d. Dla mnie na plus, moi znajomi wyszli nie do końca zadowoleni. Zależy kto czego oczekiwał. Nie radze się napalac :)

ocenił(a) film na 8
jmyung

No to pięknie... zanosi się na to, że film będzie na 7 góra 8. Czyżby zepsuli najbardziej oczekiwany film mojego życia? heh wyjdzie pewnie taki Avatar- niby coś w nim było, ale czegoś zabrakło do pełnego sukcesu. Ale zastanawia mnie ten problem scenariusza....to chyba dobrze, że niektóre pytania pozostaną bez odpowiedzi, aż do kontynuacji....no chyba, że poza 2-3 głównymi pytaniami rodzi się pincet innych, niepotrzebnych :/

ocenił(a) film na 6
jmyung

W Belgii wszaystko jest drozsze niz we Francji (pomijam duze miasta). I jeszcze masz slonce kiedy chcesz... no moze w nocy troche go mniej :(

ocenił(a) film na 7
mirek_33

Dziwne, bo mam kolegę Belga (z Brukseli) i on mówi, że we Francji jest wszystko droższe? ale w sumie nie mam porównania z mniejszymi miastami. Obecnie spędzam czas w Tuluzie.

ocenił(a) film na 5
mirek_33

Prowokacja każda recenzja twierdzi że film powala 3d i efektami wizualnymi tyle w tym temacie jeśli oczekiwałeś kolejnego Avatara nie trzeba było iść do kina

ocenił(a) film na 6
Joleke22

No tak, recenzeci... Sa gusta i gusciki. Obejrzyj i sam ocen np. te efekty 3D. Zycze abys sie nie rozczarowal.

ocenił(a) film na 5
mirek_33

Nie nastawiam się na arcydzieło sci-fi więc raczej się nie zawiodę

mirek_33

"nie chcem ale musazem....narzekac!"

Marna prowokacja, WON!

mirek_33

Ja wybieram się w sobotę, choć film był w moim TOP 3 oczekiwanych tego roku to przyznam, że przerażają mnie trochę te oceny na IMDb, większość ludzi ocenia film średnio między 4-7. Miałem spore oczekiwania po tych zwiastunach ale może się okazać, że wyjdę MEGA rozczarowany z kina i skończy się najwyżej oceną 7. mam cichą nadzieję jednak, że ludzie się mylą i film przypadnie mi do gustu. ehhh...(jeszcze dwa dni)

ocenił(a) film na 7
burza_lukas

Zobaczymy czy prowokacja czy nie!? Bilety na jutro do IMAX a :-) Mam nadzieję ze bedzie swietny film. Nie ma co się sugerować tymi ocenami z imdb, kazdemu podoba się co innego. Tak więc trzeba zobaczyć samemu.

ocenił(a) film na 6
Qba

o, prosze, swietna postawa: sam zobacz i sam ocen. Jednak czasami oceny innych moga na cos sie przydac.

ocenił(a) film na 7
mirek_33

Ok. Byłem widziałem. Jak dla mnie jest dobrze. Dziwi mnie trochę twoja ocena 2/10. Zgadzam się, że film nie ma jakiejś wymyślnej fabuły i aktorzy też mogli się co nieco lepiej postarać, ale, żeby tylko 2!? Od strony wizualnej to perełka. 3D średniawe nawet w IMAXie, jedyne co fajnie wyglądało to holograficzne wyswietlacze i temu podobne. Dla mnie jako fana filmów s-f to jeden z ciekawszych filmów tej kategorii ostatnich lat, no i sam fakt że jest bardzo związany z serią obcego sprawia, że trzeba go zobaczyć. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 6
Qba

Jak to 2/10? Bez przesady! Nie jest az tak zle. Zaraz poprawie sie.