Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 190185
5,9 56 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Nie wiem czy ktoś zwrócił uwagę na to ( zaznaczając, że nie ma żadnej sceny po napisach) ale
na końcu listy płac pojawia się znaczek Wealand Industries i po nią zaraz widnieje data.. tak
data! Data, która dopiero jest przed "nami"
10.11.12
W necie już się roi od komentrzy na ten temat... Jako że amerykanie podają miesiąc najpierw w
dacie, potem dzień do wychodzi na 11 październik 2012 rok... do czego zmierzają twórcy ^^

http://www.youtube.com/watch?v=pKSs6IE7mfQ

ocenił(a) film na 7
TEGERA_DJ

Nie jest to przypadkiem data założenia?

ocenił(a) film na 9
DanielAquarius

no własnie widzę tam napis Since, ale przeważnie podaję się to w jednej linicje, "rok zał. 1993" jak na produktach, markach... a tutaj jest duża data od akapitu, do tego jeszcze tak trochę dziwnie (film toczy się w przyszłości) a tutaj data założenia jeszcze nie istniała, dopiero przed nami :P

ocenił(a) film na 8
TEGERA_DJ

Ja jestem przekonany że tu chodziło o datę premiery filmu na Blu-Ray, w którym znajdą się usunięte sceny, w tym filmik po napisach, który miałby wprowadzić nas pewnie do następnej części filmu :) Niektórzy stosują taki chwyt, by zachęcić ludzi ( a zwłaszcza tych zagorzałych fanów danego filmu) , żeby wydali jeszcze trochę kasy na wydanie Blu-Ray. Wiadomo że to jest dla nich kolejna okazja na zarobek :)

ocenił(a) film na 8
TEGERA_DJ

Myślę, że chodzi tu o rok premiery pierwszego aliena - 1979r.

10 + 11 + 12 = 33

2012 - 1979 = 33

Co o tym myślicie?