Poproś kogoś mądrzejszego żeby ci wytłumaczył chociaż z grubsza o co chodzi, bo nie łapiesz nieco bardziej skomplikowanej fabuły
z pewnością fabuła w tym filmie jest skomplikowana dlatego film należy oglądać w wielkim skupieniu i koncentracji, zresztą sam Kicaj napisał że nie mógł zrozumieć tego filmu, podobnie z resztą jak i ty.
Jeżeli zrozumiałeś to podaj jakieś argumenty dlaczego oceniasz ten film tak nisko
O teraz zobaczyłem na twoim profilu, dałeś 6/10 Donnie Brasco. Nie zrozumiałeś filmu stary...:) Tyle o tym piszę, bo jak czytam komentarze na filmwebie, to chyba najbardziej do internetowych trolli pasuje ten, który one wypisują, że ktoś czegoś nie zrozumiał. Dlatego darujmy sobie takie wypowiedzi wszyscy.
Donnie Brasco - to jest film którego nie można nie rozumieć...
czyli rozumiem że argumentów żadnych nie podasz
Donnie Brasco nie można nie rozumieć? A można nie rozumieć Przekrętu? To czy jesteś w stanie zrozumieć, że jeden nie lubi komedii, inny filmów gangsterskich, a jeszcze inny brytyjskiego humoru?
Nie jesteś w stanie zrozumieć, że nie kręci kogoś taki świat gangsterski (TUTAJ MASZ ARGUMENT PIERWSZY), przedstawiony w taki sposób? Wolę ten w Dawno Temu w Ameryce czy Chłopcach z ferajny. Przekręt który mnie osobiście irytuje? (ARGUMENT DRUGI) Wiele rzeczy jest w tym filmie na siłę (ARGUMENT TRZECI). To co miało być śmieszne, wyszło jak wyszło (ARGUMENT CZWARTY) i uważam że jest tylko niezły. Koniec dyskusji, bo nie ma sensu Ci odpowiadać i tłumaczyć jak pastusz, krowie.
dlatego właśnie mu nie odpisuje
Z resztą jak traktować poważnie gościa, który podaje taką argumentacje:
- nie kręci kogoś taki świat gangsterski
- Przekręt który mnie osobiście irytuje
- Wiele rzeczy jest w tym filmie na siłę
- To co miało być śmieszne, wyszło jak wyszło
Śmieszne - zdaje się, że Bzykuś odpisał Małeckiemu, a nie Tobie.
Poza tym, ja też oceniłem ten film na 6, ale nie powiedziałbym, że jest to niska ocena. Film mi się podobał, ale nie było jakiejś rewelacji. Więc nie ma co się bulwersować.
A co zlego z ta argumentacja? Mnie nie kreca grube baby i westerny ale rozumiem ze to niemozliwe wg Ciebie zeby kogos cokolwiek "nie krecilo" bo na wszystko potrzebne argumenty, gusta nie istnieja -_-
Daj se spokój z nimi twardych przez neta zgrywają a w realu to debile do potęgi .
dobra, daje sobie spokój
PS. Wytłumaczył już ci ktoś o co konkretnie chodzi w tym filmie?
Po pierwsze to jeszcze bardzo młody chłopak i mógł tego filmu nie zrozumieć (do czego sam się oficjalnie przyznaje), a po drugie najzwyczajniej w świecie wspomniany film mógł mu się nie podobać i nie ma w tym nic złego. Po co zaraz takie obraźliwe słowa typu: "przecież to marny polaczek biedaczek jakim trzeba być skocznym niedorozwiniętym człowiekiem żeby dać sobie taki awatar na 100% matka dziwka ojciec menel i sie urodziło to coś." Forum DYSKUSYJNE jest po to, żeby DYSKUTOWAĆ, wymieniać poglądy, a nie wzajemnie obrzucać się błotem, przy czym obrażać Bogu ducha winnych rodziców. Ludzie miejcie dla siebie trochę więcej wyrozumiałości, empatii. Jedni wolą filmy gangsterskie, inni komedie, jeszcze innych kręcą filmy psychologiczne, thrillery czy dramaty. To nie powód, żeby od razu tak reagować. Lubię czytać komentarze na filmwebie i jest mi przykro, gdy natrafiam na taką pustą, nic nie wnoszącą krytykę. Trochę tolerancji.
"Ale badziewie , nie mogłem zrozumieć tego filmu , niestety nie polecam." zaiste świetne zaproszenie do dyskusji. "nie rozumiem, czyli gówno". Bergmana pewnie też tak ocenia.
a ja małego podziwiam - przyznał się że ma wybrakowaną inteligencję, a ja za szczerość ludzi szanuję :)
spoglądając na filmy, które oceniłeś na 10, to faktycznie nie jest to kino dla Ciebie. pozdrawiam.
brawo za gust, piwo? wino? dom? Smialo, dobry gust winien byc nagradzany, dzieci neo szpica a ty zyczysz sobie cos innego za krytyke tego kiczu?
W tym filmi nie ma nic do zrozumienia. Jedyny morał filmu to taki że wszystko wciąż dalej się kręci wokół tego diamentu (i być może w nieskończoność tak będzie).