Niestety tłumaczenie pewnie będzie bardzo kiepskie :( Jedyne dobre tłumaczenie z lektorem widziałem jakiś miesiąc temu na Zone Europa. Telewizja Polska jak zwykle musi wszystko ocenzurować a to naprawdę doszczętnie psuje klimat tego filmu.
no zobaczymy jak to bedzie warchuld chociaz obawiam sie ze wlasnie tak jak mowisz :]
eee nie czuje juz tego klimatu tak samo jak ogladalem to z napisami... za duzo cenzure ehhh
No niestety. Kiedy lektor skończy tłumaczyć w mięzy słowiu to i tak słychać wszystkie faki, a w tym przypadku "PULL YOURS SOCSK UP". Dla kogoś, kto choć trochę zna angielski to po prostu parodia. "Podciągnij skarpetki", a "weź się w garść" to jednak spora różnica. Błędne publiczne tłumaczenie...
Lektor do dupy - z każdą minutą mnie powola - tłumaczenie 2/10 dopasowanie 1/10 klimat 1/10 ....a film w oryginale jest 10/10
To prawda, film - mistrzostwo świata, ale tłumaczenie ocenzurowane. Spieprzyli sprawę.
Tłumaczenie ocenzurowane, ale jednak mogli to jakoś lepiej przetłumaczyć, bo tej wersji po prostu nie dało się oglądać. Bez tych oryginalnych tekstów, film stracił cały swój klimat. Jak dla mnie to tłumaczenie zabiło ten zajebisty film.
A no, "fu.ck off" zostało przetłumaczone jako "spieprzaj" - ehhhhh. A wiele było tego...
Również oglądałem pierwszy raz, całkiem przyzwoita, klimat bardzo podobny do "Porachunki" i również leci silna Piąteczka.
Czasami tak mam, że muszę kolejne razy obejrzeć, by zrozumieć fenomeny niektórych produkcji. Na pewno jeszcze zobaczę te produkcję, ale na razie jakieś specyficzny pokaz humoru prezentuje ten reżyser lub to po prostu nie mój gatunek.
Choć sam film patrząc po ocenach innych pewnie zasługuje na więcej. Teraz spróbuje z napisami je obejrzeć jak znajdę czas na te komedie.
Też się zawiodłem. Owszem, film jest fajny i śmieszny, no ale bez przesady... Co on robi w Top 100??? Już znacznie bardziej podobał mi się" Porachunki", ale Przekręt jest IMO przeciętnym filmem...
Ja też prawie się nie śmiałem, bo nie bardzo było z czego. W oryginalnej wersji ten film to kupa śmiechu, to co puściło tvp to zupełnie inny film, ugrzeczniony i fatalnie przetłumaczony, rożnica jest ogromna. Polecam obejrzec w wersji z napisami albo chociaż tej na Zone Europa z lektorem, a film zaslużenie znajduje się w Top 100, zresztą nawet na imdb ma ocenę 8,3.