PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=746894}

Przyciąganie

Prityazhenie
2017
6,1 7,8 tys. ocen
6,1 10 1 7783
Przyciąganie
powrót do forum filmu Przyciąganie

Po komentarzach nastawiłam się na jakiś mega gniot, szczególnie, że nie jestem zwolenniczką współczesnych produkcji, ale widzę, że większość ocen opiera się na samym fakcie, że produkcja jest rosyjska. Bo faktycznie, te rosyjskie dialogi mogą nieco wchodzić w paradę podczas oglądania, szczególnie na początku. Ale to tylko język. Natomiast zdjęcia, efekty specjalne i muzyka są fenomenalne, to co się dzieje na ekranie to naprawdę spektakularne widowisko. Pojawiają się miejscami pewne głupotki, które dziwią (ale może to kwestia rosyjskiej kultury). Normalnie, jako, że lubię dojrzałe produkcje, coś takiego mogłoby mnie oburzyć - to po prostu niezobowiązujące młodzieżowe science-fiction, ot taki sobie pusty seans. Ale fabuła z czasem trochę się rozkręca i na pewno jest dużo lepsza, niż w większości młodzieżowych filmów. Kreacje postaci są poprawne, w ogóle każda postać ma wyraźnie zarysowany charakter, co wpływa na plus. Aktorstwo większości postaci robi bardzo mocne wrażenie. W ogóle nie ma wiele temu filmowi do zarzucenia - nie można zawsze oczekiwać głębokiej opowieści i tyle. Jak na ten swego rodzaju podgatunek science-fiction film jest świetny.

ocenił(a) film na 7
Dragon_Niszczyciel

w pełni się zgadzam

ocenił(a) film na 10
Dragon_Niszczyciel

Rosyjskie kino jest super. Jak dla mnie dużo lepsze niż zachodnie ...

ocenił(a) film na 10
Dragon_Niszczyciel

Nareszcie jakas madra wypowiedz, bo jak ktos daje 4 i argumentuje to tym , ze ktos cos tam durnego powiedzial albo cos tam zle spadlo to przegapia piekna muzyke, zdjecia, dobra fizyke w efektach specjalnych i genialne aktorstwo ( mlodziez sie niezle wczula) to na pewno trzeba i tak taka produkcje sprawdzic! Przepraszam, ze napisalem to w jednym zdaniu…