PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=746894}

Przyciąganie

Prityazhenie
2017
6,1 7,8 tys. ocen
6,1 10 1 7783
Przyciąganie
powrót do forum filmu Przyciąganie

Kiedy oglądałem ten film to miałem paskudne uczucie, że oni mogli a my nie. Zazdrość, zawiść, że tam się da a w Polsce się nie da. My możemy robić ujowe "Idy", kosztujące ułamek części wynagrodzenia ruskiego grafika 3D. A oni mogą robić filmy które dystrybuują Amerykanie. Nigdy nie widziałem polskiej produkcji z logo Columbii na początku. Amerykanie nie uznali żadnej naszej produkcji za wartą dystrybucji poza Generalna Gubernią. To przykre. Będziemy robić gnioty, za które płacimy krocie bo socjalistyczny rząd stwierdzi co warto pokazywać wyborcom. Rzygać się chce kiedy pomyślę, że nasi rządzący są głupsi nawet od moskiewskich. Jesteśmy na samym dnie.

Janekkowalski2011

To ja cieszę się, że to nie my wydaliśmy tyle kasy na ten absurdalny i pozbawiony jakiejkolwiek logiki gniot...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Janekkowalski2011

Dziecko najpierw naucz się rozmawiać normalnie, bo "matołka", czy "niemotę", to sobie w rodzinie lub wśród znajomych poszukaj. Na tym kończę jakąkolwiek polemikę z tobą.

ocenił(a) film na 8
pawelk1504

Mogłeś matołku zakończyć polemikę na pierwszym wpisie ;-) Ale musiałeś najpierw nabazgrać "dziecko" do faceta, który ma 45 lat ;-)

Janekkowalski2011

Stylem pisania, to przypominasz co najwyżej 15 latka.
Nie znasz osoby z którą polemizujesz, a nazywasz ją - "matołkiem", czy "niemotą" ???
Chyba myślisz, że masz 45 lat, to ci wolno więcej ???
To cię zdziwię, bo nie masz z gnojem do czynienia - dowód osobisty odbierałem jeszcze za poprzedniego ustroju.
PS. jeszcze mi zarzucasz - "Mogłeś matołku zakończyć polemikę na pierwszym wpisie ;-) Ale musiałeś najpierw nabazgrać "dziecko" ??? - LITOŚCI...

ocenił(a) film na 8
pawelk1504

Jesteś stary a taki głupi ;-) Przypomnę ci słowa Churchilla - "kto wiatr sieje ten burzę zbiera". To ty jako pierwszy dopisałeś się do mojej opinii, nazywając film, który uznałem za bardzo udany, gniotem i produkcją pozbawioną logiki. Więc skoro naplułeś mi symbolicznie w twarz to nie dziw się potem matołku, że za naplucie komuś w twarz dostajesz w ryj ;-) I nie pisz za poprzedniego ustroju ale raczej za poprzedniej komuny. Ustrój mamy cały czas socjalistyczny. Jedynie stolicę przenieśli nam z Moskwy do Brukseli.

Janekkowalski2011

Człowieku co ty pitolisz za bzdury. Zakładasz temat, to musisz liczyć, że doczekasz się odpowiedzi innych użytkowników i tego, że opinie o filmie mogą być skrajnie inne, niż twoja.
Więc jeśli twierdzisz, że "naplułem ci w twarz" , to masz coś nie halo pod kopułą.
I widzę, że masz duży problem z rozumowaniem, bo, jak w poprzednim moim "PS", tak i tu to widać - cytujesz słowa Churchilla, a fakt jest taki, że odnoszą się one do ciebie, a nie do mnie.
Film jest straszną kaszaną, gdzie niedorzeczność goni niedorzeczność.
Pod koniec lat 80-tych na początku mojej przygody ze światem filmowym(pirackie kasety vhs) tak, ale dziś jestem już za stary, by kupować tak nieudolnie podany produkt.
Rosyjskie kino ma wiele udanych pozycji w ostatnich latach, jak DURAK, EKIPAZH, czy słynny LEWIATAN.
A tej w porównaniu do wymienionych trudno do takowych zaliczyć, zwłaszcza, że reżyserem jest gość od jakże udanej 9 KOMPANII...

ocenił(a) film na 8
pawelk1504

No widzisz matołku ;-) Skoro gość od genialnej 9 Kompanii zrobił ten film to jednak chyba nie może być aż tak źle. Kocham rosyjskie kino w stylu Duraka czy Lewiatana ale nie wiedziałem, że potrafią robić także fajne produkcje science fiction. Nie szukaj logiki w takich filmach. To są klimaty spoza sfery logiki i takie mają być. Istotna jest wyobraźnia autorów oraz możliwości wykreowania jej na "taśmie filmowej". Jak spojrzysz na genialny "Piąty element" to także się kupy nie trzyma ale dzieło jest niesamowite. Ale w Polsce powstanie takiego filmu jest nierealne. I dlatego płakałem. Żal mi było, że Czesi potrafią zrobić zajebisty film o lotnikach drugiej wojny - a my nie - że Rosjanie potrafię wyrenderować fajną produkcję science fiction - a my nie. Wszyscy nas jebią w kinematografii. Prócz filmów o antysemityzmie, w których jesteśmy potęgą ;-)

Janekkowalski2011

Klaunie, jak można w ogóle dawać przykład PIĄTEGO ELEMENTU, gdzie akcja dzieje się w bardzo dalekiej przyszłości, gdzie wyobraźnia autorów musiała mieć miejsce, by produkcją zainteresować widza.
Przecież te ruskie gów*** dzieje się w dniu dzisiejszym, więc taki odlot twórców jest śmieszny.
Chwalić film, a nie zauważyć, że oprócz absurdów jest szereg bzdetów typu - wchodzą sobie do szpitala i podłączają kroplówkę, czy akcja w ministerstwie obrony, która mnie rozbawiła do łez. I takich scen była w tym gniocie masa.
Scenariusz to chyba powstawał na bieżąco na kolanie, bo nic tam kupy się nie trzyma.
A ty piszesz o nie szukaniu logiki-hahaha
Już ci to pisałem-30 lat temu "jarało" mnie, takie "kino", ale nie dziś.
Gdzieś ty się w ogóle wychował???...ale pocieszę cię-masz szczęście, że mamy takie czasy, jakie mamy, że osobnik o takim małym IQ, jak ty może sobie "pierdalamenty" popisać do woli i nie jest to karalne, bo ja takich, jak ty, to usypiałbym bez żadnego żalu.
Na tym kończę, bo nie jesteś żadnym adwersarzem dla mnie do jakiejkolwiek polemiki.Amen.

ocenił(a) film na 8
pawelk1504

Moje IQ mieści się wśród dwóch procent najbardziej inteligentnych mężczyzn na świecie. Kobiet nikt nawet nie liczył bo jak wiadomo, nie ma ich w tym gronie. Ale powiem ci, że twoja inteligencja jakoś kobiecą zalatuje ;-) Czyżby jakaś kucharka podawała się za Pawełka ;-) A może to po prostu matołek Pawełek z mózgiem kucharki ;-)

ocenił(a) film na 2
Janekkowalski2011

Popieram w całej rozciągłości pawelk1504, ten film to gniot, gniot jakich mało, a ten śmieszny facecik co z próbował z tobą polemizować rozbawił mnie do łez. Wisienką na torcie jest natomiast jego tekst o IQ, tyle tylko że jeżeli zachwala taki badziew bez logicznego toku, to fakt znajduje się w 2 procentach ale chyba najmniej inteligentnych "mężczyzn" na świecie. Gościu ne ośmieszaj się

ocenił(a) film na 8
wnorek07

Widzisz biedo umysłowa, logika to fantastyczne narzędzie ale w twoim przypadku to jak brzytwa w ręce małpy ;-) Skoro piszesz do mnie, że ten film to gniot a ten śmieszny facet, który ze mną polemizował rozbawił cię do łez to znaczy, że uważasz iż, pawelk1504 był tym śmiesznym facecikiem ;-) Baranie ;-)

ocenił(a) film na 2
Janekkowalski2011

Przestań już pisać prostaku, spójrz w inne komentarze, większość ocenia ten film jako słaby albo bardzo słaby, nie widzisz tego. Tam nie ma żadnej spójności i te liczne bzdury. Dla mnie wystarczyło jak to dowódca całej rosyjskiej armii mieszka w blokowisku.Dziękuję - do widzenia.

ocenił(a) film na 8
wnorek07

Co tam jeszcze piszczysz biedo umysłowa!? ;-) Ja nie jestem demokratą - ba, nawet jestem zagorzałym wrogiem demokracji - więc nie interesuje mnie opinia większości. Chociaż nawet i w tej kwestii masz błąd w myśleniu - jeśli Polacy oceniają ruski film na 6,1 to znaczy, że uważają iż jest całkiem niezły. Baranie ;-)

ocenił(a) film na 4
Janekkowalski2011

Jedno jest pewne - masz idealnie dobrany awatar.

ocenił(a) film na 8
Bokciu

Powiedzmy szczerze - tańczący na krowie też robi wrażenie ;-)

ocenił(a) film na 4
Janekkowalski2011

Janek - Ty jednak masz pulpę zamiast mózgu...Taki z Ciebie niedorozwinięty chłopek, któremu mentalnie bliżej do dziecka - taki film na osiem...popisałeś się.