5,9 2,2 tys. ocen
5,9 10 1 2211
4,8 4 krytyków
Przyjaźń na śmierć i życie
powrót do forum filmu Przyjaźń na śmierć i życie

Horror-raczej nie

ocenił(a) film na 10

Film ten ogladalem wiele razy.Nidy go nie odbieralem jako horror.Gdy pierwszy raz ogladalem ten film bylem dzieckiem i pamietam ze wtedy plakalem.Dzis ten film odbieram jako dramat fantastyczny.Fantasyka w tym filmie jest np wszczepienie mlodej dziewczynie(Sam)mozgu robota(BB),ktory przywaraca ja niby do zycia.Dramatem dla mnie jest smierc tej mlodej dziewczyny-moment szczegolny gdy zaczyna miec przeswity wizji normalnego czlowieka.Wlasnie gdy pierszy raz ogladalem ten film przy tej scenie nabieralem pewnosci ze bohaterka przezyje i stanie sie ta dziewczyna,ktora byla na poczatku filmu i mylilem sie wtedy i dziwnie sie poczulem gdy umiera jako czlowiek postrzelona przez policjanta.Tak to wtedy odbieralem....nie mniej ruszyla mnie koncowa scena gdy z rozerwanej skory bohaterki wylania sie metalowy robot,ktory zabija Paula.Fanom dzisiejszych horrow ten film do gustu raczej nie przypadnie trzeba go ogladac z pewnym dystnasem i zrozumieniem.Mimo ze mam dzis 27 lat lubie go czasami zobaczyc.Daje mu 10/10 dla mnie swietny