PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=625065}

Przyjaciel do końca świata

Seeking a Friend for the End of the World
2012
6,3 35 tys. ocen
6,3 10 1 34910
5,0 22 krytyków
Przyjaciel do końca świata
powrót do forum filmu Przyjaciel do końca świata

zupełnie nie, jeśli o mnie chodzi bardzo trudno było wczuć się w fabułę, ja osobiście nie potrafiłam uwierzyć aktorom, nie widziałam między nimi uczucia i końcówka filmu bardzo mnie zdziwiła, skoro trudno uwierzyć aktorom, jak uwierzyć fabule filmu, wczuć się w nastrój i dramat? chyba się nie da

just_my_luck

Mam podobne odczucia. Nie widziałem miedzy głównymi aktorami 'tego czegoś'. Czekałem na jakąś zmianę ale film się po prostu skończył. Połączenie komedii z romansem i refleksją zupełnie nie wyszło w tym wypadku.

ocenił(a) film na 3
zenin

tak, po prostu w pewnym momencie coś się wydarza - jakby zupełnie w oderwaniu od wcześniejszych poczynań i nie bacząc na to, co już zaserwowano widzowi, to tak jakby trzeba było rozwinąć fabułę w konkretny sposób i chyba brakło pomysłu, albo coś przeoczono?

ocenił(a) film na 2
just_my_luck

Zgadzam się zupełnie, nagle to się w kiczowatą komedię romantyczną zmieniło, chociaż nic na to nie wskazywało. I też trudno wczuć się w cały ten koniec świata, bo właściwie nic się nie dzieje, oprócz relacji telewizyjnych nic nie ma.

ocenił(a) film na 3
Roy_v_beck

o tak, problem końca świata został przedstawiony naprawdę ujmująco :D

ocenił(a) film na 6
Roy_v_beck

Niestety muszę się z tobą zgodzić. Film mimo, że nic na to nie wskazywało przerodził się w romantyczne 'coś', bo komedią tego nie nazwę. Szkoda, że tak to się potoczyło, gdyż nastawiałem się na obejrzenie wspaniałej przyjaźni, a nie miłości, której w filmach jest nad wyrost. Penny była przedstawiona w fajny sposób - połączenie ostrej dziuni z pierdołą, zaś Dodga nie umiałem rozgryźć, był nijaki - co może wynikało z jakiegoś jego wewnętrznego nieszczęścia. Film wg mnie zmusza do jakiś refleksji i napewno umocnił mnie w przekonaniu, że powinniśmy poznawać wielu ludzi i korzystać z życia póki żyjemy. Film był oczywiście bardziej dramatem i to nawet się pokuszę o stwierdzenie, że lekko 'psychologicznym' co jest stwierdzeniem lekko naciąganym w odniesieniu do filmu, a wskazuje na to choćby ostatnia scena - oni nie uciekają, nie są specjalnie przerażeni końcem świata, cieszą się sobą, poznawają siebie. Film był dobry, ale zepsuł to ten za bardzo miłosny klimat. 6/10 ode mnie.

just_my_luck

ten film to chyb jakiś ponury żarcik,szkoda czsu