PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=318437}

Przypadek 39

Case 39
2009
6,6 74 tys. ocen
6,6 10 1 74450
5,9 9 krytyków
Przypadek 39
powrót do forum filmu Przypadek 39

Może mi ktos napisac w prywatnej wiadomości co było z tą dziewczynką? Jak to się skończyło?
Oglądałam ten film u przyjaciółki i nie miałam okazji dokończyc, ponieważ gdy ją o to poprosiłam
przy kolejnym spotkaniu ona już nie chciała drugi raz oglądac, a sama się troche boję oglądac
horrory i tego typu filmy ;P

ocenił(a) film na 9
martoos16

on ta emily wziela ją do samochodu i wjechała do oceanu czy czegoś , a potem dziewczynka utonęła a ona przezyla , horros sie skonczyl happy endem , niebywałe

ocenił(a) film na 6
monimoni

Ale chodzi mi o to kim się okazała byc ta dziewczynka? Bo wiem, ze ona jakaś taka bardzo dziwna była, ale co konkretnie jej było, to już nie ;P

ocenił(a) film na 9
martoos16

no opetana byla , diabel w niej byl , demon

ocenił(a) film na 8
monimoni

Ona nie byla opetana...ona byla demonem!

otfi

A moim zdaniem ona wcale nie była opętana, ani nie była demonem, tylko telepatką jak Profesor X z X-Menów. Czytała w myślach, tworzyła iluzje- zupełnie jak telepaci. Tylko, że ona była złą osobą i wykorzystywała ją w celu krzywdzenia innych.

ocenił(a) film na 8
ObiWanKenobi444

Powiedz mi wiec, jak wyjasnic koncowke filmu, gdy widac wyraznie, ze to byl demon (albo inna kreatura, bo napewno nie czlowiek).

otfi

No cóż, ona potrafiła tworzyć naprawdę realistyczne wizje, więc to też mogło być wywołane działaniem jej umysłu. Niemniej teoria o demonie również wydaje się mieć mocne podstawy.

ocenił(a) film na 7
martoos16

nie trzeba bylo sie bawic z kolezanka w doktora to bys dokonczyla film :)

black_bastard

właśnie...tu jest różnica. Ona była już demonem, a nie została opętana. Tak mówił jej "ojciec" w psychiatryku. Utonęła w jakimś stawie/jeziorze i na tym koniec filmu.

martoos16

Jest też nakręcone alternatywne zakończenie tego filmu, moim zdaniem dużo lepsze, no i kończy się, jak na horror przystało - bez happy endu.

ocenił(a) film na 6
totalECLIPSE

gdzie mozna obejrzec alternatywne zakoczenie? podasz link?

La_Notte

Na youtube możesz obejrzeć: http://www.youtube.com/ watch?v=ytZNPU_HT_4 (skasuj spację w środku, dodałam ją, bo tu się linki nie przesyłają ;)

totalECLIPSE

a jednak by się chyba przesłało, no ale mniejsza z tym,skasuj spację :D

ocenił(a) film na 6
totalECLIPSE

dzieki wielkie! :)

ocenił(a) film na 8
totalECLIPSE

Zgadzam się, znacznie lepsze zakończenie. TAKIE JAKIE powinno być do cholery do horrorach, a nie jappy ending, kuźwa reżyserowie: gdzie wasze jaja ;/

kowal1528

Dokładnie, końcówką zepsuli trochę film, a był naprawdę przyzwoity.

użytkownik usunięty
totalECLIPSE

W sumie zakończenie nie jest zbyt "horrorowate" ale przynajmniej zło przeżyło.

totalECLIPSE

No w sumie tym razem muszę się zgodzić choć na ogól wolę happy endy niż smutne zakończenia:) Ale to alternatywne zakończenie sugerowałoby (o zgrozo!) powstanie kontynuacji tego filmu... I to chyba dobrze że się tak nie stało.