Przepraszam, ale dlaczego ten główny bohater nie był nieszczęśliwie zakochany w kobiecie?
To znaczy ja wiem. Ale czy was ta polityczna poprawność nie męczy?
Film jest na podstawie powieści z 1967. Chyba że wtedy też wszystko było poprawne politycznie?
I za to wystawiłaś 1?tym bardziej że film jest na podstawie powieści w której było dokładnie to samo.Ale co tam ,lepiej być ignorantką
No dobrze, to dlaczego wcześniej nikt nie odważył się nakręcić tego arcydzieła? Dopiero teraz, gdy jest to takie modne i bezpieczne. Dałam jedną gwiazdkę, bo film mi się nie podobał, ale chyba nie muszę się tłumaczyć, prawda? Poza tym, może trochę kultury.
A co w mojej wypowiedzi było niekulturalne?Jak wiesz ,na świecie jest jeszcze mnóstwo książek które nie zostały sfilmowane, więc nie widzę problemu.Serio oceniłaś ten film na 1 czyli dni totalne.Nic ci się nie podobało ?ani zdjęcia,ani gra aktorska?no chyba bez przesady żeby stawiać go w szeregu najgorszych filmów
Nazywanie kogoś ignorantką to chyba nie komplement? Nie interesują mnie inne nie sfilmowane książki. Odniosłam się do konkretnego filmu. Niestety na filmwebie oceniamy film za całokształt. Nie ma podziału na kategorie. Bardzo lubię Cumberbatcha, dobre zdjęcia ale to trochę za mało. Film po prostu musi mi się podobać.
Stwierdzenie faktu nie jest brakiem kultury. Nie prawienie komplementów również. Naucz się zwrotów, których używasz. Jeżeli ktoś stwierdza, że jesteś ignorantką, to może ma ku temu podstawy. Ocena 1 jest zarezerwowana dla kompletnych gniotów, dla totalnie niestrawnych zer. Ten film nie jest nawet dobry, ale na 1 nie zasłużył. Tacy ludzie jak ty, z pokolenia "łapek w górę i łapek w dół" powinni zrozumieć, że pomiędzy 1 a 10 jest jeszcze 8 odcieni szarości.
Sama powiedziałaś, jest to modne i bezpieczne. To chyba dobrze że mamy teraz wolność przekazu i można poruszać takie tematy, odwrotnie do lat 60. A co do mody to również co w tym złego? Niech ludzie robią co im się podoba i oglądają co im się podoba. Jesteś Poroniona jeśli ci to przeszkadza.
Dlatego, że mniejszość wywiera coraz większy wpływ na większość i zaczyna próbować kształtować świat inaczej, czyli po swojemu. Moda też jest nakazana odgórnie, czy to ci się podoba czy nie. Świat mody, artystyczny, to często świat gejowski, dlatego coraz więcej powstaje takich filmów a w modzie z chłopców robi się dziewczynki, z kobiet chłopczyce. Często na ulicy ciężko rozróżnić, czy idzie facet, czy kobieta. To nie nowy trend, czy poprawność polityczna, to powolna zmiana wartości.