PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=835816}
6,4 50 tys. ocen
6,4 10 1 50312
4,6 41 krytyków
Psy 3. W imię zasad
powrót do forum filmu Psy 3. W imię zasad
ocenił(a) film na 7
bielsko

+48 555 698 532
"Nie podam, bo twój kolo z celi zmarł wczoraj.
Tydzień pluł krwią, szkoda Moralesa.
Paczka jest u mnie na bramie"

dobrekino1

Dziękuję.

dobrekino1

Zapamiętałes tak dokładnie? Gratuluję spostrzegawczości i świetnej pamięci.

ocenił(a) film na 7
ewelincia

Za drugim razem zrobiłem foto :)

dobrekino1

Oo aż tak Ci się spodobał film? :)

dobrekino1

To może jeszcze wyjaśnisz proszę czy to pisał wg Ciebie ten młody?

ocenił(a) film na 7
ewelincia

Myślę, że to nieistotne kto to pisał. Chodziło o to, żebyśmy wiedzieli, że Franz umarł. Obstawiam, że Wit, bo on miałby najszybszy dostęp do Moralesa w puszce.

dobrekino1

No ale właśnie, o jaką paczkę chodziło ?
Bo jak wiadomo to Franc buchnął 1mln $ Szawczukowi, chociaż wychodził z Nadią mając jedynie giwerę w ręce to kasę mógł nadać bagażem dyplomatycznym do swojego brata. Przynajmniej miał by to sens.
Jednak jest ostrą wtopą to że Franc po 2 części budzi się w celi, jakby końcowa rozmowa z Morawcem w 2 części nie miała miejsca albo była tylko jego snem.

on995

audiobook PSY 2.5

ocenił(a) film na 5
dobrekino1

Z tych słów wcale nie wynika, że Franz umarł. To zbyt daleko idąca interpretacja. A w zasadzie wiele wskazówek w filmie naprowadza na trop, że mógł przeżyć; po pierwsze nie wiemy czy obie kawy były zatrute, a nawet jeśli to Franz wypił nieznaczną ilość a resztę wylał; po drugie pozostawiono pewne niedopowiedzenie w momencie gdy Franz poprosił lekarkę o zrobienie wyników toksykologicznych. Została zostawiona furtka do kontynuacji, bardzo mądre swoją drogą rozwiązanie. Ewentualne "zmartwychwstanie" da się w bardzo łatwy sposób wyjaśnić w czwartej części. Ale istotnie patrząc na poziom tej części i jak daleko jest jej do dwóch pierwszych, to chyba bym wolał żeby Franz już nie powrócił. W ogóle robienie kontynuacji po 25 latach było pomysłem karkołomnym i jednak nieudanym.

ocenił(a) film na 5
ewelincia

Słowa "paczka jest u mnie na bramie" wskazują, że pisał to jakiś klawisz.Być może ten, który wypuścił Franza na początku filmu. 

dobrekino1

Franz zrobił badanie toksykologiczne i wysłał po wszystkim odtrutkę do więzienia, bo razem pili tą kawę. Niestety za późno.