PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1142}

Psy

1992
7,7 216 tys. ocen
7,7 10 1 216246
7,5 85 krytyków
Psy
powrót do forum filmu Psy

I wszystko jasne :P do dzis Linda kojarzony jest głownie z Psami i nic pozatym ;D

ocenił(a) film na 10
MichaelCorleone

Co wy wszyscy z tym "co ty wiesz o zabijaniu"? Przecież takich słów w filmie nie ma. Jest tylko "nie mów mi k... nic o zabijaniu, bo coś o tym wiem" i to dopiero w drugiej części.

ocenił(a) film na 9
Stranger

A wszystko przez "13 Posterunek" ;).

grzegorz_021

nie 13 posterunek,ale w kilerze pazura parodiuje linde

ocenił(a) film na 10
Stranger

w Killerze nie ma ani słowa o tym filmie...naprawde to w 13 posterunku odcinek "Prawdziwi Gliniarze" padła ta kwestia...

użytkownik usunięty
MichaelCorleone

Kultowa kwestia Franza Maurera "Co ty wiesz o zabijaniu?" w istocie w filmie brzmi "Nic. Nie mów mi nic o zabijaniu". Pochodzi ona także właśnie z "Psów II", a nie jak się powszechnie myśli z części pierwszej.

ocenił(a) film na 7
MichaelCorleone

Szczerze, nie lubię takiego podejścia. Linda jest świetnym aktorem, który potrafi zagrać każdą rolę i ma do siebie bardzo dużo dystansu. Kojarzony jedynie z Psami? A co z Sarą, Quo Vadis, czy Panem Tadeuszem?
Grywał też w teatrze i jest współzałożycielem WSF. Według mnie Bogusław Linda jest trochę niedocenionym i zaszufladkowanym geniuszem.

ocenił(a) film na 8
6mike6

Zagrał także w "Człowieku z żelaza";) co nie zmienia faktu, że jest słabym aktorem. Nie moge zdzierżyć tego jego specyficznego sposobu mówienia z robieniem pauz w nieodpowiednich miejscach " bo to (....) zła kobieta(...) była." ( aaa!) i to praktycznie w każdym filmie. Nie wiem jak on mógł dostać za tę rolę nagrodę dla aktora pierwszoplanowego na Festiwalu w Gdyni...Taki kurde kloc. Ja rozumiem taka konwencja, nawiazanie do amerykanskiego kina gangsterskiego, ale no...gorzej to chyba tylko zagrała ta laska "miałł" ;p Chociaż bk z tego, ze wypromował ten specyficzny styl ubierania się, którego popularność dorównywała okularom Cybulskiego xD