PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1142}

Psy

1992
7,7 216 tys. ocen
7,7 10 1 216246
7,5 85 krytyków
Psy
powrót do forum filmu Psy

A, że tak napiszę: do jasnej cholery! Jak to możliwe, że telewizja publiczna pokaże w piątkowy wieczór dobry film? Albo mnie to się śni, albo tam w TVP oszaleli. To jest do k..... nędzy jeden z najlepszych polskich filmów. Przepraszam za emocje, ale mowa tu o produkcji dla której gotów byłbym przyznać 20/10. Polski film na miarę światowego kina. Absolutna perła. Przecież TVP takich arcydzieł nie emituje, przecież w ich programie zobaczyć można tylko i wyłącznie badziewne komedie romantyczne po które nie sięgnąłbym nawet za dobry grosz. "Psy" to gigant polskiej kinematografii. Absolutnie polecam! Coś pięknego.

ocenił(a) film na 10
poland7

przybij five

ocenił(a) film na 10
ozorkow

Jakby mógł to by przybił. Może i by nawet dobre piwo postawił.

ocenił(a) film na 7
poland7

Dwójka już od pewnego czasu robi takie pozytywne niespodzianki! Coś się powoli zmienia może :)

ocenił(a) film na 10
antyashka

To prawda, przed kilkoma tygodniami na dwójce pokazali "Szczęki" S. Spielberga (o ludzkiej godzinie!), teraz "Psy". Jeśli chodzi o dzisiejszą emisję, jestem zdumiony jakością przekazu. Film 20 letni, a jakościowo prezentuje się jak tegoroczny, aż gotów człek uwierzyć, że w dzisiejszych czasach takie dobre produkcje w Polsce powstaję.... Niebywałe.

poland7

Bo film ten został przez TVP na nowo zeskanowany z negatywu w rozdzielczości HD i poddany rekonstrukcji. Tak samo zresztą jak część druga (dziś w nocy w TVP HD a za tydzień w TVP2 HD).
Polecam oglądać w HD oczywiście.

ocenił(a) film na 7
Pecus

i w tej sytuacji brakuje na filmwebie opcji "lubię to" :)

ocenił(a) film na 10
Pecus

Zajebiscie to obejrze sobie jedynkę i dwójkę :))

ocenił(a) film na 8
poland7

Jak wino...

ocenił(a) film na 10
poland7

Tutaj muszę ci przyznać rację. Polać mu.

ocenił(a) film na 10
Marik1234

Radość moja nie zna granic. No to zdrówko jak to się mówi.

poland7

jedna z naklepszych polskich produkcji filmowych ,bardzo dobra gra aktorska Lindy, Kondrata, Gajosa i Pazury

ocenił(a) film na 10
poland7

Dla mnie to klasyk
Mam na dvd obie częsci