PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1142}

Psy

1992
7,7 216 tys. ocen
7,7 10 1 216246
7,5 85 krytyków
Psy
powrót do forum filmu Psy

Klasyk.

ocenił(a) film na 8

Pasikowski stworzył tutaj bardzo "brudny", bezwzględny świat. Dla mnie film kultowy. Świetna gra aktorów, montaż i scenariusz, połączony w idealny obraz post-PRL-owskiej rzeczywistości w danym światku. I legendarna scena z "nie chce mi się z tobą gadać". Dla mnie film na 8 punktów.

Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 7
wojciech_janas

Co do tej gry to bym się nie zgodził do końca. Aktorka, która wcieliła się w Angele zagrała koszmarnie.

ocenił(a) film na 9
Otakushonen

malo kto widzi ale ona wlasnie miala zagrac koszmarnie, miala zagrac taka typowa laske ktora jest zakochana w amerykanskim stylu zycia ,materialistka i typowa blachara post PRL, ktora miala okielznac Franza podsluchanymi niby trendy amerykansko-gangsterskimi haselkami w polskim wykonaniu, film klasyk !

ocenił(a) film na 7
kibel31

Nie chodzi mi o jej sposób bycia, materializm czy cokolwiek z tym związanego, tylko to jak mówi, zachowuje się. Oczywiście, że są takie typowe laski zakochane w amerykanskim stylu zycia, ale na pewno nie zachowują się tak jak ta aktorka. Popatrz np. jak ona wymawia teksty w stylu :"głupia ci*a" czy ""znowu wszyscy beda mnie pierd*lić" to zrozumiesz o co mi chodzi. Nie sądzę, żeby były takie kobiety, nie ma aż takiej sztuczności

ocenił(a) film na 8
Otakushonen

To już jest kwestią gustu. Nie zapominajmy, że Pasikowski jest naszym ojczystym reżyserem, który nie bał się tworzyć filmów na wzór zagranicznych, kasowych, często w zamierzeniu kiczowych produkcji. Dziewczyna może nie powala swoim kunsztem aktorskim, jednak najgorzej też nie jest. Pewnie są takie kobiety, kto wie. Jednak ona miała za zadanie stworzyć jakąś kreację i myślę, że jej się udało (kreację filmową). Przynajmniej pasuje do charakteru naszego brutala Bogusia :-)
Pozdrawiam.

Otakushonen

Przecież ona nie mówiła swoim głosem tylko została zdubbingowana.Moze przyczep się aktorki która podkładała głos .Niestety ale widziałem wywiad z Agnieszką Jaskółką i ma kosznarny głos ,bez dykcji ,bez czegokolwiek.Musiała zostac zdubbingowanna tak jak Liza Machulska w kazdym filmie w kórym zagrała.

ocenił(a) film na 7
emigrant007

Czyli że w Polsce nie ma ani jednej aktorki, która by mogła się wtedy wcielić w tą postać nie będąc zdubbingowaną? Jeśli tak to smutne trochę...

ocenił(a) film na 8
wojciech_janas

dokladnie klasyk! takze dalem 8 temu filmowi jak najbradziej mu sie nalezy! ; ]