PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1142}

Psy

1992
7,7 216 tys. ocen
7,7 10 1 216246
7,5 85 krytyków
Psy
powrót do forum filmu Psy

Pazura

użytkownik usunięty

Porozmawiajmy o panu Cezarym. Czy nie uwazacie ze przez scene w szpitlau w psach
powinien dostac Oskara. Pokazal na prawde mistrzostwo swiata. W czsach Pasikowskiego
czy Kislowskiego, tworzono najlepsze kino. Piszcie co sadzicie o tym aktorze teraz i kiedys

ocenił(a) film na 10

Hahahaha człowieku ! niesamowite,już jakiś czas temu zwróciłem na to uwagę.. fajny zbieg okoliczności.. Prawda,zagrał to rewelacyjnie.. najlepiej w momencie z tekstem -" Zamknij się,błagam Cię zamknij się,nie śmij nawet ust otworzyć,rozumiesz? Kur*** !" film oceniam wysoko .. ;D

użytkownik usunięty
CoTyWieszOZabijaniu

Tak, ta ekspresja, zadyszka gdy wypowiada swoja kwestie, wulgaryzny, mimika, kulanie sie poz ziem, sposob w jaki tlucze gabloty krzeslem, i zamierza nim zaatakowac Linde, Wydawalo mi sie jak to widzalem ze jestem w tym szpitalu razem z nim, i ze on tak przezywa na prawde ta scene, bo byla tak naturalna. Majstersztyk.

Też mi się to podobało, ale ogólnie Pazura to mistrz aktorstwa jak dla mnie, a jak ktoś piszę albo mówi, że potrafi tylko głupka z siebie robić( co robi również mistrzowsko np. w 13 posterunku), to mnie krew zalewa!
"Chyba już pójdę, nie? Co tu będę tak sam siedział..."

ocenił(a) film na 10
grzesztow

Ta scena jest rewelacyjna i moim zdaniem kluczowa dla filmu
Cezary Pazura to dla mnie polski Jim Carrey

użytkownik usunięty
giovanni50

I tu bym sie z toba stary nie zgodzil. Jim Carrey jest typowo aktorem komediowym w czym zdobyl najwieksza slawe. Filmy typu "maska" czy "Ace Vantura" sa bardzo dobrymi filmami nie zaprzecze, i to glownie za sprawa Jima. Oczywiscie zagral w filmach powazniejszych, ale nie byl w nich taki przekonujacy, no moze w "Truman Show", byl dobry ale to za sprawa tego ze byl zapowiadany jako komediodramat. Pazura z najlepszej strony pokazal sie w "Psach" czy "Krollu", i to wlasnie m.in te filmy pokazaly jego aktorskie zdolnosci. Te dwa wymienione tytuly pozwolily mu na zaistnienie w puzniejszych komediach.

ocenił(a) film na 9

Nie zapominajmy o Lindze jak przyszedł w odwiedziny z prezentem - kasetą. Pełna powaga uczucia zamrożone rzuca po męsku kasetę na Młodego "Prezent" a ten na to " I tak nie mam magnetofonu". :))))

Ta scena to brylant.
Absolutne mistrzostwo Pazury i wielka klasa Pasikowskiego, że to puścił. U nas niestety ruguje się wszelkie emocje z gry aktora traktując opacznie jako błąd. Taka jest „polska szkołą filomowa”. Zamiast życia teatr.
Szkoda, że Pazura i Pasikowski stracili ten błysk.

Absolutnie się z tobą zgadam. Pazura przed laty był świetnym aktorem, a to zdecydowanie jego najlepsza rola. W tej scenie szczególnie mnie rozbroił. Zresztą Linda i Kondrat też zajebiści. Ogólnie to "Psy" są dla mnie najlepszym polskim filmem!