PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1142}

Psy

1992
7,7 216 tys. ocen
7,7 10 1 216246
7,5 85 krytyków
Psy
powrót do forum filmu Psy

Genialna ... w moim skromnym odczuciu, dialog, a raczej głównie monolog pana Pazury napisany i zagrany tak świetnie, że bez problemu idzie w to uwierzyć. Czuje się ból jaką postac przez niego odgrywana przeżywa. Nie wiem czy tylko ja odnoszę takie wrażenie, w każdym razie lubię czasami sobie tę scenę przewinąć pare razy :)

użytkownik usunięty
eiichi

Zgadzam się, jedna z lepszych scen w polskich filmach.

użytkownik usunięty

Genialna scena, Nowy pokazuje , że nie potrafi milczeć gdy komuś dzieję się krzywda, Franz milczy, jest twardy, ale tak naprawdę również to przeżywa.
Bardzo realistyczna scena

ocenił(a) film na 7
eiichi

Potwierdzam.Najlepsza scena w filmie..Pazura pokazał pazur he he.

ocenił(a) film na 10
eiichi

Jak najbardziej popieram przedmówców ... ale nie mogę sobie odmówić dopisania dla równowagi jeszcze jednej sceny. Mianowicie słowa wypowiadane przy ogrodzeniu przez Gajosa na wieść o przejęciu "chemika". To jedno zdanie, przekleństwo wypowiedziane przez zaciśnięte zęby.
Tak w tym filmie jest wiele tzw. "perełek" i w sumie pocięty na krótkie epizody wyjęte z kontekstu robi równie mocne wrażenie.

użytkownik usunięty
tmularz

mi się podobało również ,,,,niechce mi sie z toba gadac,,,,,gdy gadal z angelika przez tel.

ocenił(a) film na 9
eiichi

Mnie też zawsze rusza. Oprócz tego pozostaje w pamięci Bogusia " W imię zasad, Skur***nu"... , albo "Czasy się zmieniają, a Pan ciągle jest w komisjach"....

ocenił(a) film na 8
eiichi

W tym filmiku Czarek wyjaśnił dlaczego tak zagrał w tej scenie :)
http://stopklatka.pl/-/56839566,cezary-pazura-i-olaf-lubaszenko-wspominaja-psy-

ocenił(a) film na 9
Zagro15

Stary ogromne dzięki za ten link! Jestem ci dłużny w tym momencie bardzo wiele.

Od siebie mogę tylko powiedzieć po obejrzeniu tego filmu, że pan Gajos za scene po niemiecku powinien dostać oskara...

ocenił(a) film na 8
eiichi

Wystarczyło lajknąć na Facebooku profil "Telewizja Kino Polska"
Oni dali te linki. :)

ocenił(a) film na 9
eiichi

Powiem jedno w Pasch i Krollu Pazura gra nawet bardziej przekonywująco od Lindy. Te filmy to nie jest teatr jednego aktora w postaci Bogusia, choć to Bogusław jest z tymi filmami kojarzony i jest ich twarzą. Pazura jest nie gorszy a rzekłbym nawet i lepszy. W Psach 2 Pazura i Żmijewski zdecydowanie już w swym aktorstwie wyprzedzili Lindę. Sceny w busie, na imprezia czy stacji są tego dowodem.

ocenił(a) film na 9
aliveinchains

Popieram każdą kończyną

ocenił(a) film na 9
eiichi

to prawda, początek sceny, gdy Pazura się tak zacina wręcz w swojej doskonałej wściekłości, histerii - to dla mnie jeden z najlepszych momentów polskiego kina. Ale końcówka z tym legendarnym "ubeku pier****" to już trochę zaleciało mi kiczem, taką modulację głosu, którą Pazura wkładał we wszystkie swoje role.

użytkownik usunięty
eiichi

Uważam ze za ta jedna scene Pazura powinien dostac oskara, pokazal tyle emocji, uczuc. Te wulgaryzmy, ta zadyszka, rozbijanie szyb ... niesamowite aktorstwo