PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=184532}

Pułapka

Hard Candy
2005
7,0 45 tys. ocen
7,0 10 1 44875
6,8 16 krytyków
Pułapka
powrót do forum filmu Pułapka

Szczerze mówiąc spodziewałam się czegoś innego, lepszego jakiejś większej dozy niepewności, zaskoczenia.Fakt niebardzo zawsze wiadomo kto jest oprawcą naprawdę ale chociaż wyjaśnia się ,iż facet jednak jest zły tak naprawdę przez cały film jest kreowany na ofiarę i chociaż normalnie tacy ludzie zasługują na najwyższą karę to jego historia sprawią , że zaczyna się go żałować. Gra aktorska bardzo dobra, młoda aktoreczka demonicznie dobra;)

ocenił(a) film na 10
martus_18

Ja za to spodziewałam się mniej niż dostałam (ten patent często się sprawdza :) ). Uważam, że jeśli chodzi właśnie o zaskoczenie i niepewność to film spełnił swe zadanie. Mnie zaskoczył :).

Jestem pod takim wrażeniem, że brak mi słów (tzn. słów miliony, ale nie potrafię sprawić, aby "język giętki powiedział wszystko co pomyśli głowa". Oczywiście nie zgadzam się z żadnymi negatywnymi ocenami tego filmu. Dla mnie film genialny, zaskakujący, przerażający, ciekawy od samego początku (o dziwo nie gadałam w czasie oglądania ;)). Żadna z moich opcji przewidywanych w trakcie oglądania nie sprawdziła się (o dziwo ) - za co też wielki plus. Jeśli chodzi o zakończenie (ciii, nie zdradzę przecież), ale myślę, że ono też nie było takie na jakie wyglądało . Bo w tym filmie, od początku przecież, nic nie było takie na jakie wyglądało... 10/10 (małe potknięcia pomijam, bo to pryszczyk w stosunku do ospy wietrznej, którą był cały obraz - ech, te moje dziwne porównania... )

Aha! Aktorka, Ellen Page, powtarzam: GENIUSZ. . Oczywiście polecam wszystkim póżnorozwojowcom, którzy jeszcze nie mieli zaszczytu obejrzenia tego wstrząsającego, bądź co bądź dzieła :)