PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=98529}

Punisher

The Punisher
2004
6,6 57 tys. ocen
6,6 10 1 56504
4,9 16 krytyków
Punisher
powrót do forum filmu Punisher

Komiks a film?

ocenił(a) film na 10

No włąsnie co lepsiejsze będzie wg. was?
Ja stawiam, że film... Dlaczego? W komiksach zawsze jest to samo!!! Niestety jedynie poszczególne tytuły wnoszą coś nowego do historii Franka.

stan_4

Niestety obawiam się że film będzie kichą :( Już same proporcje ciała pozostawiają wiele do życzenia [A może "Punisher: Anorectic story" ?]).
Do komiksu podchodzę troszkę inaczej niż Ty, i w mojej opini każdy odcinek przygód Punishera czytało sie z zapartym tchem. Nie da się ukryć że krwawe masakry były podstawowym elementem akcji, i ich nadmiar może nudzić. Myśle ze tak może być w filmie - ograniczenie poprzez budźet i prawa fizyki.
Komiks ogranicza jedynie fantazja autora.
Komiks wydaje mi się lepszy, może zmienię zdanie po obejrzeniu filmu ;)

piootr_2

aprobuję tą wypowiedź,film nie przebije komiksu(rysunki tex`a, j.lee,j.romity)

ocenił(a) film na 10
Yougene

"Punisher: Anorectic story" HA HA HA! Niezłe no ale właśnie o to mi chodzi. Film ten będzie w miarę realny i dla mnie to dobrze. Omijanie praw fizyki i innych takich doprowadza nas do takich cudów jak Spiderman czy Hulk...

ocenił(a) film na 8
stan_4

Cytat:

Dlaczego? W komiksach zawsze jest to samo!!! Niestety jedynie poszczególne tytuły wnoszą coś nowego do historii Franka.

Co ty gadasz człowieku...

komiks to uczta smakoszy, najlepsza historia, poprostu cud, miód i orzeszki. Oczywiście, że film mu nie dorówna nigdy, bo nigdy film nie bedzie lepszy od komiksu. Ale jako rozliźnienie można obejrzeć. Jako film dobry, jako film na podstawie komiksu, dużo zostało zmienione, a do Franka raczej pasowałby Arnold Schwarzenegger niż Tom Jane. Mimo to film ogląda się przyjemnie, mimo że jest naciągany.

ocenił(a) film na 10
MackKL

Czepiacie się Toma. Jakieś mięśnie było widać. Chłopak się starał i ćwiczył specjalnie do tej roli:D

stan_4

Coż.. komiks to martwa sztuka, film to sztuka żywa (nie, ze komiksy gorsze, po prostu żyją w inny sposób) - gdzie tu punkty wspólne...
Adaptacje nie wypalają, chyba że są az nazbyt twórcze, patrz Ghost in the Shell
Czytałeś może tego nowego Punishera z 2004-2005 roku? Lepszy od filmu, bo jest czas na .. wiele... (zawsze lubiem animowanego Batmana - za mroczne piękno, i Spidermana - za lekkość, a oba za odcinkowy charakter, co juz bliższe komksu), chociażby w postaciach kryminalistów wiele specyficznego wyrachowania i płytkości
Piękno komiksu skażają adaptacje. Może Punisher nie nalezy do najambitniejszych komiksów, ale nie był na pewno nigdy tak infantylnie szpanerski i pseudo postmodernistyczny jak ten film.
Godna zapamiętania postać grajka - mordercy, choćby dlatego warto.. mimo wszystko... mimo barier...