PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=634740}
5,6 1,0 tys. ocen
5,6 10 1 1012
Pusher
powrót do forum filmu Pusher

dla mnie

ocenił(a) film na 8

lepszy od oryginału,,,jest nowocześniej,brutalniej,ładniejsze laski i podstawa----zayebista muza !!!

Reznik

Jak dla mnie max 5/10 zbyt sztuczny. Na pewno do niego nie wrócę, natomiast do oryginału wracam co jakiś czas.

ocenił(a) film na 8
ordzik89

rzecz gustu,,,ja jeszcze muszę obejrzeć 2 i 3 oryginalną

Reznik

Dla mnie oryginał był lepszy, ale muszę się zgodzić, że laski (w sumie laska, bo chodzi mi o Flo) o wiele ładniejsza niż w oryginale, no i lepsza muza. Ale reszta była trochę gorsza, szczegolnie aktor grajacy Tonego w porównaniu do oryginalnego Tonnego, taki jakiś szczurkowaty :P No i Radovan z oryginału wzbudzał większy respekt niż Hakan.
Ogolnie mówiac, chetnie ta aktorkę, która grała Flo, bym jeszcze gdzieś zobaczył, w jakims filmie, ale jeśli miałbym do wyboru Pusher z 96r a Pusher z 2012, wybrałbym ten pierwszy.

ocenił(a) film na 8
Reznik

Lepszy od orginału
+muzyka
+ Flo
+ reszta lasek tez ładniejsza
+ lepszy moznaż

- pedałowały Tonny
- Radovan = super serbski ziomek lepszy niz kebap turek
- brak koksow z siłowni jadących by dorwać Franka

= Milo
= scenariusz i gra aktorka

ps 2 czesc Pushera z Madsem podobała mi sie najbardziej

ocenił(a) film na 3
Reznik

Brutalniej? Chyba różne filmy oglądaliśmy. Muzyka też jest tu tania, tworzy klimat dyskoteki, nie piekła.

ocenił(a) film na 8
mrozikos667

nie rzecz tu o gustach

ocenił(a) film na 3
Reznik

Zachodzę w głowę, w jaki sposób poziom brutalności jest kwestią gustu. Tak samo jak stwierdzenie, czy muzyka była opresyjna, czy nie. Bo że jednemu się podoba, a drugiemu nie - jasne.

ocenił(a) film na 8
mrozikos667

masz problem z tym że ktoś woli coś innego niż ty ??

ocenił(a) film na 3
Reznik

Mam problem z tym, że ktoś nie rozumie, co do niego piszę. Ewidentnie nie ma sensu kontynuować tej żenującej dyskusji. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 8
ocenił(a) film na 3
Reznik

Ja też Ciebie nie rozumiem. W którym momencie jest brutalniej? Która konkretnie scena? Chcesz zobaczyć coś naprawdę brutalnego? Zobacz 3cią część Pushera.

ocenił(a) film na 8
magikaok44

JA TAK TO WIDZĘ.TY WIDZISZ INACZEJ.

ocenił(a) film na 3
Reznik

Ale co to za odpowiedź? Skoro Twierdzisz, że jest brutalniejszy od oryginału, to Wskaż w których momentach. Bo ja mogę wskazać brutalne sceny w każdej części Pushera, a 3ka jest wręcz skrajnie brutalna za sprawą polskiego wątku:)
Apeluję po prostu o to by popierać swoje zdanie argumentami. Inaczej dyskusja staj się bezcelowa, a chyba nie takie jest zadanie tego forum.

ocenił(a) film na 8
magikaok44

ale nie wymagaj ode mnie recenzji filmu który oglądałem jakiś czas temu...wtedy tak go oceniłem,gusta w pewnym wieku się nie zmieniają i zostawmy tak jak jest..2 i 3 jeszcze nie widziałem więc nie potrafię ocenić

ocenił(a) film na 6
Reznik

Chyba snisz Kolego :)
"Jest nowoczesniej"- dla mnie ta nowoczesnosc jest wlasnie za bardzo cukierkowa,stare filmy mialy o wiele lepszy klimat,zwlaszcza te z lat 80'.
"Jest bruralniej"- nie wiem w ktorym momencie ?
"Ladniejsze laski"- takiego filmu nie oglada sie dla ladnych lasek,brzydkie czasami dodaja "naturalnego" klimatu,w dodatku w oryginale byly pokazane bardziej ostre sceny nagosci...
Muzyka - tutaj bylo jej wiecej,lubie elektronike ale i tak w oryginale byl moj ulubiony kawalek Koxbox - Fuel On.
Co do moich innych spostrzezen :
Film sztuczny i bez klimatu...
Postacie malo charakterystyczne i slabo zagrane (moze oprocz Milo,chociaz w oryginale i tak wypadl lepiej)
Polecam 2 i 3 czesc jak nie widziales :)

ocenił(a) film na 8
simon3333

oczywiście masz prawo do Swojej oceny.....
mam 2 i 3 ale jeszcze nie widziałem