(tytuł jest ironią, kierowca niespodziewanie zginął in Flammen)
Pierwszy film który pozwoliłem sobie ocenić przed zobaczeniem go do końca. BA! Po pierwszych 15 minutach. Telewizor wciąż gra, zerkam kątem oka na tefałen i podtrzymuję ocenę. Setny, przewidywalny film, w którym jedyne na co każdy czeka to na wielkie BUM widziane w zapowiedzi.
Film z 2007 pokazuje historię w roku 1987. Może po to aby łatwiej zdzieżyć absurd widziany w niektórych "starych" filmach katastroficznych.
Coś co nie podlega obiektywnej ocenie, ale pozwolę sobie napisać; rozbawił mnie język niemiecki w ustach aktorów udających/grających hiszpańskich obywateli. O.o
O! Właśnie widzę ujęcia odpadających śrub w cysternie na przemian z ujęciami wspaniale bawiących się turystów. AAAA!!! Boję się boję się boję się. Czy ona wybuchnie, a może wybuchnie? Stawiam że wybuchnie. A w końcowej scenie para zakochanych Hansów i Helg złapie się za ręce w szpitalu i... Koniec.
Oglądam dalej, z braku laku. Może mnie zaskoczy jeszcze jakiś statek ufo albo że cała ta historia była jedynie snem ryby w morzu nieopodal. Dobranoc.
Takiej durnoty dawno nie widziałem. Zero fabuły, debilne dialogi, fatalne ujęcia, drewniane aktorstwo. Kto wypuścił takiego gniota? Tragedia. Poważny konkurent dla Yrka kosmicznej nominacji.
Ogladam razem z Wami w tym samym momencie hehe porażka na maksa. Wybuch cysterny na pol plaży. A Efekt jak po malej bombie nuklearnej. Normalnie przepelniona cysterna to apokalipsa. Efekty dziekuje, ale ogladam dalej i sie smieje. (Oczywiscie z aktorow nie z zaistnialem sytuacji) ;)
kylo_masters ale dałeś dupy. Film jest na faktach i faktycznie cysterna tam pierdykła i zabiła ponad 200 osób. Głupio ci teraz?
200 (słownie dzieście) a nie 2000000 więc ani użytkownikowi kylo_masters ani nikomu kto krytykuje ten BADZIEW nie powinno być głupio. Czy Tobie jest głupio że dziennie umiera 150 000 ludzi? Wątpie, bowiem raczej nie jesteś Matką Teresą dwa i chyba nie zfiksowałeś z powodu, że 200 obcych ludzi tam umarło (chyba że nie obcych to moje kondolencje).
Faktycznie jeśli film jest na faktach faktycznie pokazujących faktyczny wybuch cysterny to nie musi to znaczyć że wyglądało to tak jak w filmie. Faktycznie co?
*źle się wyraziłem. (2000000 ofiar zwyczajnie robi większe wrażenie) ale i tak liczba ich nie jest czynnikiem do postawienia wygórowanej oceny za FILM. Mam w nosie czy film pokazuję rój pszczół czy tłum ludzi który umiera jeżeli film ten jest źle nakręcony i źle zagrany przez aktorów i ma oklepaną fabułę. To tyle.
zxcvb a czy ja gdzieś zanegowałem krytyczne spojrzenie na film jako dzieło? Nie. Ja zanegowałem to, że kylo_masters ewidentnie nie wierzy w realizm tej sytuacji, że jedna cysterna zabiła tyle ludzi. Teraz tobie głupio, że masz problemy ze zrozumieniem czytanego tekstu?
film pozostawia wiele do życzenia ale na dyżurze w szpitalu można obejrzeć ;) co prawda z przerwami co paręnaście minut ale chyba nic nie straciłam ;)
Mnie przerazily te karetki bez rzadnego sprzętu a w jeden karetce jak dobrze widzialem to wiezli chyba kilka osób przcież to taki wypadków chyba powinnien jezdzic abulans co do filmu to nawet mi się podobał oglądalem w nocy w sobote do 3 nad ranem i jakoś mnie uśpił dla mnie 7/10