Zdecydowanie najlepsza animacja zeszłego roku. Fantastyczne dialogi i świetny pomysł na film ! Nie wiedzieć czemu Oscar zebrała Merida ... nie powiem bo również świetna bajka, ale chociażby pomysłem odstaje od Ralfa , za to bije go dokładnością i czystością animacji. Dla mnie jednak mimo wszystko to porażka ... Oscar zdecydowanie się należał ! Polecam 8/10
Otóż to!:) zestawienie Ralpha i Meridy to najlepszy dowód na to że Pixar ma zadyszkę (a Ralph Demolka zasługuje o wiele bardziej na Oscara), merida niczym mnie nie powaliła (ale baja niczego sobie), a tu proszę studio animacji Disney'a dalej w formie po świetnych "Zaplątanych" ponownie pozamiatali konkurencje moim zdaniem!:) Nie widziałem co prawda Strażników Marzeń Dream Works'a ale raczej Raplha nie przebiją. W kontekście animacji komputerowych Disney może stać się liderem tak jak było to za czasów animacji rysunkowych gdzie nie miał sobie równych!
obejrzyj Strażników Marzeń, moim zdaniem zdecydowanie poziomem odstaje od innych animacji Dreamworks, w sposób pozytywny oczywiście
Oczywiście mam taki zamiar :) czekam na premierę w polsce wydań BR i DVD, ale co do poziomu to czy ja wiem czy pobije klasyki jak shrek albo nieco młodsze ich dziecko zwane Jak wytresować smoka :) nie wiem, zobaczy się, mam nadzieję jak najprędzej.
Według mnie mistrzowskie animacje to "Jak wytresować smoka" i właśnie "Strażnicy Marzeń". "Ralph Demolka" też fajny, jednak uważam, że "Strażnicy" i "Jak wytresować smoka" to lepsze animacje. "Merida" fajna, ale żeby od razu Oscara? Moim zdaniem należał się "Strażnikom" lub choćby "Ralph'owi"....
Hmm muszę zobaczyć tych strażników w końcu:) Ciekawe czy będę podzielał wasz zachwyt tą animacją, mam nadzieję że Dream Work's stanęło na wysokości zadania
Według mnie jest to jedna z najlepszych animacji naszych czasów (chodzi o Strażników). Świat jest tam przedstawiony trochę inaczej, grafika jest po prostu świetna, a do tego te genialne postacie... Zając Wielkanocny rzuca bumerangiem, Św. Mikołaj jest napakowany i ma tatuaże na rękach, a czarny charakter jest dopracowany. Warto poświęcić te 1,5 godz. na obejrzenie, bo według mnie animacja naprawdę świetna. Spełniła moje oczekiwania, nawet trochę przewyższyła.
Wiadomo ze warto zobaczyć :) uwielbiam animacje, a Dream Work's jest jednym z najlepszych, liczę na więcej zabawnych tekstów, których miejscami brakuje w Ralphie Demolce :)
Merida była spoko, miło mi się oglądało, ale Ralph to po prostu mistrzostwo. Dawno nie widziałam tak genialnej bajki.
W Meridzie animacja moim zdaniem była genialna. Śliczna i taka .. po prostu czysta i klarowna. O Strażnikach przyznam nieśmiale że niewiele słyszałem , ale chyba czas to nadrobić !
Co do Ralpha ... fakt jest świetny . ale w minionym roku wyszło jeszcze kilka bajek cechujących znaczną innowacją i niebagatelny pomysł ! Mam tutaj na myśli ParaNorman . czy też Hotel Transylwania, który po prostu powalił mnie swoim tematem ! Tak więc gama do rozważania ... jest znacznie dłuższa :)
Kurna, faktycznie. Przez ostatnie bodaj 2 dekady, Disney recyklingował te same schematy i robił tandetne sequele, Pixar natomiast nie bał się podejmować ryzyka, był bardziej Disney'owski od samego Disney'a. Czyżby role się miały odwrócić? A Ralph to chyba najlepsza animacja tej wytwórni od czasu Lilo i Stitch.