Bardzo chciałbym mieć ten film. Obojętnie którą wersję (70,150 minut). Jeżeli ktoś posiada ten film proszę o kontakt. Jeśli trzeba to zapłacę :D
gg 5183867 email jurekdubiel@gmail.com
Pozdrawiam i czekam na odpowiedź
Jurek90
możesz poszukać filmu w małych wypożyczalniach.kiedyś jak była jeszcze u mnie taka osiedlowa (dwa lata temu zrobili z niej sklep zoologiczny) to znalazłam tam VHS :)
http://www.youtube.com/watch?v=qR37NY_XRmk&feature=related czesc 1
jest na you tube, niestety nie ma wesji polskiej :(
posiadam tą bajkę, ale jedynie na kasecie VHS, cóż czasy dzieciństwa...płyt i komputerów nie było :)
Ja też mam na kasecie Ramayanę :) Najwspanialsza bajka z dzieciństwa - magia, klimat, niesamowicie barwne postacie (demony!!), wspaniała historia i animacja. Pierwsza bajka zawierająca taką brutalność - oglądałem ją pierwszy raz w wieku ok. 7 lat i było to na prawdę niesamowite przeżycie. Kaseta VHS leży teraz sobie w szafie i odpoczywa po dziesiątkach obejrzeń :) W dodatku nagranie to jest oryginalne z fabryczną usterką - w momencie gdy generał małp niesamowicie obrywa od jednego z synów Kumbhakarny i wpada do wody, obraz na ok. 10 sekund staje się bardzo przekontrastowany - dużo czerwieni, czerni i niebieskiego. W momencie gdy generał udając znokautowanego chwyta za nogę przeciwnika obraz wraca do "normalności". Jestem ciekaw czy tylko moja wersja filmu jest taka unikalna :)
Bajkę oglądałem ostatni raz jakieś 10 lat temu, a ciągle pamiętam wiele scen, jak np. Hanumant leci przez Himalaje i się tak wspaniale cieszy i krzyczy "Himalaje, święte góry!" :) , albo gdy podły król zabija tego orła i Sita krzyczy "Dżatajuuu!!", lub gdy ten szaleniec co się modlił z demonami porywa Sitę i strzela z łuku do przyjaciół Ramy, w tym do jego brata i Rama z rozpaczą krzyczy "Lakszmano!" albo te zabawne zawody z podnoszeniem złotego łuku i błyskawica gdy Rama łamie łuk :) Tyle emocji nie miała żadna bajka jaką później oglądałem (chyba że Król Lew). A sceny walk - fantastyczne.
Cudowna bajka.. Cudowna...
jeśli ktoś posiada na vhs, można zgrać na CD w specjalnych punktach ;) wobec tego jeśli znajdziesz osobę, która to zrobi, masz załatwione :)
mam na vhs i jesli ktos z Warszawy mialby ochote to moge sie z nią przejsc do jakiegos punktu o którym mówił/a imd_xD