PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=997}

Rambo II

Rambo: First Blood Part II
1985
7,0 73 tys. ocen
7,0 10 1 73328
6,2 26 krytyków
Rambo II
powrót do forum filmu Rambo II

Dla mnie ten filmie jest super ale występuje w nim jeden poważny błąd,mianowicie taki że gdy murrdock czyta akta rambo nie podaje jaki miał stopień wojskowy gdy służył w armii(czy był kapralem sierżantem itd.)a medali miał dość dużo więc musiał być wysoko.Służył w oddziałach specjalnych to jakiś stopień musiał mieć,więc dlaczego w żadnej z części filmów nie jest on wymieniony?Jeśli ktoś jest tego samego zdania lub wie jaki rambo ma stopień w armii niech się wpisze!

ocenił(a) film na 4
patrykjanuszyk728

To nie jedyny błąd i niedociągnięcie tego filmu niestety....

Sanos

Ja bym się raczej pobawił w wyszukiwanie scen, które mają jako taki sens w tym filmie, zamiast szukać błędów - bo te ciężko przeoczyć:>

Sanos

Pewnie jest sierżantem. W wiekszosci filmow wojennych glowny bohater byl sierżantem. Mi tez sie wydaje ze w pierwszej czesci filmu mowili: "Sierżant John Rambo".

ocenił(a) film na 7
patrykjanuszyk728

John Rambo był szeregowcem albo majtkiem,jak Ryan

goandrewgo_

Moim zdaniem najpoważniejszym błędem jest fakt że żarówka za mocno mrugała gdy Rambo był "pieszczony" prądem ;-P

ocenił(a) film na 3
goandrewgo_

kolejny brudas

goandrewgo_

"John Rambo był szeregowcem albo majtkiem,jak Ryan"

Rambo majtkiem??? :))) Nieźle się uśmiałem, bo właśnie wyobraziłem sobie Johna Rambo w tym granatowym stroju marynarskim z białą czapeczką na głowie, jak szoruje pokład jakiegoś lotniskowca :D

ocenił(a) film na 4
Chan_Ka_Kui

Dla mnie największym błędem jest to że ten film powstał !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 8
Bondman

A dla mnie, że ty powstałeś;) No, ale tacy niechciani ludzie zawsze muszą "powstać";)

ocenił(a) film na 10
Bondman

źle mi się robi jak czytam wypowiedzi takich ludzi jak Ty!

ocenił(a) film na 8
kasia888622

Ja przez twoją wypowiedź już wymotowałem...
Nie rzuca się złośliwościami, to się ich też nie otrzymuje...

ocenił(a) film na 9
Maximus_13

hahahhahahaha
btw, jak ktos byl w zielonych beretach to szeregowym przewaznie nie jest

ocenił(a) film na 9
robertooss1

zreszta Rambo to arcydzielo swiatowego kina akcji i nawet nie moge sobie wyobrazic co by bylo jakby nie powstal

robertooss1

w pierwszej czesci mówią jaki ma stopien chyba. Mniej więcej w momencie gdy John Rambo skacze ze skały i rozwala sobie rękę o drzewo, które zamortyzowało jego upadek. Policjanci o tym gadają, tak mi sie wydaje.

robertooss1

ej robertooss nie bądź taki mądry i nie myśl że w zielonych beretach nie ma szeregowych, szeregowi są wszędzie pomyśl czasami jak coś piszesz!!!

patrykjanuszyk728

Inny błąd: rosyjski dowódca przylatuje do wietnamskiego obozu amerykańskim śmigłowcem Huey.

ocenił(a) film na 5
patrykjanuszyk728

a mi sie nie widzi, aby smiglowiec ktorym john demoluje oboz wietnamski ma takie zasobniki rakietowe - i przy tym pociski sa calkiem mocne sadzac po wybuchach, jednak ani razu nie widzialem przy tym jakiegokolwiek pocisku ...

no i w tej scenie pokazuja co chwile zblizenie na miniguna, a ten na zmiane jest na pelnych obrotach albo calkowicie wylaczony ....

ocenił(a) film na 8
michal2600

Jakbys się czepiał każdego filmu tego typu, to nie zostawił byś na nich nic...
Chłopie, może jeszcze powiesz(wierzę ci co do tego, ale przesadzasz), że Rambo ma o jednego zęba za dużo...

ocenił(a) film na 5
Maximus_13

nie zwracałem na to uwagi, bo nie pokazywali w zadnej scenie co chwile zblizenia na jego zeby, totez mam to w dupie :)

jednakowoz minigun i rakiety z helikoptera sa pokazywane kilka razy, wiec zwrocilem na to uwage :)

ocenił(a) film na 10
michal2600

Stopień wojskowy Johna nie jest podany w żadnej części. W scenie rozmowy policjantów w kanionie pada tylko fakt, iż John służył w zielonych beretach i jest bohaterem wojennym. Potem pada następujący dialog:
- Zielone berety to twarde suk**** (niestety wyleciało mi z głowy imię tego policjanta)
- Pozwólmy policji stanowej przejąć sprawę (Mitch)
Następnie szeryf Teasle łapie Mitcha za włosy, przyciąga do ciała Goulta i mówi:
- Spójrz na niego rudzielcu! Przyjaźniliśmy się, gdy Tobie mama dawała jeszcze mleko pod nos! A teraz nie żyje, zabił go ten psychopata. Zamierzam do dopaść i uczynię to z Tobą lu b bez Ciebie.
Koniec sceny z kanionie. Przechodzimy do sekwencji w lesie.

Natomiast podczas odczytywania przez Murdocka akt mamy podane: datę urodzin i wstąpienia do armii, wymienione odznaczenia, pochodzenie. Niestety stopnia nigdzie nie podano.

Natomiast co do samego filmu, uważam całą serię za arcydzieło gatunku.
Dziękuję za uwagę.