Rango

2011
6,8 55 tys. ocen
6,8 10 1 54953
6,7 24 krytyków
Rango
powrót do forum filmu Rango

Rango 7/10

ocenił(a) film na 7

Rodzice, nie zabierajcie ze soba malych dzieci bo przegracie seans. Film po prostu nie jest dla malych dzieci mimo ze nie ma w nim zbyt wiele przemocy badz innych rzeczy. Animacja jest rewelacyjna, postacie wykreowane na bazie filmow Sergio Leone - rewelacja. Niestety, charaktery sa zbyt mroczne, zbyt ponure i malo zabawne aby bawily male dzieci na tym filmie. Co gorsze, dzieciaki zaczely wariowac na seansie co kompletnie psulo caly obraz. Tak wiec, wielka prosba, NIE ZABIERAC MALYCH DZIECI. Co do filmu, jest to perelka dla milosnikow tworczosci Leone, generalnie kopia wielu scen z Dawno temu na dzikim zachodzie czy the bad, the good the ugly. Muzyka rowniez swietna, nawiazuje bardziej do filmow Rodrigeza i Tarantino. Swietny, naprawde swietny Depp, chociaz w sumie ciagle slychac bylo w jego glosie Sparrowa. Raz jeszcze, animacja twarzy, postaci rewelacja. Az chetnie powiesilbym plakat z podobiznami niektorych postaci. Co do calosci.... jestem zawiedziony. Spodziewalem sie bardziej zabawnego filmu, wyszla animowana kopia filmu Leone. Cieszy mnie to troche, bo jest to hold i dla niego jak i Eastwooda. No i animowane pejzarze na duzym ekranie....dla tego warto.

ocenił(a) film na 7
dabram17

Wiesz, ja myslę, że nawet na Jeża Jerzego ktoś przyjdzie z dzieciarnią. Bo to bajka. A jak bajka, to dla dzieci... Z resztą wypowiedzi przyjdzie mi się zgodzić, chociaż nie słyszałem wersji oryginalnej. Jutro pójdę po raz drugi. Jeżeli ktoś będzie oczekiwać animowanej komedii w stylu Shreka - zawiedzie się. W ogóle mamy jakieś spaczone patrzenie na animacje. Jak animowane, to mam się na tym śmiać. Heh.

ocenił(a) film na 7
wish69

co do jeża to kasjerzy uprzedzą każdego że to od 18 lat.

mati_kroolik

Od 18? od 16 raczej. A poza tym, mogą przyjść same dzieciaki, i na pewno kasjerzy sprzedadzą bilet. A co do Rango,nie chce mi się iść do kina bo mnie głowa boli ;(. Nie jest w 3d nie?

dabram17

Ta twoja wypowiedź troszeczkę nie ma sensu... Najpierw przez ok.6 zdań piszesz o tym jaki film wspaniały, jakie świetne odniesienia do Leone oraz wspaniały Deep tylko po to aby zaraz powiedzieć, że jesteś zawidziony, ponieważ jest to kopia Leone i że nieśmieszny (pomimo, że ową ,,nieśmieszność" kilka zdań wcześniej określiłeś wyznacznikiem dorosłości tego obrazu). Na przyszłość: Urzywaj interpunkcji i zdecyduj się czy chcesz film polecić czy nie...

ocenił(a) film na 7
cj_01

eh, fakt, moze tak to zabrzmialo z mojej wypowiedzi. Zawiedziony bylem tylko tym, ze film nie byl zabawny. Zachwycony ze wyszla z tego animowana wersja S.Leone. Taki mial byc sens.

cj_01

uŻywaj

dabram17

Słychać było Sparrowa, bo obie postaci mają sporo do siebie. Zawsze intonują jakby mieli trochę w czubie.

użytkownik usunięty
Emcee

Jak byłem w kinie to cała sala się śmiała

ocenił(a) film na 9

u mnie też się śmiała cała sala, ale że razem ze mna i koleżanką było (sic!) 8 osób, to nie było słychac :P a był to pokaz premierowy...

ocenił(a) film na 7
dabram17

Podzielam Twoje zdanie,film nie dla dzieci.Tak to spoko,można obejrzeć...mi się podobał,szczególnie animacja i moment .... "Trubadurzy Pani Róży":)