PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=693812}
8,5 4  oceny
8,5 10 1 4

Rasputin
powrót do forum filmu Rasputin

Rasputin w nowej wersji...

użytkownik usunięty

Oby się udał!

Oj tak ! Już się nie mogę doczekać !!

honka18

Jeszcze poczekamy. ^^

jak jest Di Caprio to się uda koleś ostatnimi czasy gra genialnie

koza_2

ostatnimi czasy ?? Obejrzyj sobie "co gryzie gilberta grape'a" spójrz na rok produkcji i zastanów się kiedy on nie grał genialnie.

Ines82

jaka bulwersacja, jak bym Ci pół rodziny obraził... jasne w Gilbercie zagrał świetnie
a teraz obejrzyj sobie " NIebiańska plaża" "człowiek w żelaznej masce" spójrz na rok produkcji i będziesz znała odpowiedź na swoje pytanie :)

koza_2

Bez przesady :p to nie było agresywne :) Uważam że w Niebiańskiej plaży grał świetnie tylko scenariusz był kiepski. Do jego gry w "żelazna maska" również nie mam zastrzeżeń. Pozdrawiam :)

Ines82

Zawsze grał genialnie, ale ostatnimi czasy gra w prawie samych świetnych filmach, które tylko podkreślają jego geniusz [cool]

sweet_anger

Zgadzam się, Leo jest genialny mimo, że do Złap mnie jeśli potrafisz nie przepadałem za tym aktorem, teraz jest jednym z moich ulubionych. Dla samej gry DiCaprio mozna wybrać sie na film :)

Nethvoy

Widzę, że ostatnio wielu ludzi, zarówno faceci jak i kobitki, padają "ofiarami" jego kunsztu, uroku, charyzmy etc. ;)

sweet_anger

Ej, ja kto świetny aktor to co poradzić? Naprawde się wyrobił. A w Wilku pokazuje na co jego stać :).

Polecam Ci oglądnąć (o ile tego już nie zrobiłeś) "Rasputina" z 1996 roku. Coś się obawiam, że jeżeli ten nowy ma powstać, to raczej nie pobije starszej wersji. Pomijając już bardzo dobry scenariusz, to sama gra Rickmana jest fenomenalna, a McKellen i pani Greta też się świetnie spisali. Oczywiście to film dla kogoś, kto faktycznie lubi historię i losy dynastii Romanowów oraz samego Rasputina nie są mu obce ;)

Yennefer_de_Vengerberg

Szanuję wersję z 96, ale mam nadzieję, że ta będzie wierniejsza historii. Choć pod względem spartaczenia realizmu wygrywa i tak Rasputin z Christopherem Lee :')

Też mam wielką nadzieję, że się uda, ale obawiam się, że Amerykanie nie oddadzą zbytnio klimatu carskiej Rosji. Filmy biograficzne, czy historyczne, które powstają w Stanach są często dobre, ale pod warunkiem, że akcja dzieje się w USA, ewentualnie w zachodniej Europie, zbyt wielu biograficznych czy historycznych o Azji czy Ameryce Południowej nie widziałam, to się nie wypowiadam. Nie chcę tutaj generalizować i mam nadzieję, że ten film mnie zaskoczy.