PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=322862}

Ratunku! Awaria

Be Kind Rewind
2008
6,0 5,9 tys. ocen
6,0 10 1 5851
5,6 9 krytyków
Ratunku! Awaria
powrót do forum filmu Ratunku! Awaria

dodam tylko ze gra aktorska jest tak naturalna ze az czuje sie zadowolenie na twarzach Def'a i Black'a, kawal dobrej zabawy...poza tym film jest naprawde dobry technicznie, wykorzystanie gry swiatla promieni slonecznych, zobaczycie takie swietliste refleksy ktore podnosza moim zdaniem jakosc zdjec, nadaja im bardzo wakacyjny, lekki klimat...lato, radosc, ten film jest wlasnie o tym, o wyobrazni, ludziach, przyjazni, wspolpracy, szacunku, zabawie, o tym ze nie cel sie liczy a sposob w jaki sie do niego darzy...bardzo cieply!!!

ocenił(a) film na 8
Korbas

Właśnie tak - Gondry ma doskonały, oryginalny warsztat, wykorzystujący złudzenia optyczne i trydycyjne animacje (także np. kartonowe) - tutaj szacun. Niestety zabrakło trochę enigmatyczności poprzednich perełek, jakiejś zagadki, którą musimy interpretować.

Na szczęście zostało to o czym piszesz - inteligencja i "ciepło". Być może przesadzam, ale wydaje mi się on traktatem o kinie i jego właściwościach łączących ludzi. To piękne przesłanie w sam raz na wakacje.

U mnie ma [8/10].

użytkownik usunięty
Korbas

Oj tak. Dawno nie oglądałem tak fajnego filmu :)
Nie będę się rozpisywał bo już wszystko napisałeś. Film na luzie, naturalny!

tak BTW to wchodziliście na stronę filmu?
http://bekindmovie.com/
Polecam! Dużo zabawy!
Zeszwecjowane google earth wymiata! Nie wspominając o wielu innych rzeczach w tym zeszwecjowanym LOTRze czy sweded trailerze :) (wszystko to dostępne na zesłidowanych googlach)